In het Nu Leven


In wezen betekent ‘leven in het nu’: Ervoor zorgen dat uw bewustzijn volledig gericht is op het hier en nu. Je maakt je geen zorgen over de toekomst of denkt niet aan het verleden. Als je in het nu leeft, leef je waar het leven plaatsvindt. Je bewust zijn van je heden. Je bewust zijn van wat er om je heen en in je omgaat terwijl je de dag doormaakt. Aandacht schenken aan je leven zoals het zich in het huidige moment ontvouwt. Beseffen dat het leven alleen in het heden plaatsvindt. ‘Verleden’ en ‘toekomst’ zijn slechts begrippen. Je kunt niet in het verleden of in de toekomst leven - je kunt alleen in het nu leven. Begrijpen dat het verleden en de toekomst illusies zijn - ze bestaan ​​niet. 

MORGEN KOMT NOOIT
Morgen komt nooit want de tijd is altijd nu. Verder gaan dan je gedachtestroom die je altijd leidt naar herinneringen uit het verleden of verwachtingen over de toekomst en in plaats daarvan bewust worden van de frisheid van het huidige moment. Je leven leiden omdat je niet langer ‘afwezig’ bent. Je bent niet langer gevangen in je hectische gedachten of gekaapt door illusoire dagdromen. Verbinden met je innerlijke ruimte - de ruimte of kloof tussen je gedachten. Die stilte van zijn die we voelen als we even stoppen met onszelf te identificeren met onze gedachten. Ben je ooit zo in iets verdiept geweest dat het leek alsof al het andere gewoon verdwenen was? Leven in het moment gaat over het creëren van die gemoedstoestand op elk moment. Het gaat over het vertragen en proberen van het heden te genieten.

"Waarom Moeten we er naar Streven ‘om in het Nu te Leven’?"


CITAAT

Het volgende citaat vat samen waarom het belangrijk is om in het nu te leven
"Het geheim van gezondheid voor zowel lichaam als geest is niet om te rouwen om het verleden, je zorgen te maken over de toekomst, maar om wijs en serieus in het huidige moment te leven." - Boeddha

EMOTIONELE WELZIJN
Leven in het heden heeft een dramatisch effect op ons emotionele welzijn en onze lichamelijke gezondheid. Het is al lang bekend dat de hoeveelheid mentale stress die we met zich meedragen een nadelige invloed heeft op onze gezondheid. Als we in het heden leven, leven we in een staat van acceptatie. We accepteren het leven zoals het nu is, niet zoals we zouden willen dat het had kunnen zijn. Als je in acceptatie leeft, realiseer je je dat alles compleet is zoals het is. Je kunt jezelf vergeven voor de fouten die je hebt gemaakt, en je kunt vrede in je hart hebben wetende dat alles wat zou moeten gebeuren, zal gebeuren. Leven in het nu betekent leven met meer plezier en enthousiasme. Als we meer aanwezig en bewust zijn in ons leven, doen we dingen met een betere kwaliteit en met meer enthousiasme. Er worden betere beslissingen genomen die ertoe leiden dat het leven op meer positieve doelen wordt gericht.

Je Leeft Niet in het Nu als:

Als we ons zorgen maken over dingen die nog moeten komen / zorgen maken over de toekomst

▸ Als we het onszelf kwalijk nemen voor fouten die we hebben gemaakt, hoe lang er ook verstreken is

▸ Je 'leeft' in het verleden

▸ Als je leeft met spijt

"De volgende oefeningen helpen  om in het nu te leven"