♎️ Sterrenbeeld Weegschaal & Edelstenen


Kenmerken: Als Weegschaal sta je bekend om je liefde voor evenwicht en eerlijkheid, straal je een kalmerende energie en een diplomatiek karakter uit, terwijl je soms neigt naar idealisme en het behagen van mensen.

 

Top Geboortestenen: Je belangrijkste geboortestenen zijn Opaal, dat het evenwicht en de bescherming verbetert, Aquamarijn voor moed en duidelijke communicatie, en Rozenkwarts om je hart te openen en zelfliefde aan te moedigen.

Kristallen Gebruiken: Draag deze edelstenen als sieraden of bewaar ze in je persoonlijke ruimte, zodat hun energieën op één lijn komen met die van jou, wat helpt bij communicatie, zelfexpressie en het behouden van je innerlijke harmonie.

Wat is de Geboortesteen van de Weegschaal?

Weegschaal is het zevende teken van de dierenriem. De geboortesteen voor Weegschaal is de Opaal. Opaal is een lichtwitte steen die bekend staat om het brengen van welvaart en persoonlijke kracht. Degenen die geboren zijn tussen 23 september en 22 oktober zijn Weegschaal-sterrenbeelden. Het element voor Weegschaal is lucht en de heersende planeet is Venus. Het symbool voor Weegschaal zijn de weegschalen.

Omdat hun huissymbool een weegschaal is, is het geen wonder dat degenen die onder het teken Weegschaal zijn geboren, bekend staan om hun liefdevolle balans en eerlijkheid. Weegschalen zijn plichtsgetrouw, diplomatiek en streven altijd naar eerlijkheid en gelijkheid in deze wereld. Als ze ooit op de hoogte zijn van een meningsverschil, hebben ze de neiging om alle voor- en nadelen van elke kant af te wegen en met hun havikachtige brein kiezen ze elk stuk totdat ze denken dat ze tot een eerlijke beoordeling zijn gekomen. Weegschalen houden ervan om vredestichter te spelen en omdat ze uitstekende luisteraars zijn, stralen ze een echt kalmerende energie uit, waardoor ze geweldige kandidaten zijn om een vriendschap te delen.

 

Een van de vliegende luchttekens zijn betekent dat Weegschalen sociale wezens zijn, ze worden geregeerd door Venus, onze zusterplaneet, die ook die Weegschaal-achtige eigenschappen deelt van liefdevolle harmonie, schoonheid omarmen en liefde voor iedereen willen. Venus was natuurlijk de godin van de liefde en bij haar draaide alles om schoonheid, verlangen en het vinden van vreugde in tegenstelling tot haar meer toornige leeftijdsgenoten. Ook Weegschalen zijn grote aanbidders van schoonheid. Ze zijn dol op glimmende, heldere dingen, houden van een bedwelmende dosis luxe, en natuurlijk hebben ze een geweldige smaak en weten ze hoe ze de meest elegante dingen moeten kiezen.

 

Met deze op liefde gerichte eigenschappen en passie voor schoonheid, hebben Weegschalen (zoals iedereen) ook een enigszins gebrekkige kant. Hun passie voor rechtvaardigheid kan hen een beetje idealistisch maken, hun liefde voor mooie dingen kan hen in de richting van een ijdel gevoel van leven brengen, en hun diepgevoelde verlangen naar evenwicht en vrede betekent dat ze kunnen afglijden naar het aangename gedrag van mensen om elk gevoel van confrontatie te vermijden.

 

Iedereen die het sterrenbeeld Weegschaal deelt, moet zich aangetrokken voelen tot edelstenen die hen helpen hun krijgerskracht te gebruiken om hun mening te uiten, om grenzen sterk te houden en om hun eigen gemoedsrust te behouden, ongeacht wat er om hen heen gebeurt. Neem een kijkje in de geboortestenen van de dierenriem hieronder, waarvan we denken dat ze alle Weegschalen als gegoten zullen zitten.


Weegschaalgeboortestenen brengen een overvloed aan helende eigenschappen naar de tafel, waardoor Weegschalen uit de schaduw en in de schijnwerpers kunnen stappen en eindelijk de kracht van hun hogere zelf kunnen omarmen. Als shapeshifter-tekens die een beetje te veel compromissen kunnen sluiten, perfectioneren deze edelstenen die evenwichtskunst waar Weegschalen zo van houden, maar doen ze dat op een manier die er niet voor terugdeinst om hun eigen behoeften naar buiten te brengen. Het sterrenbeeld Weegschaal leunt op helende kristallen die het meeste uit hun magie halen, hun behoefte aan sterkere communicatie ondersteunen en hen helpen hun dromen te realiseren. Kijk eens naar deze helende edelstenen die helpen bij de grote evenwichtsoefening...

Opaal

De geboortesteen van Opaal in oktober schittert met lichtgevende energie, melkwitte kalmte en alle stemmingen van positief geluk. Opaal is de belangrijkste geboortesteen voor degenen die geboren zijn onder de schaduw van de dierenriem van Weegschaal, en aangezien dit juweel helemaal over synchronisatie gaat, geeft het Weegschalen de balans die ze nodig hebben om in het licht van harmonie te leven. Opaal brengt niet alleen balans, maar zorgt ook voor een solide gevoel van bescherming, en helpt ervoor te zorgen dat die Weegschalen die merken dat ze verloren zijn voor mensen die angst behagen, de zachte moedermaan-verzorgende vreugde vinden om zichzelf op te richten.

Labradoriet

Mystieke Labradoriet is zoveel meer dan een rook- en spiegelact. Met zijn dromerige tinten en zijn verborgen magie draait het bij deze steen allemaal om moed en transformatie. Een andere slimme keelchakra-genezer, Labradoriet, werkt ook om je te zuiveren van angst en lage gevoelens, zodat je sterkste spirituele kant kan opstaan en schitteren. Als je eenmaal die nerveuze energie hebt opgeruimd, ben je perfect geplaatst om vitaliteit te verwelkomen om te bloeien.

Bloedsteen

Bloodstone, ook wel bekend als de krijgerssteen, is je schild en harnas als je de wereld in trekt. Het is geen geheim dat Weegschalen de neiging hebben om elke vorm van confrontatie uit de weg te gaan, wat er soms toe kan leiden dat ze overdreven compromissen sluiten of niet uiten wat hen bezighoudt. Deze steen geeft kracht, gemoedsrust en de innerlijke kracht voor Weegschalen om zich uit te spreken. Bloedsteen is een prachtig amulet voor die Weegschalen die opgesloten zitten in angst om in de steek gelaten te worden of niet aardig gevonden te worden. Het is een mega stemmingsstabilisator en overspoelt elk kanaal van je wezen met een heldere uitbarsting van vitaliteit.  

Aventurijn

Aventurijn is een steen die gloeit met eindeloze helende voordelen. Van de Groene Aventurijn die een vleugje vrouwelijk geluk geeft tot de Blauwe Aventurijn die het hoofd en het hart verbindt, dit is een heerlijke steen voor Weegschalen om van te houden. Het is een geweldige steen om bij de hand te hebben voor degenen die wat meer van hun eigen magie willen manifesteren en op zoek zijn naar partnerschappen, vriendschappen en alle vormen van koesterende relaties die hen zeker goed van pas zullen komen. Aventurijn grijpt in om ervoor te zorgen dat je niet te veel kostbare energie besteedt aan het fixeren op het negatieve en moedigt je in plaats daarvan aan om je aandacht te richten op een positievere spreuk van probleemoplossing. Het werkt ook in harmonie met de balancerende aard van het sterrenbeeld Weegschaal.  

Peridoot

Mooie peridoot gloeit met een prachtige groene schittering en wordt vaak de avondsmaragd genoemd. Deze steen is een brenger van liefde en licht en helpt je om egocentrisch gedrag los te laten. Omdat Weegschalen van gelijkheid en eerlijkheid houden, kan dit zich soms lenen voor een oordeel en het beklimmen van een moreel voetstuk. Peridoot helpt Weegschalen om hun integriteit te behouden als het gaat om het willen van eerlijkheid en rechtvaardigheid voor iedereen, maar leunt daarbij weg van het ego. Het is ook een steen die zich verbindt met de zonnevlechtchakra en je prachtig geaard, belichaamd en in balans houdt.  

Citrien

Zonnig en helder, Citrien is een vleugje vreugde die de thema's van de eindeloze zomer aan het rollen houdt. Geboren aan het einde van het zomerlicht, is het geen verrassing dat Weegschalen op dat slappe koord tussen de duisternis en het licht lopen. Deze steen helpt om balans toe te voegen en versterkt het sacraal chakra. Citrien staat er ook om bekend dat het Weegschalen helpt om zich vast te zetten in hun eigen besluitvormingsproces, en hen uiteindelijk aanmoedigt om van het hek af te komen en hun innerlijke kracht en wijsheid te erkennen.