🀱  Chakra Stenen


Het uitgangspunt van het werken met chakra-stenen of -kristallen is dat elke steen het doel heeft om het energiecentrum waar je op focust te genezen of te balanceren. Om een ​​helende kristal te kiezen, moet je naar verschillende punten kijken, inclusief de energetische kwaliteit, kleur en de intuïtieve of persoonlijke resonantie die je ermee hebt. Elk chakra wordt meestal geassocieerd met een of meerdere stenen. Hier is een lijst om je te helpen je helende kristal te kiezen, afhankelijk van het energiecentrum waar je op focust. 

Van wortel tot kruin - er zijn zeven punten verspreid over ons lichaam die een belangrijke snelweg zijn voor energie om te stromen. Deze zeven ruimtes worden chakra's genoemd en hierdoor ontvangen en zenden we allerlei emotionele, spirituele en fysieke energie uit. Het doel is om alle zeven chakrapunten open en gedeblokkeerd te hebben, zodat we in balans kunnen staan, open kunnen staan voor kansen en ervoor kunnen zorgen dat we bloeien en een leven leiden met ons hoogste potentieel.  Duizenden jaren lang hebben helende kristallen geholpen om chakra's gereinigd en helder te houden zodat al die energie kon stromen. Omdat we jarenlang ondergedompeld zijn geweest in de wereld van kristallen, hebben we veel voorkennis over welke kristallen het beste kunnen werken in harmonie met elk individueel chakra. Hier introduceren we elk van de zeven chakra's en geven we je een keuze uit kristallen die die gebieden kunnen helpen om stagnerende energie los te schudden en te genezen.

Korte Samenvatting:

1e CHAKRA
Wortel / Root chakra-stenen:
Granaat, Bloedsteen, Koraal, Tijgers oog, Robijn, Rode Jaspis, Onyx, Hematiet, Vuur Agaat, Zwarte Toermalijn en Rodoniet.

2e CHAKRA
Heiligbeen / Sacrale chakra-stenen:
Oranje Calciet, Citrien, Carneool, Maansteen, Koraal, Oranje Jaspis

3e CHAKRA
 Zonnevlecht / Solar Plexus chakra stenen:
Malachiet, Calciet, Citrien, Topaas, Tijgeroog, Gele Toermalijn

4e CHAKRA

Hart chakra-stenen:
Rozenkwarts, Jade, Roze en Groene Calciet, Groene Toermalijn, Chrysocolla, Mosagaat, Chrysopraas, Smaragd

5e CHAKRA
Keel chakra-stenen:
Lapis Lazuli, Turquoise, Aquamarijn, Maansteen, Blauwe Agaat, Blauwe Calciet en Blauw Topaas

6e CHAKRA
Derde Oog / Third Eye chakra-stenen:
Amethist, Paarse Fluoriet, Zwarte Obsidiaan, Bergkristal, Sodaliet en Saffier

7e CHAKRA
Kroon / Kruin / Crown chakra-stenen:
Seleniet, Bergkristal, Amethist, Diamant


MANY METHODES
Er zijn veel manieren om chakra-stenen te gebruiken voor genezing. Als je eenmaal de steen hebt gekozen die je wilt gebruiken, plaats hem dan in de buurt van of op de chakra-locatie op het lichaam. Een liggende positie is gemakkelijker voor het werken met kristallen. Je mag echter een steen gebruiken terwijl je staat of zit door hem simpelweg in je handen te houden of als sieraden aan een hanger te dragen, in je zak om hem dicht bij je lichaam te houden. Richt je op het activeren van de resonantie tussen de steen en je chakra's met de kracht van je intentie, meditatie, of ontspan gewoon terwijl je weet dat je de steun van je chakra-steen hebt. Vergeet niet om uw stenen voor en na gebruik te reinigen of op te laden. Daarvoor zijn er veel methoden, waaronder ze een tijdje onder water of zout water laten (wees voorzichtig met zout water, want sommige kristallen zijn daar gevoelig voor), laat ze onder de zon of het maanlicht voor de dag of de nacht, of besmeuren ze met salie, of je kan ze in de grond begraven.