Meer Gezonde Vervangers


 LINZEN
Linzen zijn een geweldige bron van eiwitten, koolhydraten en vezels, en een supergemakkelijk ingrediënt om toe te voegen aan veel maaltijden zoals soepen en chili. Door hun hoge voedingswaarde zijn ze een geweldige energiebooster. “De vezels in linzen bevorderen een langzame maaglediging en een meer gecontroleerde stijging van de bloedsuikerspiegel. Daarom heb je niet alleen langer een vol gevoel nadat je ze hebt gegeten, maar kun je ook een stabiel energieniveau verwachten”, legt Healthline uit. Daarnaast werken ze ook om de voorraad foliumzuur, mangaan, zink en ijzer van ons lichaam aan te vullen. Healthline merkt op dat "deze voedingsstoffen helpen bij de effectieve productie van energie in cellen en de afbraak van voedingsstoffen voor het vrijkomen van energie."

 

 LIJNZAAD 
Lijnzaad is een gemakkelijke manier om een grote dosis vezels aan je dieet toe te voegen. Ze kunnen worden gekocht in de bulkvoedingsruimte van elke supermarkt en kunnen over salades, vis of elk type maaltijd of snack worden gestrooid. Om je een idee te geven van hoe gezond lijnzaad is, levert een enkele eetlepel gemalen lijnzaad gestrooid over ontbijtgranen, yoghurt of salade een gemakkelijke 2,8 gram vezels. Volgens talrijke medische onderzoeken zijn lijnzaad (of lijnzaad) naast vezels een rijke bron van micronutriënten, waaronder essentiële vetzuren (alfa-linoleenzuur), vitamine B1, mangaan en vitamine B1, wat betekent dat ze een rijke bron van hart-gezonde omega 3-vetten en antioxidanten die het risico op verschillende gezondheidsproblemen kunnen verminderen, zoals hartaandoeningen, kanker en diabetes type II.

 

 BONEN
Bonen, bonen de magische vrucht, hoe meer je eet, hoe meer je... een goede bron van oplosbare vezels krijgt! De oplosbare vezels in bonen nemen cholesterol op, zodat je lichaam het kan afvoeren voordat het aan je aderwanden blijft kleven. Het is ook bewezen dat ze een van de beste bronnen van antioxidanten zijn. Bonen kunnen op veel manieren in uw dieet worden opgenomen. Je kunt een mooie partij chilipeper maken met tonnen kidneybonen, je kunt ze vers serveren of je kunt ze verwerken in een salade. Ik stop zelfs bonen in mijn maaltijden, op stiekeme plaatsen zoals stoofschotels en pastasauzen, omdat veel soorten bonen opzuigen en smaken zoals alle kruiden die je in hoofdgerechten gebruikt.

 

 BOSBESSEN
Als je fruit gaat eten, maak er dan bosbessen van. Bosbessen zijn een betere bron van antioxidanten dan 40 andere veel voorkomende soorten fruit (zoals aardbeien en frambozen). Hoewel alle bessen gezond zijn (en geweldige bronnen van antioxidanten), krijg je het meeste waar voor je geld met deze heerlijke vrucht. Overweeg om ze over Griekse yoghurt te strooien of ze in een fruitsalade te gebruiken. In feite zijn bosbessen het miniblauwe fruit dat zowel uw binnenkant als uw buitenkant ten goede komt. Volgens onderzoek van de Rutgers University kan het regelmatig eten van blues urineweginfecties voorkomen (ze voorkomen eigenlijk dat bacteriën zich aan de blaaswanden hechten en zich vermenigvuldigen), en ze werken om de droge huid te verzachten vanwege hun superhoge antioxidantenbestanddelen.

 

 BROCCOLI
Net als bosbessen voor fruit, zou broccoli je nummer één keuze moeten zijn als het om groenten gaat. De zwavelverbindingen die in broccoli worden aangetroffen en die onze genen signaleren om de productie van enzymen te verhogen en potentieel kankerverwekkende verbindingen te ontgiften. Broccoli kan ongekookt worden gegeten met een vetarme groentedip of kan worden gekookt en gebruikt als bijgerecht, verwerkt in een salade of verwerkt in een braadpan. De mogelijkheden zijn eindeloos. Onderzoek van de American Cancer Society brengt een verscheidenheid aan kruisbloemige groenten met elkaar in verband, zoals broccoli, kool, paksoi, rucola, spruitjes, bloemkool, boerenkool, radijs, boerenkool, mosterdgroenten, waterkers en rapen, of alle groenten met dichte clusters van groene bloemknoppen, tot een vermindering van het risico op colorectale kankers en andere kankers.


 AMANDELEN
Knapperig, draagbaar en superrijk aan vezels, magnesium en vitamine B. Amandelen zijn een snack die snel wordt omgezet in de energie die je halverwege de middag zo hard nodig hebt. In feite koppelen onderzoeken de energievorm van amandelen aan het stimuleren van energie voor lichaamsbeweging en een stijgend metabolisme, dat calorieën verbrandt.

 

 KIKKERERWTEN 
Bonen en peulvruchten, zoals kikkererwten, bevatten een perfecte combinatie van vezels en eiwitten die de dalende bloedsuikerspiegel compenseren en je de hele middag verzadigd houden. Daarom is een lekkere hummusdip, een mix van kekerbonen, olijfolie, knoflook en citroensap perfect om dat energiegat te vullen. Combineer je hummus met rauwe groenten of volkoren pitabroodje om te dippen. Voor degenen onder u die van een knapperige snack houden, probeer eens wat kikkererwten in de oven te roosteren!

 

 BRUINE RIJST 
We krijgen meestal te horen dat we rijst moeten vermijden, maar bruine rijst is een geweldig alternatief voor die zetmeelrijke, witte rijst. Het is niet alleen een gemakkelijke ruil voor een gezonder alternatief, maar het biedt ook een aantal geweldige gezondheidsvoordelen. Het wordt beschouwd als een energierijk voedsel omdat het 'mangaan' bevat, dat je lichaam helpt energie te produceren uit eiwitten en koolhydraten. Het zal je helpen om je de hele dag gemotiveerd en vol energie te voelen.”

 

 ZOETE AARDAPPEL
Zoete aardappelen zijn een geweldig alternatief voor aardappelen, vooral voor degenen onder ons die gewoon geen frites kunnen opgeven! Meestal voelen we ons schuldig over het eten van aardappelen, maar zoete aardappelen zijn eigenlijk iets om je goed bij te voelen, letterlijk! Healthline beweert dat ze een goede energiebron zijn. In feite kan een middelgrote zoete aardappel tot "23 gram koolhydraten, 3,8 gram vezels, 28 procent van de ADH voor mangaan en maar liefst 438 procent van de ADH voor vitamine A bevatten." De vezels en complexe koolhydraten worden langzaam verteerd, wat helpt om ons energieniveau op peil te houden.

 

 SINAASAPPELS
Maak niet de fout te denken dat sinaasappels alleen maar goed zijn voor een boost van vitamine C. Deze zoete vrucht bevat ook antioxidanten die ons beschermen tegen oxidatieve stress. “Onderzoek heeft aangetoond dat oxidatieve stress gevoelens van vermoeidheid kan bevorderen. Daarom kan de antioxidantbescherming die wordt geboden door verbindingen in sinaasappels vermoeidheid helpen verminderen, "