Zorg goed voor je 3e Oog

Je derde oog, of dat zesde chakra dat tussen je wenkbrauwen zit en je helpt je intuïtie op een nieuwe manier aan te boren, bestaat al zo lang als je hebt. Maar dat feit alleen betekent niet dat u er veel van weet, inclusief, op basisniveau, wat het precies is. En terwijl we het er toch over hebben, wil je misschien weten hoe je je derde oog kunt openen, toch? Gelukkig zijn er experts om dingen op te helderen - zodat al je ogen het kunnen zien. "Het derde oog is een energetisch centrum, of chakra," zegt Erica Matluck, een natuurgeneeskundige arts, nurse practitioner, holistische coach en oprichter van Seven Senses, dat wellnessretraites mogelijk maakt. "Hoewel het geen feitelijke fysieke structuur is, wordt het geassocieerd met de pijnappelklier en hypofyse in de hersenen en op het voorhoofd tussen de wenkbrauwen."


OUR ENERGETIC BODY
Matluck legt uit dat het chakra-systeem is als het orgaansysteem van het subtiele (of energetische) lichaam, en dat elk chakra een functie of doel heeft. De functie van het derde oog? Om toegang te krijgen tot duidelijkheid, intuïtie en vooruitziende blik. "Het geeft ons de mogelijkheid om verder te kijken dan wat fysiek aanwezig is op het moment", zegt Matluck. "Zieners en paranormaal begaafden hebben doorgaans hoogontwikkelde derde oogchakra's." Op dat punt is leren hoe je je derde oog opent niet iets dat je per se in een middag kunt bereiken - het kost heel veel tijd en werk, inclusief het leggen van een sterke basis.

START WITH THE FIRST CHAKRA AND WORK YOUR WAY UP
"Voordat we het derde oog openen, is het belangrijk om de energetische basis van de eerste vijf chakra's te bouwen, te beginnen bij de wortel (de eerste chakra)", zegt Matluck. “Proberen om het derde oog te openen voordat je met de onderste vijf chakra's werkt, is als leren springen voordat je zelfs maar op twee voeten kunt staan. In feite kan het voortijdig openen van het derde oog resulteren in een spirituele crisis - vaak gezien als psychose. " Met andere woorden, als het openen van het derde oog je ultieme doel is, is het tijd om aan de slag te gaan met het deblokkeren en balanceren van je andere chakra's (hier meer advies over!). Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je stappen ondernemen om dat zesde chakra te openen. Maar onthoud dat dit tijd kost - dus heb onderweg geduld met jezelf.


TIPS VOOR HET VERZORGEN VAN JE DERDE OOG
1.Schenk aandacht aan je dromen
2. Concentreer je meditatie op je derde oog
(Neurie of zing OM)
3. Oefen ademwerk
4. Oefen Kundalini-yoga
5. Geef ook je reguliere yogabeoefening niet op.
6. Eet een voedzaam dieet
7. Begin met het gebruik van etherische oliën
8. Mediteer met kristallen
9. Probeer een tikken-ritueel (voorhoofd)
10. Gebruik geluid genezing
11. Werk samen met reikimasters en andere genezers
12. Gebruik de Affirmaties die straks volgen.


AFFIRMATIES
“Ik luister naar mijn diepste wijsheid. Ik ben intuïtief en verbonden met de diepste aspecten van mezelf. Ik sta open voor inspiratie en gelukzaligheid. Mijn leven ontvouwt zich prachtig. Ik ben de bron van waarheid en liefde. "