Mudra's


⋰ Foto Unsplash (Free) 


MUDRA'S

is een oud Sanskriet-woord dat 'gebaar' betekent. Wij gebruiken mudras in yoga om een ​​groter besef van bewustzijn te cultiveren voor bepaalde energetische velden binnen het subtiele lichaam. Met andere woorden, we kunnen ze gebruiken om ons te helpen onze chakra's te balanceren en te openen. En er zijn letterlijk honderden mudra's elk met zijn eigen unieke symboliek en plaatsing van handpalmen en vingertoppen. Velen van ons zijn al gewend aan Anjali Mudra (ook bekend als "Namaste"), waar de handen in een gebed voor het hart worden geplaatst. Deze mudra wordt in het begin van de meeste yogalessen gebruikt om geest en intentie op te roepen of aan het einde om de oefening af te sluiten.

1. Wortel : Muladhara

Mantra: LAM
Mudra: Breng je handpalmen bij elkaar in een gebed in je hart, en verweef dan de pink en de ringvinger zodat ze in de handpalmen vouwen. Trek de middelste vingers uit zodat de uiteinden elkaar raken en vervloei de duimen en wijsvingers zodat ze ringen om elkaar vormen, met de vingertoppen elkaar raken. 
Optioneel: draai deze mudra ondersteboven en laat je armen iets zakken, zodat de middelste vingers naar beneden gericht zijn naar je bekkengebied.

2. Sacral : Svadhisthana

MANTRA: VAM
Mudra: Met je handpalmen voor je borst druk je je pink en breng je vingertoppen bij elkaar. Vouw je duimen in je handpalmen, in je wijsvinger en middelvinger. .
Optioneel: laat de handen zakken tot net onder de navel.

3. Solarplexus : Manipura

MANTRA: RAM
Mudra: Plaats je handpalmen naar boven op je dijen. Raak de uiteinden van de duimen, wijsvinger en ringvinger aan elkaar, recht door de pink en middelvinger.

4. Hart : Anahata

MANTRA: YAM
Mudra: Raak met je handpalmen in je hart de buitenranden van beide pinkvingers en duimen aan elkaar. Houd de hielen van de palmen tegen elkaar gedrukt terwijl je open bloeit door je handen. Strek door de toppen van alle 10 vingers.

5. Keel : Vishuddha  

MANTRA: HAM
Mudra: Buig je laatste drie vingers (midden, ring en pink) samen in je handen. Vergrendel de wijsvinger en de duimen om twee ringen te vormen en houd deze mudra voor de basis van je keel. 

6. Derde oog : Ajna  

MANTRA: AUM
Mudra: Neem je rechterhand vlak voor de ruimte tussen je wenkbrauwen en krul de ringvinger in je handpalm. Breng de toppen van de duim, het midden en de wijsvinger aan en houd de pinkvinger lang uitgestrekt. Plaats de uiteinden van de drie vingers die elkaar raken op uw derde oogpunt. De linkerhand kan bovenop de linker dij blijven, met de palmzijde naar boven of in de Gyan-mudra.

7. Kroon : Sahasrara

MANTRA: STILTE

Mudra: Plaats de toppen van je wijsvingers en duimen tegen elkaar om een ​​piramidevorm te vormen. Laat de overige vingers naar boven gaan en houd ze recht. Verhoog deze mudra tot ongeveer 6-7 centimeter boven de kruin van je hoofd. Voer de mudras in een comfortabele zittende positie gedurende 1-5 minuten elk. Als je je alleen op één mudra tegelijk concentreert, verleng dan het tijdsbestek zo lang als je zou doen voor je normale meditatie-oefening.

Download hier  Makkelijke Mudra's om Elke Dag te Gebruiken

Healing Power Hands
PDF – 463,6 KB 216 downloads