3. Zonnevlecht Chakra


Manipura, de zonnevlecht chakra. Gelegen in de ruggengraat achter de navel is de solar plexus chakra. Dit is de zetel van kracht en vertrouwen. Het is wat je door het leven stuwt en verantwoordelijk is voor je persoonlijke en professionele succes. In het fysieke lichaam is de zonnevlecht het centrum dat de spijsvertering en het voedselmetabolisme regelt.

Minder Afwachten, Meer Doen

Wanneer het is geblokkeerd: een blokkade in dit chakra kan ervoor zorgen dat je je onzeker en angstig voelt. Spijsverteringsproblemen kunnen ook symptomen zijn van een onevenwichtige zonnevlechtchakra. Als je yoga wilt gebruiken om dit chakra in evenwicht te brengen, kies dan asana's die zich richten op kernkracht. Warrior-pose is de gemakkelijkste asana om dit chakra te openen. Je kunt het elke ochtend gewoon een paar minuten vasthouden en je chakra zal in balans komen. Omdat het zonnevlechtchakra wordt geassocieerd met de zon en vuur, kan gewoon naar buiten gaan helpen. Door buiten te mediteren of yoga te doen, kan je de helende voordelen van je meditatie maximaliseren. Maar zelfs een wandeling in de zon is voldoende.

Ram

RAM  is het geluid dat bij deze chakra hoort. RAM kan worden gezongen om kracht, transformatie en genezing op te roepen.