Kundalini


Kundalini is een onzichtbare kracht, maar in het menselijk lichaam is het gekleed in een nest van holle concentrische bollen van astrale en etherische materie, de een in de ander. Simpel gezegd, een kundalini-ontwaken is een vorm van energetisch ontwaken die ervoor zorgt dat we transformeren op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.  Kundalini zelf is een Sanskrietwoord dat 'zij die opgerold is' betekent - het verwijst naar de oorspronkelijke levensenergie die zich aan de basis van de ruggengraat bevindt en die vaak wordt afgebeeld als een slang. Deze slangachtige energie, eenmaal ontwaakt, reist door de verschillende energiecentra (of chakra's) van het lichaam en naar je kruinchakra waar een hoger bewustzijn wordt geactiveerd. Het resultaat van dit hogere bewustzijn is een beter begrip van iemands ziel (of Ware aard), levensdoel en de aard van de werkelijkheid zelf.

ZEVEN BOLLEN
Er zijn zeven (7) concentrische bollen die in de Wortelchakra rusten (in een rond de laatste holte van de ruggengraat dichtbij het stuitbeen). Bij de gewone mens is de enige actieve kracht de buitenste bol; de andere sferen slapen. Om je Wortelchakra (1ste) volledig actief te maken, moet je deze innerlijke sferen ontwaken, en het is DEZE kracht die de rest van de chakra's opwekt of wekt (activeert). De kundalini-kracht ligt als een "opgerolde slang" aan het onderste uiteinde van de ruggengraat en komt het systeem binnen via de Wortelchakra. De kundalini-kracht stroomt bij de meeste mensen door de sushumna in slechts een druppel. Maar als het ontwaakt is, stijgt het de sushumna op als een groeiende stroom, waarbij het de chakra's activeert, ze voorziet van trillingen, waardoor ze uitzetten en hun trillingsfrequentie verhogen. Naarmate de kundalini stijgt, wordt zijn energie omgezet in verschillende trillingen, corresponderend met elk individueel chakra (dwz het is het laagst bij de wortelchakra en het hoogste bij de kruinchakra). De mate van prestatie van elk chakra wordt bepaald door de mate van bewustzijn ( bewustzijn) de persoon heeft bereikt in de verschillende gebieden van zijn / haar leven, en of ze worden geblokkeerd door stress en / of onopgeloste ervaringen. Hoe bewuster iemand is, hoe actiever en opener zijn chakra's zullen zijn en hoe meer kundalini zijn lichaam kan binnendringen en stromen als een sterk stromend vloeibaar licht. Denk aan Kundalini als een VLOEIBAAR VUUR dat door het lichaam raast. wanneer het is opgewekt door de wil - benadrukt, uw WIL. Als het opgewonden is, kronkelt het langs je ruggengraat als de kronkels van een slang. 


DE OPGEROLDE
Het woord Kundalini is een term die voor het eerst in de oude vedische geschriften beschreven is en betekent letterlijk “de opgerolde”. Kundalini verwijst naar “de goddelijke vrouwelijke energie”. Deze wordt soms ook wel “het vrouwelijke het aangezicht van God” genoemd. Vele oosterse tradities vereren Kundalini als een godin, de grote moeder en de kosmische baarmoeder.  Verschillende spirituele tradities geven allemaal een andere naam aan deze kracht. De Heilige Geest in ons lichaam ligt deze energie te “slapen” onderaan de ruggengraat. Oude geschriften vertellen ons dat kundalini in de foetus aanwezig is en de kracht is die een foetus laat ontwikkelen tot een volgroeide baby. Als dat proces voltooid is, gaat deze kracht weer “slapen”. 

2 ASPECTEN
Kundalini heeft twee aspecten. De energie die het hele bestaan doordrenkt en voedt (prana) en het sluimerende slapende aspect dat opgeslagen ligt in de mens. Het symbool van dit sluimerende aspect is de opgerolde slang die slaapt in het centrum van het aardse bewustzijn onderaan de ruggengraat. Daar slaapt Kundalini wachtend op het grote ontwaken na talloze cycli van geboorte en sterven om het volledige spirituele potentieel te ontsluiten in de mens op aarde. Het spirituele ontwaken van de mens begint als Kundalini ontwaakt.

3-VOUDIGE ENERGIE

Vanuit oude vedantische geschriften wordt gesteld dat Kundalini energie drievoudig is. De heilige drie eenheid in alles. De drie eenheid die verwijst naar de 3 bewustzijnsstaten: waken, slapen en diepe slaap. Of de drie goden, Creator (lucht), Hoeder (water), Vernietiger (vuur).