Rauw Eten


WAT HOUD HET IN?
Het raw food-dieet, vaak raw foodism of raw veganisme genoemd, is samengesteld uit grotendeels of volledig rauw en onbewerkt voedsel. Een voedingsmiddel wordt als rauw beschouwd als het nog nooit is verwarmd tot meer dan 40-48 ° C. Het mag ook niet worden geraffineerd, gepasteuriseerd, behandeld met pesticiden of op een andere manier worden verwerkt. In plaats daarvan maakt het dieet verschillende alternatieve bereidingsmethoden mogelijk, zoals sap maken, mengen, dehydrateren, weken en kiemen. Net als bij veganisme, is het raw food-lifestyle meestal plantaardig en bestaat het voornamelijk uit fruit, groenten, noten en zaden. Hoewel de meeste rawfood-diëten volledig plantaardig zijn, consumeren sommige mensen ook rauwe eieren en zuivelproducten. Minder vaak kunnen ook rauwe vis en vlees worden opgenomen. Bovendien wordt het nemen van supplementen meestal afgeraden.

GEZOND EN VOL LEVENSENERGIE
Voorstanders beweren vaak dat het dieet je alle voedingsstoffen zal geven die je nodig hebt. Aanhangers zijn ook van mening dat het koken van voedsel schadelijk is voor de menselijke gezondheid, omdat het de natuurlijke enzymen in voedsel vernietigt, het gehalte aan voedingsstoffen vermindert en de "levenskracht" vermindert die volgens hen aanwezig is in alle rauwe of "levende" voedingsmiddelen. Mensen volgen het raw food-lifestyle vanwege de voordelen die ze denken te hebben, waaronder gewichtsverlies, verbeterde vitaliteit, meer energie, verbetering van chronische ziekten, verbeterde algehele gezondheid en een verminderde impact op het milieu.

 

10 Redenen Waarom

Vers, rauw voedsel is een waardevol onderdeel van een gezond voedingspatroon. Het is echter mogelijk om te veel van het goede te hebben. Vergeet niet dat koken belangrijk is om bepaalde voedingsmiddelen en voedingsstoffen beter verteerbaar te maken. Een volledig of zelfs grotendeels rauw dieet zal waarschijnlijk leiden tot gewichtsverlies, maar maakt het ook moeilijk om aan uw voedingsbehoeften te voldoen. Uiteindelijk is het eten van een combinatie van gekookt en rauw voedsel ideaal voor je gezondheid.

1. Rauw voedsel is van betere kwaliteit, daarom eet je minder om aan je voedingsbehoeften te voldoen. De hitte van het koken put vitamines uit, beschadigt eiwitten en vetten en vernietigt enzymen die de spijsvertering bevorderen. Naarmate uw percentage rauw voedsel toeneemt, voelt u zich verzadigd en heeft u meer energie bij kleinere maaltijden, omdat rauw voedsel de beste balans heeft tussen water, voedingsstoffen en vezels om aan de behoeften van uw lichaam te voldoen.

 

2. Rauw voedsel heeft meer smaak dan gekookt voedsel, dus het is niet nodig om zout, suiker, kruiden of andere kruiden toe te voegen die je spijsverteringssysteem kunnen irriteren of je zenuwstelsel kunnen overprikkelen.

 

3. Rauw voedsel vergt weinig voorbereiding, zodat u minder tijd in de keuken doorbrengt. Zelfs een kind van 5 of 6 kan de meeste items bereiden voor ontbijt, lunch of diner. Dit geeft kinderen een gevoel van eigenwaarde en onafhankelijkheid, om nog maar te zwijgen van de pauze die het mama of papa geeft.

 

4. Als je rauw eet, heb je weinig kans op brandwonden, tenzij je midden in een bosbrand zit of te lang in de zon staat. Denk gewoon! Geen brandwonden aan tong, gehemelte of vingers, en veel minder woningbranden.

 

5. Opruimen na een rauwe maaltijd is een fluitje van een cent. Geen aangekoekte oliën of knapperige rommel. En alle oneetbare delen gaan rechtstreeks naar de composthoop.

 

6. Het eten van een dieet van rauw voedsel kan de opmars van veel chronische ziekten, waaronder hartaandoeningen en kanker, omkeren of stoppen. Onthoud dat koken vrije radicalen creëert, de belangrijkste oorzaak van kanker. Wanneer u het aantal vrije radicalen waarmee uw cellen worden gebombardeerd, verlaagt, verlaagt u uw risico op kanker.

 

7. Een raw food-dieet kan je beschermen tegen acute ziekten zoals verkoudheid, griep, mazelen, enz. Raw food zorgt voor een gezond lichaam met een betere afweer om het binnendringen van ziekten te voorkomen.

 

8. Brandend maagzuur, gas, indigestie en constipatie kunnen tot het verleden behoren. Zolang je raw food goed combineert, bereik je al snel een niveau waarop je geen last meer hebt van brandend maagzuur, winderigheid, indigestie of obstipatie.

 

9. Rauw eten is milieuvriendelijk. Met de mensheid op een dieet van rauw voedsel, zou de voedingsindustrie de winkel sluiten en biologisch tuinieren. Dit zou ons enorme hoeveelheden natuurlijke hulpbronnen besparen die worden gebruikt om energie voor deze industrieën te produceren. Kernenergie zou duidelijk niet nodig zijn. En denk eens aan hoeveel bomen en oliereserves zouden kunnen worden bespaard zonder het papier en plastic dat wordt gebruikt voor het verpakken van onze bewerkte voedingsmiddelen. Er zouden ook minder vervuilende stoffen in de atmosfeer vrijkomen als al het koken zou stoppen en er zou meer zuurstof worden geproduceerd uit alle nieuwe boomgaarden en tuinen, waardoor de opwarming van de aarde zou worden vertraagd.

 

10. Rauw eten bespaart u geld - op voedsel, vitamines, potten en pannen, apparaten, doktersrekeningen, medicijnen en ziektekostenverzekering. Dus verspil je voedsel, jezelf en onze planeet niet door te koken wat je eet. Fruit, noten en groenten die heel, vers en rauw zijn, barsten van het leven en hebben het vermogen om hun levenskracht rechtstreeks op u over te brengen

>  VARIATIE IS KEY <