Waarom Edelstenen Gebruiken?

Sinds het begin der tijden wenden mensen zich tot kristallen om hun genezende oplossing te krijgen. Dit zijn de schatten van Moeder Aarde, glinsterende edelstenen, stenen en bergkristallen geboren uit elementaire energie. In één keer kunnen ze de zon, de maan, de zoute zeeën, de bodem en de bergen vangen en al die genezende kracht naar ons terugtransmuteren. Genezende kristallen hebben een lange geschiedenis: ze hebben de borstplaten van priesters en krijgers versierd, gebruikt in sjamanistische dienst, zijn geleidelichten geweest voor oude stammen en zijn verstopt in de zakken van prinsessen, matrozen en genezers. In de moderne wereld hebben deze krachtige stenen zoveel kracht. Naarmate de tijd verstrijkt, worden ze alleen maar krachtiger en kunnen ze een enorm waardevol bezit zijn om ons te helpen opnieuw verbinding te maken met de natuurlijke wereld. Ze helpen ons onze intenties te kanaliseren, onze vibraties te verhogen en kunnen al die sluimerende gratie, schoonheid en magie die je al in je hebt opgeslagen naar boven halen. Bedenk dat alles in het leven een vibratie heeft en als we onze innerlijke vibraties kunnen afstemmen op de dingen die we in deze wereld willen, kunnen we ze misschien in ons leven manifesteren. 

Wat doen Kristallen?

Fonkelende stenen, prachtige edelstenen en hemelse kristallen: eeuwenlang werd aangenomen dat edelstenen je helpen genezen. Van helder kwarts tot citrien en de zachte lila tinten van amethist, het valt niet te ontkennen dat kristallen mystieke energie in zich hebben. Talloze culturen hebben lang geloofd dat bepaalde stenen gebruikt konden worden om bij bepaalde kwalen te helpen. De oude Sumeriërs gebruikten kristallen in hun spreuken in de 4e eeuw voor Christus. De oude Grieken en Romeinen kozen kristallen die de moed gaven om de strijd aan te gaan. De oude Egyptenaren gebruikten ook geneeskrachtige stenen als medicijn. De lijst gaat verder. Deze overlevering heeft tot op de dag van vandaag de glans van bepaalde stenen gevolgd. Grote trillingsenergieën, chakra-uitlijnende krachten en krachten die variëren van bescherming tot zelfreflectie, het gebruik van kristallen is lange tijd kenmerkend geweest voor de kunst van welzijn en diepgaand genezingswerk. 

⋰ Foto Freepik (Free) 

Hoe werken Kristallen?

Er wordt gezegd dat kristallen genezende eigenschappen hebben omdat ze hoge trillingsfrequenties hebben. Alles is energie en het geloof is dat de hoge trillingen van kristallen het lichaamseigen energieveld beïnvloeden en ermee interageren. De hoge vibraties van een kristal kunnen de draaiknop van je eigen energie hoger zetten of het kan aan het werk gaan door energieën om te leiden of te kanaliseren die eventuele blokkades in de chakra's kunnen opruimen en het lichaam, de geest en de ziel op één lijn kunnen brengen. Hoewel het geloof in de genezende energie van kristallen duizenden jaren teruggaat, heeft Marcel Vogel, een Amerikaanse new age-wetenschapper, deze kennis in de 20e eeuw geholpen opnieuw aan te wakkeren dankzij zijn werk aan het gebruik van kwartskristallen voor therapeutische doeleinden. Nadat hij tientallen jaren voor IBM had gewerkt in onderzoek en ontwikkeling en de eerste liquid crystal displays voor LCD's had gemaakt, raakte hij geïnteresseerd in kristallen, energievelden en trillingen. Zijn baanbrekende werk hielp de wereld te begrijpen dat kristallen, gesneden in verschillende vormen, de universele levensenergie konden vasthouden en uitoefenen. Zelfs voor degenen die niet zeker zijn van het wetenschappelijke bewijs achter helende kristallen, kan het gebruik van aardstenen en kostbare edelstenen om lichaam, geest en ziel te helpen op een meer reflectieve manier worden gedaan of om het placebo-effect te activeren. De kristallen waartoe u zich aangetrokken voelt, de chakra's die u wilt reinigen en de energie of genezing waarnaar u op zoek bent - kristallen en hun helende eigenschappen kunnen als een spiegel fungeren, zelfs als het gaat om placebo-stemmingen. Ze kunnen werken om delen van jezelf te verlichten, je te verbinden met je verlangens, je welzijn te vergroten en je te helpen het leven te manifesteren dat je wilt leiden op basis van al die kennis. 

 ⋰ Spirit Quartz (Mercy) 

Waar worden Kristallen voor gebruikt?

Er zijn veel verschillende manieren waarop je een beroep kunt doen op de helende vibraties van kristallen en er is geen one size fits all-benadering als het om edelstenen gaat. Jouw reis is volkomen uniek voor jou, of je je nu wilt wenden tot de kracht van kristallen voor chakra-uitlijning, om intenties te manifesteren, om het lichaam te helpen genezen en harmoniseren, of om je emoties in balans te brengen. Elk kristal is volkomen uniek en heeft zijn eigen genezende eigenschappen. Zelfs de kleur van het kristal speelt een rol in zijn genezende eigenschappen. Kristalvormen brengen ook verschillende krachten en krachten met zich mee, en de manier waarop je je kristallen gebruikt, is ook van belang. We bekijken enkele van de verschillende manieren waarop mensen worden geroepen om helende edelstenen te gebruiken.

BEDOELING
Bepaalde kristallen hebben bepaalde krachten en door een beroep te doen op de genezende kracht van deze kristallen kun je ze gebruiken om je intenties te versterken en te manifesteren. Intenties zijn doelen of doelen die je voor je leven wilt. Dit kan van alles zijn, van het verlangen naar diepere verbindingen tot het willen van meer geld en rijkdom of een betere geestelijke gezondheid. Het kan ook de wens zijn om verbinding te maken of jezelf te vergeven – om je zelfvertrouwen te laten groeien. Het kan zijn dat je een betere focus wilt krijgen om een droom te verwezenlijken, of dat je oude wonden wilt loslaten en een nieuw begin wilt beginnen. Door kristallen te kiezen die aansluiten bij jouw intenties, kun je een beroep doen op de energie die je nodig hebt om die realiteit te veranderen en vorm te geven. 

Chakra-Herschikking

We hebben zeven energiepunten verspreid over het lichaam en deze staan bekend als chakra's. Deze draaiende schijven van energie kunnen geblokkeerd raken en het gebruik van de genezende trillingen van kristallen kan helpen deze blokkades te verplaatsen en stagnerende energie uit te schudden. Verschillende kristallen zijn verbonden met verschillende chakra's en meestal kun je de kleur van een steen gebruiken als een goede inschatting van met welk chakra hij energetisch verbonden is, aangezien chakra's ook met bepaalde kleuren verbonden zijn. De zeven chakra's stijgen op van wortel tot kruin en zijn; het wortelchakra (rood), het heiligbeenchakra (oranje), het zonnevlechtchakra (geel), het hartchakra (groen), het keelchakra (blauw) en het derde oogchakra (paars), en het kruinchakra ( paars).