Maan Fases Meditatie


Er zijn zoveel manieren om op Moeder Maan af te stemmen. Maar wist je dat er een krachtig hulpmiddel is dat je kunt gebruiken om jezelf af te stemmen op maanenergie die niets anders vereist dan je geest? Meditatie is het ultieme hulpmiddel om gebruik te maken van de cycli en energie van de maan. Meditatie geeft je de mogelijkheid om je energie op een diep niveau te verschuiven. Tijdens meditatie kun je je verlangens op fysiek en energetisch niveau visualiseren en ervaren op een manier die echte verandering teweegbrengt. Lijn deze krachtige energetische verschuivingen nu uit met Mama Moon, en je hebt echte magie.

 

MAANFASES
In dit bericht ga ik meditatietechnieken uitsplitsen voor de vijf primaire maanfasen, waaronder

1. De nieuwe maan.
2. De wassende maan.
3. De volle maan.
4. De afnemende maan &
5. De donkere maan.

ONTHOUD
je hoeft deze meditaties 's niet nachts uit te voeren als de maan schijnt. Voel je vrij om je maanmeditaties op elk moment van de dag tijdens de maanfase uit te voeren. Net als de sterren in astrologie, kunnen de effecten van de maan zelfs worden gevoeld als deze niet zichtbaar is. Zo boven zo beneden.

1. Nieuwe Maan Meditatie

De nieuwe maan is een tijd om te reinigen, voor te bereiden, hoop te hebben en open te staan. De nieuwe maan nodigt je uit om nieuwe energie te verwelkomen en je bewust te zijn van begeleiding en richting. Een van de beste manieren om je af te stemmen op de energie van de nieuwe maan is, je raadt het al, meditatie. Als je je geest tot rust brengt, stel je jezelf in staat om je af te stemmen op de informatiestroom van je gidsen, hogere zelf en het universum. Het is binnen het rijk van de geest dat u begeleiding kunt ontvangen. De meditatie voor de nieuwe maan heeft alles te maken met het reinigen van je energie en jezelf toestaan ​​om leiding te krijgen van de geest. De nieuwe maan gaat minder over het ondernemen van actie en meer over het afstemmen op je hoogste waarheid en het ontvangen van begeleiding.

MANTRA
Mijn energie is helder en ik sta open voor begeleiding. 

OPTIONELE TOOLS
Selenietstaf, witte kaars, reinigende kruiden zoals ceder, rozemarijn of salie.

NIEUWE MAAN MEDITATIE
Ga op een stoel of op de grond zitten met uw rug rechtop. Zeg hardop: Nieuwe maan, ik vraag je om te helpen met het reinigen en opruimen van alle energie die mij niet langer dient. Breng je geest tot rust en word je bewust van je ademhaling. Begin elke inademing diep in je buik te sturen. Begin met het verlengen van uw inademing en uw uitademing. Visualiseer wit reinigingslicht dat van de nieuwe maan komt en zachtjes uw lichaam omgeeft. Stel je voor dat deze witte reinigende energie zachtjes energie opruimt die je niet langer dient. Blijf je concentreren op je ademhaling en stel je voor dat de reinigende energie je aura een paar minuten reinigt. Als je voelt dat je energie is gezuiverd, bedank dan de nieuwe maan. Zeg hardop: Nieuwe maan, ik vraag u en mijn gidsen om mij te begeleiden bij wat ik op deze maancyclus moet concentreren. Blijf je concentreren op je ademhaling. Sta open en ontvankelijk voor informatie die mogelijk naar u toekomt. Vertrouw alle sensaties die je ervaart als waarheid. Blijf je concentreren op je ademhaling. Blijf zo lang als je wilt in deze ontvankelijke ruimte.
Bedank de maan en je gidsen voor alle informatie die ze met je hebben gedeeld.
Laat de controle over uw ademhaling los. Open je ogen, maak contact met je lichaam en noteer alle informatie die je hebt ontvangen.

2. Wassende Maan Meditatie

De wassende maan nodigt je uit om te groeien en actie te ondernemen. Terwijl de nieuwe maan gericht is op het ontvangen van begeleiding, nodigt deze fase je uit om te handelen op basis van de informatie die je tijdens de nieuwe maanfase hebt ontvangen. De levendige energie van de wassende maan wordt intenser naarmate deze dichter bij de volle maan komt. De wassende maanfase omvat de wassende halve maan, de eerste kwartier en de wassende maanstanden. De meditatie voor de wassende maan richt zich op het activeren van je energiecentrum en zonnevlechtchakra. Dit is een goed moment om je te concentreren op het voltooien van taken die je hebt uitgesteld of om een ​​moeilijk project af te ronden. Met de combinatie van de energiegolf van de wassende maan en je interne energie, zul je niet te stoppen zijn bij het bereiken van je doelen.

MANTRA
Ik heb alles wat ik nodig heb om mijn verlangens te vervullen.

OPTIONELE TOOLS
Tijgeroog, zonnesteen of citrien, een gele kaars en een pittige kop thee (chai is een geweldige optie).

WASSENDE MAAN MEDITATIE
Ga op een stoel of op de grond zitten met uw rug rechtop. Zeg hardop: groeiende maan, ik vraag je om een ​​vuur in mij aan te steken om me alle energie en wijsheid te geven die ik nodig heb om mijn doelen te bereiken. Breng je geest tot rust en word je bewust van je ademhaling. Begin elke inademing diep in je buik te sturen. Begin met het verlengen van uw inademing en uw uitademing. Visualiseer een goudgeel licht dat van de maan komt en zich verbindt met je zonnevlechtgebied (onder je borstbeen en boven je navel). Visualiseer dat dit licht een vuur veroorzaakt in uw zonnevlechtgebied. Met elke inademing worden het vuur en het gouden licht groter en helderder. Begin met de vuurademhaling om deze energie door je hele lichaam te laten stromen. De vuurademhaling wordt geleid door een scherpe en snelle inademing gevolgd door een snelle en krachtige uitademing. Je zou je onderbuik op en neer moeten zien bewegen tijdens deze ademhaling. Als u zich op enig moment licht in het hoofd voelt, stop dan de vuurademhaling. Visualiseer terwijl je ademt de goudgele energie die door je lichaam stroomt. Voltooi drie rondes van 30-60 vuurademhalingen. Laat alle controle over uw ademhaling los en laat uw ademhaling terugkeren naar zijn normale toestand. Zeg hardop: groeiende maan, ik vraag u mijn tekenen de komende dagen te geven om aan te geven dat ik de juiste actie onderneem. Blijf je concentreren op je ademhaling.
Sta open en ontvankelijk voor informatie die mogelijk naar u toekomt. Vertrouw alle sensaties die je ervaart als waarheid. Blijf je concentreren op je ademhaling. Blijf zo lang als je wilt in deze ontvankelijke ruimte. Bedank de maan voor zijn energie. Laat de controle over uw ademhaling los. Open je ogen, maak contact met je lichaam en noteer alle informatie die je hebt ontvangen.

3. Volle Maan Meditatie

De volle maan is een tijd van viering, vervulling en dankbaarheid. Zelfs als je je doelen niet hebt bereikt, nodigt de volle maan je uit om te pauzeren en alle overvloed die je in je leven hebt te vieren. De volle maan is ook een ideale tijd om alle soorten magisch werk uit te voeren, aangezien dit de krachtigste maanfase is en ons het meest beïnvloedt. De maan is ongeveer een minuut helemaal vol. Afgezien van deze ene minuut van totale volheid, bevindt de maan zich in de wassende of afnemende fase. Deze piekfasen zijn de krachtigste tijden voor actie of vrijlating. Je kunt hier meer lezen over wassende versus afnemende maan-energie. Dit is iets om in gedachten te houden tijdens deze meditatie, omdat het de tijd en het doel waarvoor je besluit deze meditatie te gebruiken kan veranderen.

MANTRA
Ik ben dankbaar voor alles wat er is gekomen, en dat komt nog steeds naar me toe. 

OPTIONELE TOOLS
Regenboog, witte of perzik maansteen, paarse kaars, gedroogd bijvoet.

 

VOLLE MAAN MEDITATIE
Ga op een stoel of op de grond zitten met uw rug rechtop. Zeg hardop: Volle maan, ik vraag je om me met dankbaarheid te vervullen en de magie overal om me heen te onthullen. Breng je geest tot rust en word je bewust van je ademhaling. Begin elke inademing diep in je buik te sturen. Begin met het verlengen van uw inademing en uw uitademing. Visualiseer het heldere witte licht van de volle maan dat je baadt in sprankelend wit licht. Denk aan iets waar je dankbaar voor bent. Sta jezelf toe om je dankbaarheid volledig te ervaren. Blijf dingen in gedachten brengen waar je dankbaar voor bent. Blijf zo lang als je wilt op deze plaats van dankbaarheid zitten en blijf je concentreren op je ademhaling en het sprankelende licht van de volle maan. Je kunt op deze plaats van dankbaarheid blijven voor de rest van de meditatie of doorgaan en contact maken met spirit. Zeg hardop: Volle maan, ik vraag u mij te helpen openen voor het geestenrijk. Blijf je concentreren op je ademhaling. Sta open en ontvankelijk voor informatie die mogelijk naar u toekomt. Vertrouw alle sensaties die je ervaart als waarheid. Blijf je concentreren op je ademhaling. Blijf zo lang als je wilt in deze ontvankelijke ruimte. Bedank de maan en alle spirituele gidsen voor alle informatie die ze met je hebben gedeeld. Laat de controle over uw ademhaling los. Open je ogen, maak contact met je lichaam en noteer alle informatie die je hebt ontvangen.

⋰ Maan Fases Kaartjes Happinez (Mercy) 

4. Afnemende Maan Meditatie

De afnemende maan nodigt je uit om alles los te laten dat je niet langer dient en je huidige situatie te accepteren zoals het is. Deze energie vereist mogelijk ook dat je je eerdere verlangen opnieuw evalueert en alle verwachtingen die je hebt of controle over je huidige situatie loslaat. De afnemende maan is een krachtige herinnering dat The Universe niet altijd werkt op onze tijdlijn. De dingen lijken misschien niet onder controle te hebben, maar het heeft allemaal een doel. Naast de hardere kant van loslaten, heeft de wassende maan een zachte kant van acceptatie van wat is. Hoewel deze fase misschien behoorlijk actief lijkt, is hij eigenlijk passiever. Ik nodig je uit om je voor te stellen dat golven voorzichtig verwijderen wat moet verdwijnen. Heb alles lief en accepteer alles wat overblijft.

MANTRA
Ik laat los wat mij niet langer dient en accepteer mezelf zoals ik ben. 

OPTIONELE TOOLS
Obsidiaan, rozenkwarts, zwarte kaars en ceder.


AFNEMENDE MAAN MEDITATIE
Ga op een stoel of op de grond zitten met uw rug rechtop. Zeg hardop: Afnemende maan, ik vraag je om me te laten zien wat er moet gaan en wat er moet blijven. Breng je geest tot rust en word je bewust van je ademhaling. Begin elke inademing diep in je buik te sturen. Begin met het verlengen van uw inademing en uw uitademing. Visualiseer een zacht roze licht dat van de afnemende maan naar beneden komt en overal om je heen weven. Stel je voor dat dit zachtroze licht alle stagnerende energie, oude overtuigingen of koorden die verbonden zijn met andere mensen die je niet langer dienen, weg zwaait. Stel je voor dat het alles wat het van jou nodig heeft naar de aarde stuurt om te worden omgezet in bruikbare energie voor iemand anders. Sommige dingen blijven misschien waar je heen wilt en dat is oké. Stel je voor dat dit zachtroze licht je nu omgeeft als een zachte wolk van liefde. Zeg hardop: Afnemende maan, ik vraag je om me te helpen lief te hebben en mezelf te accepteren waar ik nu ben. Blijf je concentreren op je ademhaling. Sta open en ontvankelijk voor het ontvangen van liefde en acceptatie. Vertrouw alle sensaties die je ervaart als waarheid. Blijf je concentreren op je ademhaling. Blijf zo lang als je wilt in deze liefdevolle ruimte. Dank de maan voor de vrijlating en vind het geweldig dat het met jullie is gedeeld. Laat de controle over uw ademhaling los. Open je ogen, maak contact met je lichaam en noteer alle informatie die je hebt ontvangen.