2. Heiligbeen Chakra


In het Nederlands Heiligbeen, in het Engels is de tweede Chakra de Sacrale chakra. Ongeveer twee vingers breed boven Muladhara chakra is het concentratiepunt voor Svadhisthana. En wordt geassocieerd met creativiteit en plezier. In het fysieke lichaam wordt het geassocieerd met de tong en geslachtsorganen. Wanneer het is geblokkeerd: als je sacrale chakra is geblokkeerd, kun je emotieloos worden en afgesloten voor anderen. Een blokkade kan ook leiden tot gevoelens van lage eigenwaarde.

Minder Klagen, Meer Waarderen

Hoe dit chakra in balans te brengen: het element van het sacrale chakra is water, dus tijd doorbrengen in de buurt van een watermassa kan helpen om het te openen. Zelfs alleen een bad of douche nemen kan helpen om je chakra in balans te brengen en tegelijkertijd je lichaam te ontspannen. Yoga voor het genezen van dit chakra moet gericht zijn op heupopeningen. Posities zoals groothoek- of gebonden hoekhouding zijn eenvoudig maar effectief. Focus op langzame, helende bewegingen die verband houden met de ademhaling.

♪  Vam

VAM kan worden gezongen om angst, verlatingsproblemen en seksuele trauma's te genezen die in deze fysieke regio kunnen worden opgeslagen.