✔︎ Ochtend Ritueel


DE 9 BESTE MANIER OM JE DAG TE BEGINNEN
Ochtendrituelen zetten de toon voor de hele dag. Je kunt ze gebruiken om je denkwijze te veranderen, gebruik te maken van de energie die je de hele dag wilt cultiveren, jezelf een beetje voor jezelf te zorgen en je hoofd leeg te maken. Als je geen ochtendmens bent en het idee om eerder wakker te worden je ineenkrimpt, weet dan dat je geen uitgebreid ritueel van uren hoeft te bedenken. Het kan zo simpel zijn als tien minuten van je favoriete ritueel. Zolang het goed aanvoelt en je helpt om je dag goed te beginnen, is dit het perfecte ochtendritueel voor jou. Als je ochtendrituelen nog nooit tot een onderdeel van je dagelijkse routine hebt gemaakt, is het nieuwe jaar het perfecte moment om het te proberen. Kies en kies wat u aanspreekt uit de onderstaande lijst, en wees niet bang om het te veranderen!


1. PRANAYAMA

Je prana, je adem, is je levensenergie. Deze energie geeft je letterlijk leven en heeft een enorme invloed op de kwaliteit van je gedachten, dus je er 's ochtends mee verbinden zet de toon voor een dag van eenheid tussen je ademhaling en je geest. Probeer een paar rondes Kapalbhati pranayama, 'glanzende schedel' ademhaling, om je energie te geven. Zoek een comfortabele stoel, houd je ruggengraat lang en haal diep adem. Begin dan met een reeks korte, krachtige uitademingen die je buikspieren naar binnen trekken. Begin met een ronde van dertig ademhalingen en kijk hoe je je voelt. Als je wilt, kun je nog twee rondes proberen. Zorg ervoor dat je deze ademhaling vermijdt als je angstig bent! Bekijk deze blogpost als je je geroepen voelt om meer te weten te komen over ademwerk.


2. DANKBAARHEID
Als je je dag begint met het waarderen van de overvloed die je al hebt, verandert je mentaliteit in een van tevredenheid en geluk, en wordt je een magneet voor meer overvloed. Vraag jezelf af: "waar ben ik dankbaar voor in mijn leven?" en noteer alles wat in je opkomt in je dagboek. Misschien wil je ook een dagboek beginnen speciaal voor dankbaarheid waarin je elke dag schrijft en waar je naar kunt terugkeren wanneer je bang bent of een denkwijze over schaarste over je heen begint te komen. 


3. OLIE MASSAGE
Vrouwen gebruiken hun handen al eeuwen voor genezing, en uw handen kunnen ook een ongelooflijk krachtig hulpmiddel zijn. Gebruik een stimulerende etherische oliemelange zoals citroen, grapefruit en pepermunt of citroengras, rozemarijn en eucalyptus in een rollerball en laat het over je voeten glijden (vergeet niet een dragerolie zoals zoete amandelolie te gebruiken!). Masseer de olie met uw handen zachtjes op de voetzolen en bovenkant van uw voeten, enkels en misschien zelfs de onderste delen van uw kuiten.


4. GEBED
“Universum, ik sta open voor alles wat je me vandaag te bieden hebt. Help me alsjeblieft om mezelf en elke persoon met wie ik vandaag omga, te zien door de ogen van liefde, mededogen en niet-oordelen. Help me alstublieft om vandaag en elke dag verbinding te maken met mijn hoogste, meest ware zelf. "


5. MEDITATIE & KRISTALLEN
Je ochtendmeditatie hoeft niet ingewikkeld te zijn. Probeer bij jezelf in te checken door even stil te zitten en jezelf af te vragen wat je nodig hebt. Voel je je geblokkeerd in een bepaald chakra? Voel je je losgekoppeld van je lichaam? Heb je nog een paar momenten in stilte nodig, aanwezig zijn met je adem? Merk op wat je nodig hebt en kies het soort meditatie dat je het geeft. Misschien wil je wat kristallen gebruiken voor je meditatie, afhankelijk van wat je nodig hebt. De krachtpatser van helder kwarts is altijd een geweldig kristal om bij de hand te hebben, en je zou kunnen kiezen voor een stimulerend kristal zoals citrien of een hartopenend kristal zoals rozenkwarts om je voor te bereiden op je dag.


6. TAROT LEGGING
Kies een Tarot Deck waar jij je aangetrokken tot voelt, stel uw stapel een van deze vragen, of iets anders waarvoor u zich geroepen voelt, en trek bij elke vraag een kaart. Of u heeft 1 vraag, en trekt daarbij 3 kaarten voor een uitgebreid advies:

• Wat moet ik vandaag weten?
• Hoe kan ik vandaag overvloed creëren?
• Hoe kan ik vandaag verbinding maken met mijn intuïtie?
• Hoe kan ik me vandaag verbinden met mijn ___ energie? (Kies de energie waar je naar hunkert: goddelijk vrouwelijk, goddelijk mannelijk, medelevend, dankbaar, etc.)

SIMEPELE SPREAD - 3EENHEID
De energie van gisteren, de energie van vandaag, de energie van morgen
Uw huidige situatie, het obstakel, advies
Je geest, je lichaam, je geest