🤍 Seleniet


✨ Betekenis: Seleniet, genoemd naar de Griekse godin van de maan Selene, staat bekend om zijn helderheid en wordt vaak geassocieerd met zuiverheid, vrede en hoger bewustzijn.

✨ Helende eigenschappen: Er wordt aangenomen dat het kristal de kracht heeft om andere kristallen te reinigen en op te laden, blokkades in je energieveld op te heffen en hoogfrequente energie naar het lichaam te sturen, waardoor spirituele groei en mentale helderheid worden bevorderd.

✨ Bescherming: Seleniet wordt aangeprezen als een beschermende steen die een persoon of ruimte beschermt tegen invloeden van buitenaf en is vooral nuttig voor het afweren van schadelijke geesten en het bieden van een veilige, vredige omgeving.

✨ Gebruik: Het kan op verschillende manieren worden gebruikt, zoals bij meditatie om verbinding te maken met je gidsen, als een toverstaf om energievelden te zuiveren, of rond het huis te plaatsen om een vredige sfeer te bevorderen en te beschermen tegen negatieve energie.

✨ Verzorging: Seleniet is een zacht en delicaat kristal dat energetisch moet worden bewaard en gereinigd, in plaats van met water, om zijn integriteit en trillingseigenschappen te behouden.

🤍 Wat is seleniet?

Seleniet is een variant van het gipsmineraal. Het komt ook voor in varianten die bekend staan als woestijnroos, satijnspaat en gipsbloem. Seleniet wordt gevormd uit calciumsulfaatdihydraat en is een monoklieen kristal. Het wordt geleverd in bleke tinten parelwit met een klei-achtige textuur. Seleniet heeft een betekenis van helderheid en bewustzijn.

🕊️ Helende eigenschappen van seleniet

Seleniet barst van de helende eigenschappen en staat altijd klaar om je naar hogere sferen te tillen. Voor degenen die hunkeren naar vrede en sereniteit in hun lichaam, geest en ziel: Seleniet brengt je op een plek waar je je klaar voelt om te bloeien. Met deze zachte steen aan je zijde kun je je voorbereiden op een etherische overdrive...

🧘 Fysieke helende eigenschappen

• Helpt bij skeletproblemen
• Kan schade door vrije radicalen aan de celstructuur ongedaan maken

Seleniet spreidt haar vleugels over de fysieke vlakten, samen met de spirituele betekenis dat ze rijk is aan prachtige lichaamsgenezing. Degenen die Seleniet in hun leven brengen, zullen merken dat deze steen een nieuwe blos van flexibiliteit in je fysieke wezen brengt. Er wordt gezegd dat seleniet helpt de wervelkolom in lijn te brengen en skeletproblemen te corrigeren of op zijn minst een handje te helpen. Naast het versterken van het skeletstelsel, werkt de lichtbrengende stemming van Seleniet ook om de schade door vrije radicalen in de celstructuur ongedaan te maken en kan uw huid, haar en ogen helder en helder blijven en doordrenkt van jeugdige, bedauwde energie.

🪽 Mentale en emotionele helende eigenschappen

• Helpt angst en zorgen kwijt te raken
• Duidelijkheid van geschenken

Zoeter dan honing en melk, gaat Seleniet meteen aan de slag om u te helpen de angsten en zorgen die het hart kunnen belasten, van zich af te schudden. Dit is een steen die ervan houdt om licht te zijn, die vleugels wil laten groeien en geen enkel anker of binding verlangt van catastrofaal denken. Om je te helpen van deze verwarde gedachten te bevrijden, begint Seleniet je eerst te helpen jezelf te ontlasten door met kristalheldere helderheid te denken. Het helpt je om je prachtig bewust te worden van je omgeving en geeft een onberispelijk beoordelingsvermogen en gezond inzicht, zodat je zorgvuldig met je ziel kunt werken om de juiste beslissingen te nemen. Het is een steen die je uitnodigt om open en eerlijk, puur en bevrijd te zijn, en vergeving te brengen in situaties die je niet langer dienen. Seleniet helpt je om dat emotionele werk van loslaten te doen, zodat je in je meest volledige vorm van kracht kunt opstaan.

🎐 Metafysische eigenschappen

• Werkt met het kruinchakra en het derde oog
• Moedigt communicatie met de engelenrijken aan

Het metafysische is waar Seleniet echt lijkt te schitteren en het is een steen die zijn naam als ingewikkeld engelachtig eer aan doet. Seleniet is een geweldig hulpmiddel voor het opheffen van de energieblokkades die je ervan weerhouden om in je volledige en vloeiende stroom te leven. Door nauw samen te werken met de hogere chakra's zoals de Kruinchakra en de Derde Oogchakra, zorgt Seleniet ervoor dat licht en energie stromen, zodat je wijd open staat en altijd klaar bent om de boodschappen te ontvangen die het universum te geven heeft. Het is natuurlijk geen verrassing dat Seleniet zijn werk op de Hartchakra begint. Zonder dat de Hartchakra gezond en open is, kan de energie niet naar die hogere chakra's stromen. Wanneer ons hart licht en open is, zijn we gevuld met mededogen en liefde en vertrouwen we op de boodschappen die van hogere plaatsen naar beneden kunnen druppelen. Seleniet is een sublieme spirituele gids en wordt ook gebruikt voor aura-reiniging en als essentieel hulpmiddel bij reiki. Er wordt gezegd dat het je niet alleen helpt te communiceren met de engelenrijken, maar dat het ook wordt gebruikt om in vorige levens te duiken, paranormale vermogens te ontwaken, allerlei ongewenste entiteiten los te laten en je te helpen naar allerlei verschillende bewustzijnsgebieden te gaan.

 

 ⋰Seleniet Trommelsteen  (Mercy) 

 ⋰Seleniet Staafjes  (Mercy)