✴︎ Info Hart Chakra

Zoals de naam al doet vermoeden, is het hartchakra het epicentrum van onze liefde en mededogen en oprechte verbinding met anderen. Het hartchakra houdt zich niet alleen bezig met onze relaties met anderen, maar helpt ons ook om vorm te geven en comfortabel te zitten op de manier waarop we van onszelf houden. Het hartchakra bevindt zich in het midden van de borstkas - de hartruimte van het lichaam. Het wordt geassocieerd met de kleuren groen en roze.

Het hartchakra is verbonden met onze verbinding, mededogen en manieren waarop we liefde kunnen geven en ontvangen van anderen en onszelf. Wanneer ons hartchakra open is, zijn we in staat om een oprecht en vreugdevol leven te leiden zonder in de valkuilen van angst, jaloezie en zelfdestructieve patronen te vallen. Dit chakra is zowel fysiek als emotioneel verbonden met onze borst en ons hart. Kristallen die passen bij het hartchakra zijn zacht en liefdevol en rijk aan mededogen.

 


BALANS
➤ Tekenen van een onevenwichtig hartchakra kunnen een negatief zelfbeeld, wantrouwen jegens anderen, jaloezie, snel oordelen en problemen met de bloedsomloop of ademhalingsproblemen zijn.

➤ Tekenen van een evenwichtig hartchakra kunnen mededogen, empathie, zelfliefde, innerlijke vrede, vergevingsgezindheid en een gezonde bloeddruk en bloedsomloop zijn.

Edelstenen

Kristallen zijn een van de beste manieren om die muffe blokkades uit het hart te verwijderen en je kopje helemaal te vullen. Normaal gesproken associëren we de zachtroze edelstenen met de hartruimte, maar glinsterende groene stenen verbinden zich ook met het hart. Deze stenen zijn meestal rijp met liefdevolle energie, maar weven ook draden van kracht, eigenwaarde, geluk en harmonie. Kijk eens naar deze helende hartchakrastenen die je van je voeten zullen vegen...

 

Rozenkwarts
Rozenkwarts is de meester van roze kristallen en het hartchakra. Deze zachte en liefdevolle roze edelsteen is zo rijp voor mededogen dat het geschikt is om te barsten. Rozenkwarts, vaak het kristal van onvoorwaardelijke liefde genoemd, is niet alleen een hulpmiddel voor romantiek, maar heeft alles te maken met het oproepen van stralende hartgenezing, het verhogen van niveaus van zelfcompassie en empathie, en je op duizend verschillende manieren troosten.

 

Smaragd
De Smaragdgroene steen, gloeiend in koninklijke tinten groen, heeft alles te maken met wijsheid en verwondering als het gaat om zaken van het hartchakra. Deze steen werkt op meerdere gelaagde manieren, hij leunt hard op thema's als harmonie, balans en succesvolle liefde met anderen maar ook met jezelf. Wanneer je met Smaragd werkt, schenkt het ook wijsheid aan je hartcentrum en als een profetiesteen leert het je te vertrouwen op de boodschappen van je eigen hart. Wanneer we op ons eigen hart vertrouwen, voelen we ons meer op ons gemak in onze verbindingen met anderen en dit helpt ons om ons open en vrijer te voelen.

 

Groene Aventurijn
Groene Aventurijn is altijd opbeurend en brengt prachtige vibes die je hart helpen zijn balans te vinden. Deze zachte edelsteen is een hartchakra healer en helpt je weg te zinken in gelukzalige aarde-energie. Het versterken van die verbinding met de natuurlijke wereld helpt ons om hogere niveaus van vrede en harmonie te omarmen. Groene Aventurijn stimuleert ook lente-energie en thema's van verzorging en groei. Voor degenen die de weg willen vrijmaken voor het aantrekken van overvloed en kansen, zorgt Groene Aventurijn ervoor dat je hart in gelijke mate stabiel is en klaar om te ontvangen. 

 

Rhodoniet
Lichtgevend in lichte tinten rood en roze, er is iets aan Rhodoniet dat onmiddellijk aan die harten blijft haken. Deze levendige steen met een hoge vibratie staat ook bekend als een reddingssteen en een van zijn grootste vaardigheden is het balanceren van het hartchakra en ook het wortelchakra. Als je een stabiele basis hebt, maakt het het zoveel gemakkelijker om die hartruimte te openen en in vertrouwen en kracht te staan. Rhodoniet weet hoe je die evenwichtsoefening kunt versterken en kan uitgeputte bronnen van liefde, begrip en mededogen opbouwen, zodat je terug kunt keren naar die roze bril die lichte verlichting en pure vreugde brengt in zware tijden. 

Amazoniet
Wild en ongebreideld en vol gevoel, de krijgersgeest van Amazoniet is er een om over naar huis te schrijven. Deze prachtige blauwe en groene edelsteen is rijk aan energie en heeft alles te maken met verbinding met het hartchakra en het keelchakra, zodat je godinnenenergie eruit kan stromen. Amazoniet heeft een legendarische geschiedenis als de edelsteen die de schilden van de Amazonebewoners sierde. Deze felle en onverschrokken vrouwen waren een en al hart, niet op een suikerzachte manier, maar met onbevreesde grote gevoelsgevoelens. Voor degenen die een serieuze dosis zelfvertrouwen nodig hebben om hun liefde en relatie te veranderen in iets gezonders, schudt dit moedige juweeltje de angsten los zodat je het licht binnen kunt laten.

 

Groene Jade
Een steen van subliem geluk (ja zelfs in de liefde), er is een reden waarom Green Jade al lang wordt gevierd als een talisman voor een tintelend helder leven. Dit juweeltje is koel en helder van geest en heeft alles te maken met het aanboren van overvloed. Green Jade moedigt je aan om te onthouden dat je meer, meer, meer verdient en dat om deze magie te laten gebeuren, je je hartchakra moet openen en het leven moet manifesteren dat je wilt leven. Jade is vreugde en succes. Voor degenen die zelfgemaakt succes willen verwelkomen, dan is deze steen uw amulet. 

 

Malachiet
Wervelend met sublieme energie - er is grote kracht en kracht verborgen in de groene en zwarte Malachietsteen. Dit hart en chakra en keelchakra juweel brengen twee belangrijke factoren samen voor het voelen van liefde - een helder hart en een heldere stem. Als we deze twee dingen onder controle hebben, zijn we beter toegerust om ons uit te spreken, mooie grenzen te smeden en in stabiliteit te stappen. Malachiet wordt ook wel een transformerende steen genoemd. Het wil het beste voor je en is een geweldige steen voor empaten die overweldigd kunnen raken door de stemmingen van anderen op te dweilen. 

 

Rhodochrosiet
Roze tinten komen samen om de gestreepte prachtige steen van Rhodochrosiet te creëren. Rhodochrosiet overbrugt het energiekanaal dat opstijgt van de wortelchakra, via de zonnevlechtchakra en naar het stralende licht van de hartchakra, en is een trefzekere reiniger. Als je emotionele blokkades hebt, zal dit juweeltje ze opsporen en meteen opruimen. Rhodochrosiet wordt geregeerd door Venus (de planeet van de liefde), waardoor die hartstochtelijke verbinding nog sterker wordt. Het is een uitzonderlijke steen om je opnieuw te verbinden met degenen met wie je het contact bent kwijtgeraakt of om bestaande relaties te versterken.

 

Prehniet
Gouden Prehniet kan gloeien met die verkwikkende zonnevlechtchakra-vibe, maar het raakt ook een snaar als het gaat om het hartchakra. Deze lichtgevende edelsteen staat bekend om het brengen van een hoog niveau van onvoorwaardelijke liefde en genezing op tafel. Voor al die genezers, empaten en sjamanen die er zijn, is het essentieel om Prehniet aan je zijde te hebben om je zacht en open en vrij van burn-out te houden. Prehniet belooft sterkere spirituele vibraties en kan een geweldig hulpmiddel zijn om je hart verbonden te houden tijdens diepe meditatie, visualisatie of andere paranormale praktijken waarmee je werkt.

 

Chrysopraas
Fris in bijtende appelgroene tinten, de Chrysopraas-steen is hier om de hartruimte op te frissen. Dit juweel wordt ook wel de steen van goddelijke waarheid genoemd en herinnert ons eraan dat wijsheid niet alleen de spelonken van ons hoofd bezet, maar ook diep in het hart kan worden gehoord en gevoeld. Dit pittige juweeltje brengt ook seizoensgebonden lente-energie. Voor degenen die in de winter van hun ziel een winterslaap hebben gehouden, steekt Chrysopraas een hand uit om je op te trekken naar helderdere gevoelens van vreugde. Het leert ons om uit co-afhankelijkheid te komen en naar zelfvergeving te gaan, waarde te hechten en de unieke energie van onze eigen waarde te herinneren.

 

Groene Toermalijn
Ga voor goud met dit Moeder Gaia aardejuweel terwijl Groene Toermalijn je hart verbindt met de wereld onder je voeten en de stralende hoogte van de hemel erboven. Deze steen verhoogt mededogen, verbetert de fysieke kracht van je hart en maakt ook die hartchakraruimte vrij met zijn zingende hoge vibraties. Voor degenen die zich meer met de aarde willen verbinden om hun gevoel van hier en nu en oprechte liefde te laten groeien, is Groene Toermalijn een uitstekend hulpmiddel om je te helpen dat allemaal en nog veel meer te bereiken. 

 

Groene Calciet
Koel als een komkommer, groene calciet is een ander juweeltje dat klaar is voor het hartchakra. Bij deze steen gaat het erom het pad van opgestapelde emoties te vegen die ervoor kunnen zorgen dat je tuimelt. Groene calciet brengt geschenken van vrede, helderheid en expressie in ons leven. Wanneer we iets hebben om slechte energie en opgebouwde frustratie af te voeren, laat dit ruimte over voor licht en liefde om te groeien en voor emotionele wonden om te genezen. Dit zachte, nuchtere juweel nodigt ons ook uit om ons open te stellen over onze behoeften en verlangens - een van de fundamenten voor het opbouwen van sterke en eeuwige liefde. 

 

Kunziet
Breid al die liefdevolle energie uit, ruim je hartchakra op en maak ook gebruik van de oneindige wijsheid die in het derde oogchakra wordt vastgehouden met de kalmerende aard van Kunziet. Deze zoete roze steen staat bekend om zijn krachtige vibes rond liefde en toewijding. Het is een enorm kalmerende steen, wat betekent dat het je bloeddruk kan verlagen door er alleen maar naar te kijken. Kunziet zoemt met innerlijke vrede, rust en een liefde die van nature komt. Al deze yin-energie is geweldig om de liefde minder als een strijd te laten lijken en meer als een golf van verwondering die over je heen spoelt. 

 

Groene Moldaviet
Naar verluidt is het een door een ster geboren steen, je zou denken dat Groene Moldaviet vol zou zitten met chaotische wervelende kosmische energie. In plaats daarvan heeft dit hartchakra-juweel een dromerige, levendige stemming vastgelegd die ons helpt om naar een geheel nieuw perspectief te verschuiven Door het derde oogchakra te ontwaken en licht en liefde in de hartruimte te gieten, helpt dit juweel ons om uit oude patronen te komen en die weggestopte dromen en visioenen aan te boren die ons naar een plaats van verlichting kunnen leiden.

 

Mos Agaat
Een andere steen van aardse, oprechte energie, Mosagaat is de ultieme herinnering aan hoe te gedijen en zakken van vrede te vinden in onze allesverslindende quick-fire wereld. Mosagaat ontleent zijn naam aan de bemoste tinten groen die deze nuchtere edelsteen omhullen en is een magische zielsfopspeen en een hartchakra-genezer om op te starten. Deze steen werkt om schommelende stemmingen te egaliseren, om je zelfgevoel te voeden en om je te herinneren aan de schoonheid en kracht die je op je plaats houdt als het gaat om zelfkracht. Het is een zacht gefluister in de wind, dat ons eraan herinnert dat van onszelf houden de grootste dienst is die we de wereld kunnen bewijzen. Het bevordert ook vrede en harmonie in bestaande relaties.

 

Peridoot
Fonkelend in lichtgevende tinten groen, houden we van het licht dat Peridoot brengt op het hartchakrafeest. Er is een gevoel van zomer verstopt in de weelderige schittering van Peridoot en één blik op dit juweeltje is genoeg om je hart meteen te beroeren. Peridoot helpt ons om egocentrisch gedrag los te laten, ons emotionele evenwicht onder controle te houden en een lichtheid in ons leven te brengen terwijl we leren onszelf te ontdoen van jaloezie, wrok en woede. Het werkt ook goed samen met de zonnevlechtchakra en helpt stagnerende energie af te schudden, zodat creativiteit, passie en een hernieuwde levenslust kunnen sprankelen.