✦  Inleiding


Meditatievaardigheden en kennis zullen nuttig zijn voor degenen onder u die net aan uw reis langs dit pad beginnen. Het vermogen om jezelf gemakkelijk te centreren en te aarden is cruciaal om effectief te zijn in je Magische werking en om balans en harmonie met de Natuur en Universele energie te bereiken. Deze oefeningen zullen ook helpen bij het ontwikkelen van je vermogen om duidelijk te visualiseren en te focussen.


MEDITEREN
Ga zitten waar u zich comfortabel voelt, zolang uw ruggengraat maar recht is. Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Haal heel lang en heel diep adem door je neus. Elke keer dat je inademt, houd je deze 4 seconden vast en adem dan langzaam uit gedurende 4 seconden. Ga door met deze ademhaling totdat je je heel kalm en vredig voelt. Dit duurt meestal 3 - 5 minuten. Neem zo lang als je nodig hebt. Het is voor iedereen anders. Ga gewoon in je eigen tempo. Je kunt ook geluid gebruiken om jezelf te centreren. Ga gewoon rustig zitten en laat een klein belletje of bel rinkelen. Concentreer u op het zachte geluid en adem diep in. Blijf het geluid maken totdat je je gecentreerd voelt.


AARDEN
Dit werkt geweldig voor die momenten op school of op het werk wanneer je je voeten niet stil kunt houden of ontspannen. Zet je voeten plat op de grond en adem diep in. Stel je bij het uitademen voor dat de overtollige energie uit je voeten de aarde in stroomt. Blijf dit doen totdat je je rustig voelt. Meestal voelen mijn voeten erg zwaar aan nadat ik dit heb gedaan. Mijn vrienden hebben ook hetzelfde gevoel gekregen toen ze dit deden, dus ik denk dat het gewoon een normale sensatie is.


EEN MANTRA GEBRUIKEN
Ga in een comfortabele positie zitten. Stel je voor dat je je lichaam verlaat en naar de kosmos reist. Zie jezelf rustig zitten in het centrum van het universum. Concentreer je op de sterren, en na een paar minuten staren, zullen een paar sterren helder babyblauw gloeien. Concentreer je op één heldere blauwe ster per keer. Terwijl je naar die specifieke ster staart, hoor je misschien een zin of woord in je hoofd fluisteren. Herhaal wat je hoort en richt je naar binnen. Als de mantra goed voor je is, zul je het van binnen kennen. Als het niet goed voor je is, kijk dan gewoon naar een andere blauwe ster en herhaal dit totdat je een mantra vindt die bij je past. Nadat je een mantra hebt gevonden, bedank je het Universum en voel je jezelf langzaam uit de lucht neerdalen, terug in je lichaam. Wanneer u uw ogen opent, kunt u zich een beetje moe of uitgeput voelen. Ik merk dat het drinken van een lekker koud kopje sap mijn lichaam nieuwe energie geeft. Misschien wilt u ook een kleine snack. Melk en sap zijn ideaal om jezelf op te laden. 

MEDITEER OP JE MANTRA
Ga in een comfortabele positie zitten en centreer jezelf. Tijdens deze meditatie kun je je mantra zingen, zeggen, fluisteren of denken. Het enige dat telt is dat je je concentreert op je mantra en op niets anders. Dat is het. Je kunt dit zo lang doen als je wilt.


MEER MANIEREN OM BEWUST TE LEVEN
Tuinieren of planten. Besteed tijd in de natuur. Kleur een mandala. Luister naar verschillende soorten spirituele muziek, waaronder Indiaanse helende muziek of helende klankbadmuziek. Schrijf in je dankbaarheidsdagboek. Beoefen yoga of tai chi. Oefen diepe ademhalingstechnieken. doe iets leuks/liefs voor een ander. Maak en gebruik Affirmaties dagelijks en bescherm je energie veld, je aura. "Verschoon" je aura en versterk hem door middel van visualisatie, dit geld ook voor aarden. Zoek een edelsteen uit die je die dag met je meedraagt en voel / bestudeer hoe deze jou helpt. Lach naar vreemden en stuur ze liefde en licht. Alles kan een spirituele oefening, een meditatie zijn, als je het bewust doen. Het in het NU leven, en daarmee bewust worden van de onzihtbare wereld en daarmee werken.