Roze Edelstenen


Voordelen van Roze Edelstenen

Mooi in roze, we kunnen geen genoeg krijgen van glinsterende parelwitte bleke of hete elektroroze kristallen! Roze stenen hebben zo'n liefdevolle, voedende energie dat ze ons hart onmiddellijk kalmeren en ons zenuwstelsel tot rust brengen. Deze edelstenen zijn bespat met hartchakra-genezing en werken om ons te verbinden met gevoelens van liefde, het koesteren van zachte emoties en tinten van kalmte. Van zonsondergangen boven de woestijn tot gezwollen bleke wolken en iriserende roze zeeën, roze kristallen hebben alle connotaties van zoetheid, hoop en licht. Roze wordt ook beschouwd als overgoten met dominante vrouwelijke energie, wat ons helpt om tinten van comfort, acceptatie, zelfzorg en moederschap naar de oppervlakte te brengen. Roze edelstenen stralen over lichaam, geest en ziel en zijn pure en perfecte liefde.

 

FYSIEKE GENEZING
Omdat ze nauw verbonden zijn met alles wat met het hart te maken heeft, helpen roze kristallen om onze ticker tijdig onder controle te houden. Van het balanceren van bloeddrukproblemen tot het onder controle houden van je metabolisme, deze kostbare edelstenen houden het lichaam in zijn volle gezondheid en kracht. Roze stenen zijn geweldig om te helpen bij de stofwisseling en genezing te brengen bij bloedaandoeningen, zodat je aderen wijd open staan. Als je systeem onevenwichtig en uit balans is, kunnen roze kristallen reguleren en je sterk houden.

 

HART CHAKRA HEALING
Open wijd en laat je baden in het licht van de liefde. Als het gaat om de chakra's, is het hartchakra, ook wel bekend als de Anahata, een van de belangrijkste energiepunten in het lichaam. Het hartchakra is het centrum van onze liefde en niet alleen als het gaat om romantiek, maar als het gaat om alle schakeringen van zelfliefde, verbinding, kameraadschap en hoe we ons hart aan de wereld presenteren. Het gezond houden van ons hartchakra is van het grootste belang voor het opbouwen van mooie relaties met vrienden, familie, geliefden en ook met onszelf. Wanneer ons hart helder en open is in plaats van opgesloten in pijn en wantrouwen, zijn we in staat om zonder angst lief te hebben en zonder zorgen zelfrespect en waarde te cultiveren.

 

RELATIES
Het is geen verrassing dat roze kristallen moeten worden verpakt in thema's van liefde. Roze kristallen schenken je het vermogen om lief te hebben en bemind te worden, en brengen echt hun harmoniserende energie om een gezond evenwicht, grenzen en mooi mededogen te vergemakkelijken. Roze kristallen helpen je om oude verhalen of wonden die je met je meedraagt uit te pakken en helpen je ook om negatieve gedragspatronen rond liefde op te bergen. Zeg vaarwel tegen jaloezie, negatieve gedachten, donkere obsessies en emotionele trauma's. Roze kristallen moedigen een enorme dosis mededogen aan en helpen je om zacht te blijven in je benadering van conflictoplossing en positieve communicatie.

 

RIJKDOM
In zaken van het hart nodigen roze kristallen je uit om grenzeloos te zijn en de relaties te cultiveren die je wilt. Er is niets rijker dan een leven te hebben dat verlicht wordt met diepe, betekenisvolle connecties, kunstzinnige gesprekken en verbazingwekkende gratie. Roze stenen zegenen ons op manieren buiten onze bankrekening, maar dat betekent niet dat ze niet ook overvloed en welvaart kunnen brengen. Altijd klaar om je te helpen je dromen te vervullen en die verlangens te vervullen, sturen deze sprankelende kristallen rivieren van positieve energie en wensvervulling je kant op.

15 Roze Kristallen die je elke dag kunt gebruiken

Er zijn veel manieren om een kristal te kiezen dat bij je past, van kleur tot chakragenezing, geboortestenen, sterrenbeelden, of je gewoon aangetrokken voelen tot een bepaalde edelsteen, we zouden kunnen zeggen dat deze stenen op mysterieuze manieren werken - maar eigenlijk maken ze gewoon verbinding met je intuïtie en benadrukken wat je moet weten. Het kiezen van het roze kristal dat voor jou werkt, is een tactiele beslissing - een beslissing die we voelen met ons hart, ons lichaam en ook onze geest.

 

Roze Toermalijn
Helder en gloeiend met banden van boeketkleuren in rozenbloesem, Himalayazout en zalm - Roze toermalijn is een beproefde remedie om angstige gedachten te verlichten en vriendelijkheid, vrede en zoete sereniteit te bevorderen. Omdat roze toermalijn vaak groeit in het gezelschap van kwarts, versterkt het zijn bekwaamheid nog verder. Kwarts versterkt op natuurlijke wijze de energie van andere edelstenen, wat betekent dat roze toermalijn doordrenkt is met die extra dosis kracht. Van het helpen overwinnen van liefdesverdriet tot het vinden van eenvoudige vreugde in het leven, Pink Tourmaline is een hartruimtegenezer.  

 

Rhodochrosiet
Rhodochrosiet, dat zijn naam ontleent aan het Griekse woord voor roze, is elke centimeter de pure en perfecte roos die het belooft te zijn. Deze zoete steen is bespat met historische betekenis, folklore en epische fantasieverhalen. Van het bloed van koningen en koninginnen tot verhalen over de Inca-roos. Deze steen is een puur medicijn voor het hart. De roosachtige tint en verbinding herinnert ons aan de grote schoonheid die we brengen als we erop vertrouwen dat we ons openen en bloeien vanuit een klein knopje. Het geneest het vierde chakra, moedigt groei aan en geeft ons de moed om vrij te zijn met onze wilde en prachtige harten.

 

Rhodoniet
Zeldzaam en rozig en zo zacht van tint en stijl als maar kan, brengt de Rhodoniet-steen thema's van gemeenschap, verbinding en verheffing in je eigen bewuste kracht. Dit juweel kan bleek zijn als dageraadroze tinten of bespat met iets helderders. Het nodigt je uit om structuren af te breken en muren neer te halen die je zouden kunnen tegenhouden. Samen met het oplossen van alles wat ons pijn en negativiteit brengt, vervangt het deze pijn door vreugde, energie en een zekere sprankeling die zowel in de ogen als in de ziel glinstert.  

 

Morganiet
Goddelijke liefde en dromerig mededogen ontmoeten elkaar in de magische steen van Morganiet. Een edelsteen die onmiddellijk kalmeert terwijl het je op het pad naar genezing zet, Morganiet zorgt ervoor dat je alle hulpmiddelen hebt die je nodig hebt om het hart te genezen en uit een plaats van trauma te komen en in vertrouwen te gaan. Morganiet is een uitstekende metgezel voor degenen die worstelen in tijden van verdriet en verlies - of dat nu een verlies van zichzelf, een verlies van liefde of het ultieme verlies is. Dit juweel fluistert warmte en wijsheid en helpt je om door het proces naar zachte acceptatie te gaan. 

 

Roze Opaal
Net zo zeldzaam als de mystieke Inca-legendes waaruit deze steen afkomstig is, is de roze opaal sterrenlicht, sprankeling en lichtluminescentiemagie die danst in dezelfde dromerige tinten als balletpantoffels. Roze Opaal komt uit Peru en deze stijl van de Opaalsteen staat bekend als de parel van resolutie. Voor degenen die vaak verrast worden door besluiteloos denken, angstige gedachten, een overkoepelende geest en die worstelen met thema's rond resolutie, maakt de Pink Opal de weg vrij voor het brengen van genezing. Of het nu gaat om het ontrafelen van opgesloten idealen of het verzachten van oude wonden, Pink Opal neemt ons mee naar een plek van liefde en zachtheid en doet dat met een stevige dosis vreugde.

 

Rozenkwarts
Van alle roze kristallen heeft geen enkele dezelfde bekendheid als de rozenkwarts. Vreugdevol, zacht en rijk aan medelevende helende vibes, de Rozenkwarts is de ultieme hartgenezer. Dit juweel is doordrenkt met liefdevolle energie en is een goede hand in het helpen verschuiven van stagnerende energie rond liefde en het hartchakra, en nodigt je uit om je open te stellen en je vertrouwen te vinden in het weer loslaten. Bij rozenkwarts draait alles om het verhogen van eigenwaarde, achting en het vermogen om oprecht ja te zeggen tegen wat het universum te bieden heeft. Het helpt bij de communicatie, houdt je verbonden en smelt slechte vibes en gebroken verhalen weg waar je je onbewust aan vastklampt.

 

Roze Fluoriet
 Los conflicten op, demystificeer je verlangens en kom in contact met je ware oprechte gevoelens terwijl je roze fluoriet in je leven verwelkomt. Bij fluoriet draait alles om sprankelende heldere helderheid en het vinden daarvan via de route van positieve energie. Het is een geweldige steen om je gedachten te reorganiseren, het perspectief te verschuiven en tot de kern van vervelende gevoelens te komen. Roze fluoriet overspoelt je met positief spel en is geweldig in het aanscherpen van je concentratievermogen en het brengen van een nieuwe adem van flexibiliteit. Voor degenen die zich stagneren, vastzitten of gehecht voelen aan hun eigen gewonde hart, kan roze fluoriet je helpen om je opnieuw geboren te voelen.

 

Rhodoliet Granaat Kristal
Frambozentinten en de heldere loomheid van zomerwijn ontmoeten elkaar in de glinsterende tinten van de roze rhodoliet granaat. Dit juweel is hier om de energiestroom door je lichaam in evenwicht te brengen, je Kundalini-slang op te wekken en je aura te beschermen wanneer je in een diepe meditatie valt of wanneer je een psychische verbinding koestert. Deze glanzende stijl van roze granaat komt ook met een heerlijke dosis creativiteit. Zo warm en zoet als de zon, doordrenkt dit juweeltje je tot op het bot met liefde, oprechtheid en de hoop op betere dagen.

 

Kunziet
Zacht en vriendelijk - dit zijn de twee woorden die de energie van Kunziet echt weergeven. Dit juweeltje moedigt je voor altijd aan om die liefdevolle gedachten uit te breiden. Ondanks het echt zachte kleurenschema, onderschat nooit de kracht van Kunzite. Deze steen is pure energie en kan je hele wezen genezen in wat aanvoelt als een oogwenk. Kunziet kalmeert niet alleen je zenuwstelsel, maar het helpt het lichaam ook te herstellen van fysieke stress en brengt emotionele disharmonie in balans. Voor degenen die last hebben van PMS of die gewoon de neiging hebben om in het algemeen een beetje streng voor zichzelf te zijn, brengt Kunziet een vleugje zelfcompassie en leert het je hoe je de kunst van zelfzorg kunt perfectioneren.  

Roze Saffier
Elegantie, geluk en fijne gevoelens spatten over het glinsterende harde oppervlak van de Pink Sapphire. Hoewel we meer vertrouwd zijn met de donkerblauwe saffiersteen, brengt de roze variant zijn eigen krachten naar de drager. Roze saffieren zijn een pop van schoonheid, maar komen ook met de belofte van toewijding, intentie en intense liefde en mededogen. Dit is een andere geliefde steen die tussen geliefden moet worden doorgegeven of in verlovingsringen moet worden verwerkt. Met de liefdevolle energie, de rijke vibes en de symboliek van het vinden van grote kracht door ontberingen, is deze steen een felle en fantastische herinnering aan waartoe we in staat zijn.

 

Roze Maansteen
Zwijmel weg bij de rijpe lente-energie van de Roze Maansteen. Van alle kristallen in de wereld zijn er maar weinig die zo doorspekt zijn met de overlevering van vrouwelijke energie als de Roze Maansteen. Maansteen in het algemeen is sterk verbonden met vrouwelijke vibes. Het is een edelsteen die ons verbindt met ons onderbewustzijn, dat ons helpt om met de getijden mee te bewegen, en dat verbinding, innerlijke wijsheid, goddelijke intuïtie en diep gebonden godinnenenergie aanmoedigt. Het glinsterende roze element van deze stijl van maansteen versterkt die verbinding, vooral als het gaat om zaken van het hart. De Roze Maansteen helpt je innerlijke landschap te doordrenken met psychische verbinding, bescherming en de intieme kennis van jezelf.

 

Roze Topaas
Zo helder als een knop en versterkt met Hollywood-glamour, is de Pink Topaz misschien een relatieve nieuwkomer op het toneel van kristalgenezing, maar hij brengt zijn A-game naar het feest. Bij dit mooie juweeltje draait alles om het hart. Het verlicht de last, nodigt je uit om los te laten wat je zwaar belast en bevordert een feestgevoel rond de thema's leven, liefde en het gelach. Deze steen wordt ook gezien als het symbool van de eeuwigheid en daarom is het zo'n populaire edelsteen om op lange termijn een brug te vormen tussen geliefden.

 

Roze Spinel
Er is geen ruimte voor negatieve energie als Pink Spinel erbij betrokken is. Deze heldere en barstende edelsteen is bessenhelder en zo glanzend als een nieuwe cent. Het komt geladen met vreugde en moed en doordrenkt elke cel met positief hoge vibraties. Voor degenen die op dampen lopen, zal Pink Spinel je als herboren laten voelen. Deze steen bezuinigt niet wanneer hij je een reddingslijn overhandigt en zorgt ervoor dat je spirituele leven verheven en ondersteund blijft, terwijl hij je fysieke lichaam helpt om gifstoffen en slechte vibe-opbouw los te laten.

 

Roze Calciet
Roze calciet, een steen van zoet mededogen, heeft alles te maken met hartintentie, leren delicaat te zijn met jezelf en het cultiveren van onvoorwaardelijke liefde voor alle levende wezens. Voor degenen die het gevoel hebben dat ze een beetje te scherp zijn aan de randen, kan roze calciet die klap verzachten. Deze steen nodigt je uit om diep adem te halen, verwachtingen los te laten en aanwezig te zijn in de perfectie van onvolmaakte momenten. Het houdt energie en warmte ongelooflijk goed vast, wat betekent dat als je een echt positieve ervaring met deze steen hebt gehad, het dit in zijn kern zal opbergen - klaar voor jou om de volgende keer die positieve vibraties aan te boren.


Lepidoliet
Stralend in paarse en roze tinten, hebben we zoveel liefde voor de Lepidoliet steen. Dit fijn afgestemde hartchakra juweel is een en al kalmte, waardoor het een anker is in tijden van chaos. Voor degenen die de neiging hebben om meegesleurd te worden of die vaak in emotionele overdrive vallen, zal deze steen helpen om je vermogen om met allerlei uitdagingen om te gaan te verankeren, te aarden en te laten groeien. Lepidoliet is doorspekt met van nature hoge niveaus van lithium. Dit maakt het een echt ontspannende steen om in de hand te houden. Lepidoliet laat je voorbij thema's als spanning, angst en instabiliteit gaan, en zorgt ervoor dat je altijd klaar bent om met de tijd mee te gaan, verandering te omarmen en verbonden te blijven met zelfliefde en harmonie.