Pineal Gland


Een piepkleine klier in de vorm van een dennenappel, die zich in het centrum van onze hersenen bevindt, kan de geheimen van spirituele wijsheid, inspiratie en psychisch bewustzijn bevatten. De pijnappelklier is van vitaal belang voor de fysieke, mentale en spirituele gezondheid, terwijl het ook een toegangspoort tot hoger bewustzijn is. Er wordt algemeen aangenomen dat de pijnappelklier de sleutel is tot onze spirituele ontwaking en paranormale vermogens. Traditioneel wordt gezegd dat de pijnappelklier het derdeoogchakra is, ook bekend als Ajna of het wenkbrauwchakra, dat is teruggezet en tussen onze twee fysieke ogen.

⋰ Foto Unsplash (Free) 


DUS WAT IS HET?
Het is een endocriene klier die alleen in de hersenen zit, op gelijke hoogte met onze ogen. De pijnappelklier produceert melatonine en reguleert onze dagelijkse en seizoensgebonden circadiane ritmes. Melatonine is de chemische stof die verantwoordelijk is voor onze slaapcycli en de kwaliteit van onze slaap, en het reguleert ook het begin van de puberteit. Melatonine is verantwoordelijk voor de strijd tegen vrije radicalen. Een afname van melatonine veroorzaakt het verouderingsproces in het lichaam. Serotonine, de neurotransmitter of gelukkig chemisch product dat verantwoordelijk is voor onze gemoedstoestand, wordt alleen in de pijnappelklier omgezet in melatonine. De pijnappelklier speelt een belangrijke rol in de winterslaap van dieren, in metabolisme en seizoensfokken.


IT'S NOT JUST A THEORY
Wetenschappelijk bewijs ondersteunt de mogelijkheid dat ons derde oog, of epifyse, ooit ons eerste oog was. Onder de microscoop bestaat de pijnappelklier uit cellen die dezelfde kenmerken hebben als de staafvormige lichtgevoelige cellen in ons netvlies. De pijnappelklier ontvangt signalen die door de oogzenuwen gaan. Het lijkt erop dat het primitieve derde oog functioneerde als een kijkorgaan vóór onze huidige reeks ogen. De pijnappelklier geeft via onze zintuigen een beeld van de wereld om ons heen. Het bestuurt de werking van het licht op ons lichaam en bevindt zich onder de hersenschors waar de twee hersenhelften samenkomen. Dit is de plaats waar de hersenen het bewustzijn regelen en de sensorische en motorische functies van het lichaam interpreteren. De pijnappelklier bevindt zich onder de hersenschors waar de twee hersenhelften samenkomen. De pijnappelklier produceert melatonine en reguleert onze dagelijkse en seizoensgebonden circadiane ritmes.

OUR PORTAL TO HIGHER DIMENSIONS
Volgens de theosofie is de pijnappelklier een belangrijk psychofysiologisch centrum of chakra en is het de bron van helderziendheid en intuïtie. Het is ook beschreven als 'de hoofdzetel van de ziel', en het portaal naar de hogere dimensies, zoals het epifyse of derde oog, biedt waarneming buiten het gewone zicht. . Het is van vitaal belang voor onze spirituele groei en bewustzijn om onze pijnappelklier helder en vrij van giftige stoffen te houden. Naarmate we meer toxisch worden en de pijnappelklier verder verkalkt, verliezen we onze spirituele verbinding met hogere energieën en onze eenheid met al wat is.

⋰ Foto Unsplash (Free) 


WAAROM IS DE PIJNAPPELKLIER GEBLOKKEERD?
Door een slecht dieet, blootstelling aan giftige stoffen in het milieu en voedsel dat we eten, stress en het moderne leven, wordt de pijnappelklier gehard, verkalkt en uiteindelijk afgesloten. Het wordt ook onderdrukt door elektromagnetische velden (EMF) die worden vrijgegeven door mobiele telefoons en andere draadloze apparaten. De pijnappelklier is bijzonder gevoelig voor fluoride in het water. Fluoride en andere chemische stoffen zoals chloor zijn slecht voor de pijnappelklier omdat ze zich op calciumrijke weefsels, zoals de pijnappelklier, afzetten. De klier verkalkt wanneer het fluoride ontmoet - deze verkalkingen staan ​​bekend als corpora arenacea, of hersenzand, en bestaan ​​uit calciumfosfaat, calciumcarbonaat, magnesiumfosfaat en ammoniumfosfaat.

THEY SHUT IT OFF WITH CHEMICALS
Chemicaliën die schadelijk zijn voor de pijnappelklier kunnen afkomstig zijn van dagelijkse activiteiten, bijvoorbeeld Fluoride wordt aangetroffen in de meeste tandpasta's en kraanwater. Evenzo zorgt voedsel beladen met pesticiden, conserveermiddelen en chemicaliën ervoor dat de pijnappelklier traag wordt en zijn vitaliteit en kracht verliest. Er wordt ook aangenomen dat calciumsupplementen schadelijk zijn voor onze gezondheid en dat het beter is om calcium te winnen via ons dieet en calciumrijk voedsel, zoals amandelen, groene bladgroenten en tahini.

WE WILL UNLOCK THIS WITH A NEW WAY OF LIVING
Het is belangrijk om het lichaam te ontgiften om de pijnappelklier te ontkalken. In de wereld van vandaag worden we aangevallen door een enorme reeks chemicaliën, in de lucht die we inademen, het water dat we drinken en het voedsel dat we eten. Onze slechte eetgewoonten en hedendaagse levensstijl zijn de belangrijkste oorzaken van ontkalking. De pijnappelklier is erg gevoelig voor chemicaliën en er wordt gezegd dat door de moderne levensstijl de pijnappelklier is gekrompen. Van Indiase meesters uit de Vedische tijd werd aangenomen dat ze een pijnappelklier hadden zo groot als een citroen. Tegenwoordig heeft onze pijnappelklier de grootte van klein zaad of erwt. Het primaire doel van het ontkalken van uw pijnappelklier is, zodat u het proces van de activering van de pijnappelklier kunt beginnen en uw derde oog kunt wekken.

⋰ Bosbessen en ander Fruit (Mercy) 


ONTGIFTEN
Ontgifting is een proces van twee delen; ten eerste ervoor te zorgen dat er geen verdere verkalking plaatsvindt, terwijl tegelijkertijd de verkalking die zich al heeft voorgedaan, wordt omgekeerd. Dit kan een aantal veranderingen in levensstijl vereisen, waarvan het belangrijkste is om zuiver water te drinken. Andere veranderingen in de levensstijl zijn om de inname van suiker, cafeïne, tabak en alcohol te beperken of te stoppen en om biologisch, natuurlijk heel voedsel te eten dat niet is vermengd met pesticiden en genetische modificaties. Sommige manieren om de pijnappelklier te ontgiften, zijn door chlorella, spirulina en tarwegras in uw dieet op te nemen. Oregano-olie is ook een geweldige manier om de activering en helderheid van de pijnappelklier te ontgiften en te stimuleren. Rauwe appelciderazijn en pure cacao hebben ook een groot effect op de pijnappelklier. Zodra we de pijnappelklier van toxines hebben verwijderd, kunnen we werken aan het ontwaken van het derde oog. Een eenvoudige manier om het derde oog te activeren is door middel van meditatie, met name mediteren met je aandacht op het gebied van de derde oog, wat kan worden gedaan in yoga-oefeningen en zittende meditatie.

SUNGAZING
Het staren naar de zon was in de oudheid een krachtige manier om het epifyse en het derde oog te activeren. Grote Himalaya Masters beoefenden Surya Yoga door naar de rijzende zon te kijken met een zilveren munt geplaatst tussen de wenkbrauwen op het voorhoofd. Bij zonsopgang wordt het magnetisch veld van de aarde geladen, waardoor dit de beste tijd is om te mediteren, omdat het de pijnappelklier stimuleert. Blijkbaar komen bij zonsopgang de negatief geladen pijnappelklier en de positief geladen hypofyse samen om een ​​"licht in het hoofd" te creëren. Bij zonsopgang wordt het magnetisch veld van de aarde geladen en het is de beste tijd om te mediteren op dit moment, omdat het de pijnappelklier stimuleert. 

ACTIVATE YOUR PINEAL GLAND
Hier zijn enkele andere manieren om de pijnappelklier te activeren:
Breng elke dag tijd door in het zonlicht. Slaap in complete duisternis/
Neem een ​​vaste meditatieoefening omdat dit je pijnappelklier zal ontwikkelen en verbeteren. Yogische praktijken zijn zeer krachtige methoden om de pijnappelklier te doen ontwaken. Inversies zijn bijzonder nuttig omdat ze de bloedtoevoer naar de pijnappelklier vergroten terwijl u ondersteboven bent. De beoefening van Yoga Nidra of yoga-slaapmeditatie helpt ook de pijnappelklier te doen ontwaken.

⋰ Foto Unsplash (Free) 


20 MANIEREN OM HET DERDE OOG TE OPENEN EN DE PIJNAPPELKLIER TE ONTKALKEN
Breng elke dag tijd door in het zonlicht: ochtendlicht start het circadiane ritme dat de afgifte van melatonine in de pijnappelklier regelt. Slaap in volledige duisternis: 's Avonds begint de duisternis met de vier uur durende afgifte van melatonine. Kunstmatig licht kan interfereren met de afgifte van melatonine, waardoor serotonine wordt ontwricht bij de melatonineproductie in de pijnappelklier. Blootstelling aan blauw licht verminderen: tv, mobiel en verlichting met blauw licht kunnen de normale afgifte van melatonine uit de pijnappelklier belemmeren. Probeer 's avonds een blauw licht blokkerende bril (oranje lens) te dragen. Voer dagelijks bewuste meditatie uit: onderzoek toont aan dat meditatie hersenprocessen kan verbeteren om de pijnappelklier te genezen. Meditatie helpt diepe hersengolven produceren en het ontspannende parasympathische zenuwstelsel stimuleren. Het sluiten van de ogen bevordert de duisternis, een essentieel proces voor de pijnappelklier. Yoga uitvoeren: yogabeoefeningen hebben lang gedacht om de pijnappelklier te ontkalken en het derde oog te openen. Inversiehoudingen die ondersteboven keren (hoofd of handstanden) kunnen nuttig zijn omdat ze de bloedtoevoer naar de pijnappelklier vergroten. Oefen diepe diafragmatische ademhaling: diepe nasale ademhaling, met langere uitademing, stimuleert het parasympatisch zenuwstelsel. Probeer gedurende 5-10 minuten een inhalatie van 3 seconden en een uitademing van 5 seconden uit te voeren. Stimuleer het dak van de mond: gebruik je tong om druk op de bovenkant van het gehemelte te zetten. Het dak van de mond heeft veel ontspannende, parasympathische zenuwuiteinden. Probeer deze houdingen wanneer je ademt of mediteert. Je kunt ook vingers gebruiken om het tandvlees achter de bovenste voortanden te stimuleren. 

MORE RITUALS
Oefening per dag: dagelijks uitvoeren van oefeningen geeft hormonen vrij die het circadiane ritme en de afgifte van melatonine 's nachts helpen. Oefenen met meditatie: Trataka-meditatie is een oefening om het derde oog te openen. Je kunt oefenen door met een kaars te staren of naar de vlam van een kaars te staren zonder 1-3 minuten te knipperen. Sluit daarna je ogen en concentreer je enkele minuten op het nabeeld totdat het verdwijnt. Herhaal meerdere keren. Kleurvisualisatie: Derde oogchakra-theorie en yogafilosofie zegt dat het derde oog betrekking heeft op de kleurindigo. Het is diepblauw-paars van kleur. Probeer een diepblauwe paarse kleur voor te stellen in de ruimte tussen je wenkbrauwen. Focus gedurende 5 minuten op het beeld. Sensorische deprivatie: de pijnappelklier is gevoelig voor licht. Dompel jezelf onder in totale duisternis. Sensory deprivation tanks of 'float tanks' laten volledige onderdompeling in het donker toe. Hier ben je ondergedompeld in water drijvend, volledig verwijderd van al je zintuigen.

⋰ Foto Unsplash (Free) 


WETENSCHAPPELUCK
Uit onderzoek is gebleken dat verkalking van de pijnappelklier:

- Verlaagt producties van melatonine
- Veroorzaakt de slaap-waak cyclus
- Verstoort de regulatie van het circadiane ritme
- Gefluorideerd water wordt beschouwd als een van de belangrijkste oorzaken van verkalking in de pijnappelklier. Er zijn aanwijzingen dat kinderen eerder in de puberteit komen als gevolg van gefluorideerd water.
> Simpel gezegd, wanneer onze pijnappelklier verkalkt is, zijn we uit balans met de natuur, waardoor het juiste biologische functioneren belemmerd wordt.

⋰ Foto Unsplash (Free) 


DE PIJNAPPELKLIER IN OUDE TRADITIES
Hoewel de moderne wetenschap en geneeskunde nog maar net begonnen zijn met het begrijpen van de cruciale rol van de pijnappelklier, hebben aloude culturen en tradities deze kennis al.

ANCIENT CULTURES ALREADY KNEW THIS
Voor boeddhisten is de pijnappelklier een symbool van spiritueel ontwaken. In het hindoeïsme is de pijnappelklier de zetel van intuïtie en helderziendheid. Voor taoïsten is de pijnappelklier het geestesoog of hemelse oog. In het oude Egypte vinden we talloze verwijzingen naar het derde oog en de pijnappelklier. (Hier is een fascinerend artikel over de symboliek van het derde oog in de Egyptische en hindoeïstische mythologie.) De oude Grieken geloofden dat de pijnappelklier onze verbinding was met het denken zelf. Herophilus beschreef het als de 'sluitspier van het denken'. De Franse wiskundige en filosoof Rene Descartes deelde deze visie. Over de pijnappelklier gesproken, schreef hij in Treatise of Man: "Mijn mening is dat deze klier de belangrijkste zetel van de ziel is, en de plaats waar alle gedachten worden gevormd." Gedurende minstens enkele duizenden jaren in zowel het oosten als het westen, werd de pijnappelklier beschouwd als een verbindende schakel tussen de fysieke (3D) wereld en een psychische dimensie erachter.