Energieke Ruimte Opschoning


Als er een negatieve associatie of vastzittend gevoel in een kamer hangt, of gewoon in het algemeen in je woonruimte, is dit een goede manier om de boel wakker te schudden en je ook in jezelf energetisch opgefrist te voelen.  Stel eerst uw intentie in om de negatieve energie te zuiveren. Je zou gewoon een paar woorden kunnen bedenken of zeggen in de zin van "Ik verban en verwijder alle negatieve energie en stagnatie van deze plek, en breng verfriste energie, liefde en licht binnen" of wat voor jou werkt. 

VERGEET NIET EEN RAAM OPEN TE ZETTEN
Het openen van een raam is een goede manier om te beginnen, want het blaast de spinnenwebben weg en zorgt voor frisse lucht. Als je wilt (en als je die bij de hand hebt), kun je een wierookstokje aansteken (met een asvanger eronder), wat palo santo of een bundeltje vlekken, en de rook in elk van de hoeken van de kamer laten zweven, de vier hoeken van het raam, de deuropening en andere kamers waarin u zich geïnspireerd voelt om dit te doen. Misschien wilt u een hart, een smiley, een ster of een maan of een ander positief symbool (of zelfs uw initialen) in de lucht tekenen met uw wierook aangestoken, of loop het patroon op de vloer.

 

SMUDGING
Smudging is de praktijk van het verbranden van heilige kruiden / harsen om periodiek reiniging, zuivering en helderheid in een heilige ruimte te brengen en voorafgaand aan het uitvoeren van spreuken, rituelen, waarzeggerij en elke spirituele oefening / lichtwerk. De heilige rook reinigt alle dichte of negatieve energieën om de energie in de energie te zuiveren die gebruikt moet worden voor positieve en hogere intenties.

CEREMONIE BENODIGDHEDEN
De ceremonie van het gebruik van een abalone schelp en veer is om alle vier de elementen van de aarde te vertegenwoordigen: de schaal staat voor water, de rook staat voor lucht, de kruiden of harsen staan ​​voor aarde en als ze eenmaal zijn aangestoken, vertegenwoordigen ze vuur. Veren worden gebruikt om de stilstaande energie op te tillen tijdens een smudceremonie. Veren transformeren in een kunst-tool voor het opruimen van de ruimte door de rook en energie in de te zuiveren wind te leiden. In de tradities van indianen worden veren beschouwd als heilige geschenken uit de lucht, de zee en de bomen. In praktische termen wordt de schelp gebruikt om de brandende saliestok vast te houden en de veer om de heilige rook rond de ruimte / het object / de persoon te blazen. 


GO WITH THE FLOW
Ga met je intuïtie mee - dit is voor jou, en het kan echt krachtiger aanvoelen om je eigen ritueel op deze manier te creëren. Het hoeft niets in het bijzonder te betekenen of verklaarbaar te zijn, het moet gewoon goed / goed aanvoelen.