Positieve Affirmaties


Positieve affirmaties zijn een geweldig hulpmiddel om je onderbewustzijn te herprogrammeren van negatief denken naar positief. Het idee is om positieve uitspraken te doen over wat je gemanifesteerd zou willen zien en deze voldoende te herhalen, zodat ze deel uitmaken van jouw manier van denken en zien van de wereld. Positieve affirmaties werken op dezelfde manier als negatieve zelfgesprekken, maar op een manier die jou ten goede komt. Tips voor het schrijven van persoonlijke positieve affirmaties: U kunt de volgende richtlijnen gebruiken om uw eigen verzameling positieve uitspraken over zelfbespreking samen te stellen om stress te verminderen, uw denken te veranderen en gemotiveerd te blijven. Kijk naar je bedoelingen. Denk na over wat u in uw leven probeert te creëren. Dit betekent dat je naar het eindproduct moet kijken en naar de gedragingen, attitudes en eigenschappen die je jezelf graag zou zien ontwikkelen om daar te komen. Zou je meer rust willen voelen? Wilt u gezonde leefgewoonten oefenen? Zou je een meer ondersteunende vriend willen zijn? Misschien wil je in een dagboek schrijven en brainstormen om erachter te komen wat belangrijk voor je is en tot de kern te komen van wat je in je leven wilt creëren.


MAKE YOUR OWN
Als je eenmaal een idee hebt van waar je naar streeft, probeer dat idee dan om te zetten in een paar eenvoudige uitspraken die de realiteit weerspiegelen van wat je wilt creëren. Formuleer de uitspraken alsof ze al waar zijn, niet dat u wilt dat ze waar zijn. De bevestiging bijvoorbeeld: 'Ik voel me elke dag vrediger', zou beter zijn dan 'Ik wil me vrediger voelen'. Dit komt doordat je je onderbewustzijn programmeert om de uitspraken te geloven, en dat helpt ze in de realiteit te manifesteren. Je probeert niet iets te willen, je probeert het zo te maken. Wees er zeker van dat ze positief zijn. Zorg er bij het maken van positieve affirmaties voor dat ze positief zijn. Dit betekent dat u zegt wat u wilt zien en ervaren, niet wat u niet wilt zien en ervaren. Bijvoorbeeld, in plaats van te zeggen: "Ik wil geen stress voelen", of zelfs: "Ik voel geen stress meer", gebruik je "Ik voel vrede". Soms registreert je geest het negatieve niet, maar hoort hij alleen het concept 'stress', wat je probeert te vermijden.

⋰ Foto Unsplash (Free) 


GEBRUIK EVENTUEEL POST ITS

Een simpele en makkelucke manier om affirmaties te gebruiken, is door ze op post-its te plaatsen die je in huis neerzet (op de koelkast, op de badkamerspiegel en op andere plaatsen waar je ze waarschijnlijk zult zien) om jezelf de hele dag door positieve berichten te bezorgen. Deze techniek kan op zichzelf effectief zijn of kan worden gebruikt met andere bevestigingstechnieken als versterking.

MAAK ZE REALISTISCHE
Je onderbewustzijn kan profiteren van positieve affirmaties die je perspectief rekken en verruimen, maar als je dingen te ver doorzet, komt je 'innerlijke rechter' tussenbeide en ontkent de affirmaties. Zorg ervoor dat u uw affirmaties realistisch maakt, maar ook hoopvol, en positieve affirmaties zullen voor u werken. Bijvoorbeeld de bevestiging van: "Elke dag, in elk opzicht, word ik beter en sterker, enz." kan aanvoelen als te veel, en uw onderbewustzijn zou kunnen verschillen. Maar 'ik leer van mijn fouten' of 'ik ben dankbaar voor alles wat ik in mijn leven heb', kan voor je onderbewustzijn misschien meer 'echt' aanvoelen. Experimenteer en kijk wat voor jou goed voelt.