♋️ Sterrenbeeld Kreeft & Edelstenen


Kenmerken: Als Kreeft koester je comfort en emotionele diepgang, waarbij je vaak je hart op de tong draagt en diepe, intuïtieve gesprekken waardeert.

Top Geboortestenen: Je belangrijkste geboortestenen zijn Robijn, die het zelfvertrouwen en de balans verbetert, Maansteen, die de intuïtie versterkt, en Rozenkwarts, die mededogen en zelfliefde bevordert.

Kristallen Gebruiken: Draag deze edelstenen als sieraden om direct contact te maken met hun energieën, je te helpen geaard te blijven, je gevoelige aard te beschermen en je emotionele welzijn te koesteren.

Wat is de Geboortesteen van de Kreeft?

Kreeft is het 4e teken van de dierenriem. De geboortesteen voor Kreeft is de Robijn. Robijn is een kostbare rode edelsteen die vertrouwen betekent. Degenen die tussen 20 juni en 22 juli zijn geboren, delen het sterrenbeeld Kreeft. Het element Kreeft is water en het sterrenbeeld is een krab.

Kreeften houden van hun comfort. Vergis je niet, dit sterrenbeeld is het gelukkigst als ze opgerold op de bank zitten met hun besties die een emotioneel diepgaand gesprek voeren. Als ze niet op de bank zitten, kun je ze ook achterover leunen in de badkuip, als eerbetoon aan hun favoriete element water. Zoals alle watertekens, schuwen Kreeften emotie niet. Ze gaan allemaal over emotioneel discours, diepgaande gesprekken en het gebruik van hun diepe intuïtie om de waarheid naar boven te halen. Ze houden ervan om de koppen bij elkaar te steken en een gesprek te voeren.

 

Al het bovenstaande is precies de reden waarom Kreeften zulke charmante en loyale vrienden zijn. En geloof ons, ze nemen hun vriendschappen serieus. Loyaliteit is een van de belangrijkste eigenschappen die ze waarderen en soms betekent dit dat ze even hoge verwachtingen kunnen hebben van de toewijding van andere mensen aan hen. Voor degenen die uitstekend zijn in het lezen tussen de regels door, is het je misschien opgevallen dat het sterrenbeeld Kreeft draait om het dragen van hun hart op hun tong en het gieten van liefde in de mensen in hun leven. Dit betekent dat ze echt voor altijd vrienden voor de lange termijn worden, maar het betekent ook dat wanneer ze zich gekleineerd of afgewezen voelen door andere mensen, ze zich kunnen terugtrekken in hun schelpen, net als de krab die hen vertegenwoordigt. Door hun lieve en gevoelige karakter kunnen ze soms een beetje humeurig lijken, vooral wanneer ze werken aan de grote gevoelens waar ze vaak mee worstelen.

Carneool

De glorieuze aardende eigenschappen van Carneool maken het ook een uitstekende steen voor Kreeft-mensen. Carneool heeft alles te maken met het terugbrengen van een positieve gloed in je wereld en geeft je een duwtje in de rug om nog moediger te zijn. Het helpt het sterrenbeeld Kreeft door hun prachtige artistieke flair naar voren te brengen en ervoor te zorgen dat ze op het goede spoor blijven om de juiste keuzes te maken. 

Turkoois

Duik er meteen in met de groenblauwe tinten van Turkoois. Een van de meest rustgevende stenen die je ooit hebt gezien, deze heldere edelsteen uit de oceaan is een onmiddellijke stressbreker. Turquoise werkt niet alleen om je kalm en beheerst te houden, maar het helpt je ook om je ware stem te vinden en te gebruiken. Nooit iemand om te overweldigen, het helpt Kreeften om die grenzen zonder angst te verleggen. 

Obsidiaan

Obsidiaan, een van de meest beschermende stenen in de verpakking, is een en al schild. De zoete en zachte aard van Kreeft-sterrenbeelden betekent dat kwetsbaarheid hier geen onbekende is. Gelukkig kun je je met Obsidian aan je zijde veilig en beschermd voelen, wat de wereld ook voor je in petto heeft. Snowflake Obsidian staat er ook om bekend dat het je helpt om te leren loslaten. Wanneer het tijd is om de dingen neer te leggen die je gewoon niet dienen, zal deze steen fluisteren naar de ziel van de drager. 

Chalcedoon

Charmante Chalcedoon is een koelmachine waardoor het een geweldige steen is voor Kreeften om in de buurt te houden. Het op kwarts gebaseerde kristal schuwt de uitlijning niet, zorgt ervoor dat het hoofd en het hart altijd klaar zijn om elkaar te echoën en helpt om die momenten te verminderen waarop je misschien te veel herkauwt. De zachte steen weet ook die verdrietige gevoelens weg te vegen en neemt je mee uit het niets en in helderheid.

Rozenkwarts

Rozenkwarts, een van de zachtste hartchakrakristallen ter wereld, heeft alles te maken met mededogen, genezing en het bereiken van hoge niveaus van zelfliefde. Blozend roze, de Rozenkwartssteen past bij die zorgzame kant die degenen die Kreeft als hun geboorteteken hebben diep in hun hart houden. Naast het stimuleren van die prachtige stroom van mededogen en het uitzenden waar het nodig is in de wereld, vermindert Rozenkwarts ook het web van zelfmedelijden en op angst gebaseerde besluiteloosheid waar Kreeften soms in kunnen zitten. 

Aquamarijn

Aquamarijn, ook bekend als de Courage Stone, is een ander wildwaterelement dat de soms veranderlijke en strak geregen Kreeften verleidt om gewoon los te laten. Verre van een vliegende steen, brengt Aquamarijn zijn verkoelende stroom om je uit een sleur te halen en zorgt ervoor dat je die aangeboren wijsheid vindt om te kiezen welke stroom je voort zal brengen.