Soorten Stenen


In de loop der tijden heeft de aarde heel wat lagen aan grondstoffen en mineralen opeen gestapeld. Om even een schatting te geven, er zijn ongeveer 3500 soorten mineralen bekend op onze aarde. Doordat er druk op de aarde word uitgeoefend, zorgt dat ervoor dat zich heel langzaam samengeklonterde groepjes mineralen onder de aardkorst vormen, die dan edelstenen worden. Die edelstenen ontstaan vaak onder hoge druk dit noemt men metamorf-gesteente. Of onder extreme hitte dat heet dan weer stollings-gesteente. Of door afzetting van gesteente wat sedimentair-gesteente word genoemd.  Zowel ons lichaam als helende kristallen hebben energetische vibraties, waardoor we van nature ontvankelijk zijn voor de vibraties van edelstenen, omdat ze onze eigen vibraties kunnen afstemmen op die van hen. Dit is de reden waarom helende kristallen en edelstenen een krachtig vibrerend effect hebben wanneer ze rechtstreeks op je lichaam worden geplaatst. 

⋰ Shattukiet Ruw (Mercy) 


TYPES

Ruwe edelstenen en mineralen zijn de stenen precies zoals ze in de natuur gevonden worden, deze kunnen
worden bewerkt naar Trommelstenen in een roterende trommel met water en slijpmiddel, waar het in 4-5 weken slijt naar een fijne trommelsteen. Vertonen ze niet de gewenste glans? Dan worden die als trommelsteen verkocht. Trommelen is een manier van polijsten. Het kan ook worden gedaan met een polijstmachine of schuurpapier met water/tandpasta.


SCHAAL VAN MOHS
De kleur en hardheid van de Edelsteen wordt bepaald door de combinatie van de aanwezige Mineralen. Om te spreken van een Edelsteen hoort deze een hardheid te hebben van 7 - 10 op de schaal van Mohs.  De Duitse mineraloog Friedrich Mohs stelde deze schaal op in 1812.

HARDHEID
De Diamant kreeg een 10 en is daarmee de hardste steen, de zachtste steen is Talk, 2 Gips, 3 Calciet, 4 Fluoriet, 5 Apatiet, 6 Orthoklaas, 7 Kwarts/Quartz, 8 Topaas, 9 Korund, Saffier, Robijn. En nog heel veel ertussen in! Mineralen met een hardheid hoger dan 7 noemt men Edelstenen. Tot de ''volle'' edelstenen worden slechts gerekend: de diamant, de smaragd, de robijn, de saffier en de vuuropaal. De rest heette feitelijk half-edelstenen. Maar tegenwoordig noemen we alles gewoon Edelstenen.


WIJSHEID
Gevormd diep in het hart van de aarde, bevatten edelstenen een ongelooflijke hoeveelheid wijsheid van het ervaren van de vele transformaties gedurende miljoenen  jaren.  Alle genezende kristallen dienen een soortgelijk doel, dat is om ons naar ons hoogste potentie te leiden, maar van de honderden verschillende typen heeft elk zijn eigen unieke vibratie en genezende effecten op lichaam en geest.

⋰ Bergkristal Geode (Mercy) 


GEODES
Een geode is een bolvormig stuk gesteente, dat van de binnenkant is begroeid met kristallen. Ze worden meestal gevonden als steenknollen. Pas als je ze in twee helften openbreekt, komt hun schitterende binnenkant te voorschijn.  Een geode ontstaat doordat bellen die in magma of lava opgesloten zitten na het stollen een holle ruimte achterlaten. Aan de binnenkant van deze bollen kunnen vervolgens opgeloste mineralen die in het grondwater zitten neerslaan en kristallen vormen. Een geode bestaat uit een dunne maar hechte buitenlaag van silicaten, meestal gevuld met een laag kwarts kristallen zoals amethist of rookkwarts, meestal zijn geodes tussen de 2,5 en 30 centimeter groot, maar dit kan sterk variëren. Ze worden gevonden in sediment gesteenten en vulkanische gesteenten en zijn soms erg zeldzaam en kostbaar.