Ademwerk


Ademwerk wordt al eeuwen beoefend in veel verschillende culturen - Chinees, Joods, de oude Grieken, India, verschillende stammen in Afrika en meer - voor genezing, het bereiken van extatische staten, het bereiken van staten van buitengewoon bewustzijn, zelfontdekking en spirituele genezing. Mijn definitie van ademwerk is bewust werken met de adem voor genezing. We ademen natuurlijk elke dag, maar vaak ademen we onbewust. Toen ik voor het eerst ademwerk vond door middel van yoga-pranayama, schrok het me hoe krachtig het was om bewust te ademen. Verschillende ademhalingspatronen kunnen verschillende dingen met je naar boven brengen, verschillende intensiteitsniveaus bieden en een breed scala aan effecten creëren. In het boek Holotropic Breathwork deelt auteur Stanislav From dat het woord adem kan worden vertaald als geest of ziel. In het Latijn wordt het woord spiritus gebruikt om de fysieke opname van lucht te beschrijven, maar het is ook het woord voor geest. Adem voedt ons op fysiek niveau (we kunnen letterlijk niet zonder!), Maar al eeuwen hebben verschillende culturen over adem een ​​beetje anders gedacht: als geest, als levenskracht.


VOORDELEN VAN ADEMWERK
Een van de dingen die ik leuk vind aan ademwerk, is hoe anders elke ervaring kan zijn. Met dat in gedachten is hier een niet-uitputtende lijst van enkele van de voordelen die ik persoonlijk heb ervaren door middel van ademwerk en / of getuige zijn van ervaringen van cliënten:

⇢ Activeert creativiteit
⇢ Sta open voor je intuïtie
⇢ Opent je hart
⇢ Geneest trauma
⇢ Voel je gevoelens
⇢ Aarden en in je lichaam vallen
⇢ Kalmeer je geest
⇢ Kom tot rust
⇢ Laat stress los
⇢ Laat schaamte los
⇢ Verwijder vastzittende energie uit je lichaam
⇢ Ervaard vreugde, liefde en plezier
⇢ Maak verbinding met jezelf
⇢ Maak verbinding met het universum
⇢ Vind een plaats van stabiliteit en vrede van binnen
⇢ Geneesd ongezonde patronen
⇢ Laat angst los

 


MEMBRAAN ADEMHALING

We beginnen hier met een simpele maar krachtige ademhaling, ook wel buikademhaling of buikademhaling genoemd. Ik vind dat deze ademhaling ontspannend, aardend en centrerend is. Het helpt ons om in het lichaam te komen en stress en spanning los te laten, waardoor het een geweldige meditatieve oefening wordt. De bedoeling van deze ademhaling is om diep in te ademen door je neus in je buik en uit te ademen uit de neus of, idealiter, de mond. Je buik zet uit met je inademing (vanwege de neerwaartse beweging van je middenrif) en trekt samen met je ruggengraat met je uitademing (vanwege de opwaartse beweging van het middenrif). Inademen in je buik betekent eigenlijk dat de onderste lobben van de longen, ergens waar we normaal niet in ademen, worden gevuld met adem. 

DO YOU FEEL IT?
Deze ademhaling kan liggend of zittend worden gedaan, en ik raad ten zeerste aan om een ​​hangende of beide handen op je buik te leggen om echt een idee te krijgen van de beweging van de ademhaling. Probeer deze uitademing met vijf of tien inademingsronden en uitademingen om te beginnen, en besteed dan even de tijd om op te merken hoe je lichaam aanvoelt. Welke sensaties zijn aanwezig?


LET OP
Voor elk ademwerk moet u met uw arts praten als u een aandoening of gezondheidsprobleem heeft waarover u zich zorgen maakt. Overleg voor deze ademhaling met name met uw arts voordat u gaat oefenen als u zich in uw eerste trimester van de zwangerschap bevindt, een voorgeschiedenis van epileptische aanvallen heeft of een aneurysma heeft. Deze ademhaling kan veel sensaties in het lichaam veroorzaken, waaronder trillingen en tintelingen en / of gevoelloosheid in verschillende delen van het lichaam. Het kan herinneringen oproepen, intense emoties zoals woede en verdriet. Soms zullen mensen contact maken met een gids, voorouder of een ander soort droomachtige ervaring hebben. Om deze ademhaling te oefenen, wil je ofwel gaan liggen of jezelf steunen - zorg er gewoon voor dat je volledig wordt ondersteund op de manier die het beste aanvoelt voor je lichaam. Als je klaar bent, adem dan in door je mond in je buik, in door je mond in je hart / hoge borstkas, en weer uit door je mond.