7  Heilige Zielstaken


HIER ZIJN ALLE 7 HEILIGE ZIELSTAKEN PER CHAKRA:

1.  Eerste Chakra Taak - Houd Jezelf Veilig

Als je uit balans bent in deze zielstaak, merk je misschien dat je de behoeften van anderen boven die van jezelf stelt - ten koste van jezelf.  Je kunt situaties of relaties in je leven toelaten die je pijn doen. Je kunt rationaliseren dat je de pijn verdient. Je kunt je tegen jezelf keren, hard tegen jezelf spreken, je kunt jezelf zelfs haten. Om je gezondheid in dit chakra te verbeteren, maak je een verbintenis aan om de manieren te observeren waarop je jezelf devalueert en laat anderen je devalueren. De waarheid is dat niemand belangrijker is dan jij, en jij bent niet belangrijker dan iemand anders.  Jouw behoeften zijn net zo belangrijk als die van iemand anders. Blijf elke dag mindful. Zo'n diep zuiveringsproces kost tijd, dus blijf erbij totdat je je meer gestabiliseerd voelt.

2.  Tweede Chakra Taak - Maak Contact met Anderen

We kunnen geen gezonde verbindingen met anderen maken als we geloven dat iedereen beter en slimmer is, of dat ze er meer toe doen dan wij. (Zie je hoe de gezondheid van elk chakra solide moet zijn voordat we de volgende volledig kunnen beheersen?)  Als je uit balans bent in deze zielstaak, merk je misschien dat het moeilijk voelt om vrienden te maken en te houden. Verbinding kan moeilijk voor je voelen. Om je gezondheid in dit chakra te verbeteren, begin je met een toewijding aan dagelijks zelfonderzoek en onderzoek.  Observeer je eigen gedrag en gevoelens rond anderen.  Zet kleine stapjes in de richting van interactie met mensen.  Stel doelen om deel te nemen aan groepen. Vergeet niet dat je toewijding alles is wat je nodig hebt. Als je toegewijd bent, zal de genezing komen.

3.  Derde Chakra Taak - Grenzen Stellen

Symptomen van slechte gezondheid in het derde chakra verschijnen als een neiging om "te aardig" te zijn en mensen over je heen te laten lopen, of om "de Grote Kaas" te zijn, in de overtuiging dat je recht hebt op meer dan je eerlijke deel.  We moeten gezonde grenzen leren kennen.   Als je uit balans bent in dit chakra, kun je het moeilijk vinden om nee te zeggen.  Je kunt veel rouwen om de pijn van andere mensen. Je kunt je zorgen maken over hoe iemand zich zal voelen als je grenzen stelt. Of - je kunt een impuls voelen om over mensen heen te rennen om aan je behoeften te voldoen. Om je gezondheid in dit chakra te verbeteren, moet je je eerst inzetten om je patronen te observeren en de redenen ervoor te ontdekken. Maak dan een solide toezegging om grenzen te stellen.  Leer om "Ja" en "Nee" te zeggen op de juiste momenten, zowel tegen anderen als tegen JEZELF. Je moet leren nee te zeggen tegen giftige mensen, plaatsen en situaties, en ja zeggen tegen mooie, eerlijke, vriendelijke mensen. De derde chakra ziel taak brengt het ego in evenwicht.

4.  Vierde Chakra Taak - Vergeven

Als je uit balans bent in deze zielstaak, merk je misschien dat je moeite hebt om jezelf of anderen te vergeven.  Je kunt gekwetst of boos zijn over dingen die heel lang geleden zijn gebeurd. Je zou wrok kunnen koesteren. Vergeving is de zielstaak die het hart opent.  Als we niet in staat zijn om te vergeven, zullen we niet in staat zijn om naar het bewustzijn van de vierde dichtheid (4e chakra hart) te gaan, wat van vitaal belang is als we naar de Nieuwe Aarde willen verschuiven. Vergeving vereist een verandering van hart. Vergeving vindt plaats wanneer we accepteren dat onze broeder (of ons zelf) in werkelijkheid onschuldig is en ons mededogen verdient. Wat je ook deed, wat ze ook deden, de ziel is onschuldig. Als je moeite hebt om te onderscheiden of je iemand moet vertrouwen die giftig of gevaarlijk is, ga dan terug naar het derde chakra - je hebt daar meer werk te doen.

5.  Vijfde Chakra Taak - Belichaam de Onverschrokken Waarheid

Symptomen van een slechte gezondheid in de vijfde chakra verschijnen als angst om je waarheid te spreken. Je bent misschien bang voor de gevolgen als je zegt wat je diep gelooft. Je bent misschien bang om te horen wat iemand anders diep gelooft. Wanneer deze chakra in balans is, weet je hoe je Waarheid van onwaarheid kunt onderscheiden, omdat je effectief alle zielstaken van de vorige chakra's hebt begrepen. Hier wordt de ziel zuiver. Om een ​​onevenwichtige vijfde chakra te genezen, oefen het kennen van je Waarheid. Oefen om stevig in je waarheid te staan. En tot slot, oefen het spreken van je waarheid terwijl je oprecht medeleven en respect voor anderen behoudt.

6.  Zesde Chakra-Taak - Word één met de Schepping

Wanneer de zielstaak van de zesde chakra onvolledig is, zien we anderen niet als onszelf - we zien ze als gescheiden. Het is een zeer hoge staat van zijn om anderen werkelijk als jezelf te kunnen zien. Het is meer dan alleen sympathie. Het is meer dan jezelf in andermans schoenen kunnen verplaatsen. We hebben het over het letterlijk zien van je broer als JIJ. Zien dat je in de kern hetzelfde wezen bent. De waarheid is - we zijn allemaal maar EEN wezen. Symptomen van een slechte gezondheid in dit chakra verschijnen als subtiele projecties op andere mensen: "Hij is minder ontwikkeld dan ik." Symptomen verschijnen ook als een gevoel van scheiding: "Ik ben blij dat zij het zijn en niet ik." Om de gezondheid in het zesde chakra te herstellen, is meditatie noodzakelijk. Word stil en leer jezelf kennen in stilte. Oefen om je naaste als jezelf te zien. Oefen om een ​​terrorist als jezelf te zien. Oefen om een ​​boom als jezelf te zien. Voel het alsof het ECHT is.