Sterrenbeelden


⋰ Sterrenbeelden (Freepik) 


STARSIGNS
Wist je dat er eigenlijk 88 sterrenbeelden aan de nachtelijke hemel zijn? In de loop van enkele duizenden jaren hebben mensen deze allemaal gecatalogiseerd en benoemd. Maar slechts 12 van hen zijn bijzonder beroemd en blijven een actieve rol spelen in onze astrologische systemen. Deze staan ​​bekend als de sterrenbeelden, 12 sterrenbeelden die overeenkomen met de verschillende maanden van het jaar. Elk van deze neemt een deel van de lucht in beslag dat 30 ° van de ecliptica vormt, beginnend bij de lente-equinox - een van de snijpunten van de ecliptica met de hemelevenaar. De volgorde van deze astrologische tekens is Ram t/m Vissen.

ITS IN THE SKY
Het concept van de dierenriem is ontstaan ​​in Babylon in het 2e millennium voor onze jaartelling en werd later beïnvloed door de hellenistische (oudgriekse), Romeinse en Egyptische cultuur. Dit resulteerde in een mix van tradities, waarbij de 12 dierenriem symbolen werden geassocieerd met de 12 huizen - verschillende ervaringsvelden geassocieerd met de verschillende planeten - en de vier klassieke elementen (aarde, wind, water en vuur).

⋰ Foto Freepik (Free) 


ITS CALLED THE ZODIAC
Zodiac is de term die wordt gebruikt om de cirkel van 12 divisies van hemellichamen te beschrijven die gecentreerd zijn op het pad van de zon. De 12 divisies delen de namen die we kennen als onze sterrenbeelden. De term dierenriem is afgeleid van het Latijnse zōdiacus - wat "cirkel van dieren" betekent. Door de hele geschiedenis heen is de dierenriem gebruikt om persoonlijkheids eigenschappen te voorspellen of te evenaren.

VERDEELD IN 4 ELEMENTEN
Elk van de 12 horoscooptekens behoort tot een van de vier elementen: lucht, vuur, water of aarde. Deze elementen vertegenwoordigen een essentieel type energie dat in ieder van ons werkzaam is. Astrologie wil ons helpen om deze energieën te richten op de positieve aspecten en om een ​​beter begrip te krijgen van ons potentieel en onze positieve eigenschappen en om te gaan met negatieve aspecten. Deze vier elementen helpen bij het beschrijven van de unieke persoonlijkheidstypen die geassocieerd zijn met astrologische tekens. De vier dierenriem elementen hebben een diepgaande invloed op basiskaraktertrekken, emoties, gedrag en denken.

De 12 Sterrenbeelden 

≽  Ram 21 Maart - 19 April

Ram is een teken dat wordt bestuurd door de planeet Mars onder het vuurelement en daarom hebben deze individuen geboren tussen 20 maart - 20 april een spirituele oefening nodig die fysiek maar beheerst is. Er zijn een aantal verschillende soorten yoga beschikbaar, Ashtanga Yoga is zeer geschikt voor het temperament van de rammen in termen van een van de meer krachtige vormen van yogabeoefening. Ashtanga Yoga is vernoemd naar de acht ledematen van yoga genoemd in de oude tekst, 'Yoga Sutras of Patanjali'. Ram is een teken dat in een dag veel energie verbrandt met het vermogen om twee keer zoveel te bereiken als andere zonnetekens. Ze kunnen echter ook gemakkelijk uitgebrand raken en daarom is het beoefenen van Ashtanga Yoga een goed tegengif voor de vermoeide rammen.  

≽  Stier 20 April - 20 Mei

   Stier wordt geregeerd door artistiek Venus onder het aarde-element, een combinatie die de creatieve en zachte benadering van het leven naar voren brengt. De meeste stieren vinden het heerlijk om in de natuur te zijn en te genieten van wandelingen in het land en observeren de dieren in het wild, zolang er wat gastronomisch voedsel is om aan het einde van de dag van te smullen. De spirituele oefening die goed bij de Stier past, zijn de heidense kalenderfestivals, in het bijzonder het lenteviering van Beltane wanneer de zon zich op 15 graden in Stier bevindt. De cycli van de seizoenen vormen een belangrijke psychologische veiligheid als ze volledig worden omarmd door de zonneteken Stier. De behoefte om zich verbonden te voelen met de planeet is een belangrijke troef voor de stieren en elke spirituele oefening die de Stier toelaat om dat feit te vieren, zal zijn vermogen vergroten om obstakels die op zijn pad komen te overwinnen. 

 ≽  Tweeling 21 Mei - 20 Juni 

De tweeling wordt geregeerd door de planeet Mercurius, (de gevleugelde boodschapper van de Goden) dat de behoefte om de tweeling voortdurend mentaal bezig te houden hun troef en achilleshiel is. Maar de meeste tweelingen staan ​​open voor alternatieve manieren, een spirituele discipline waar ik de tweeling altijd toe aanzet om verder te gaan is mindfulness, een boeddhistische meditatiebeoefening.  Het hele punt van opmerkzaamheid is om de geest tot bedaren te brengen, een belangrijk aspect van de Tweeling-persoonlijkheid is om deze individuen te laten vertragen in het leven. Wanneer de geest overbelast is, kan het zenuwstelsel worden belast, wat leidt tot angst en slapeloosheid. Zodra de Tweeling in staat is om van gedachten te veranderen, is er een echt gevoel van bevrijding dat hen kan helpen meer doelen te bereiken dan ze zich ooit zouden kunnen wensen.

≽  Kreeft 21 Juni - 22 Juli

   De maan helpt de krabben om hun directe omgeving en de mensen die dicht bij hen zijn te absorberen. Kreeften hebben een hoog niveau van paranormaal bewustzijn, vooral met de geschiedenis en familie-voorouders. Het is echter belangrijk dat het sterrenbeeld Kreeft leert deze energie te gebruiken en het niet zodanig te laten domineren dat ze het contact met hun eigen gevoelens verliezen. Elke psychische ontwikkelingsgang of energiewerk is geschikt voor de Kreeft; er is een natuurlijke affiniteit met psychometrie, het vermogen om via helderziendheid informatie over de eigenaar van een object op te pikken. Het vermogen om die aura schoon te maken en te werken met de cyclus van de maan van de Nieuwe naar de Volle Maan zal hun begrip van hun constant veranderende gemoedstoestand vergroten.           

≽  Leeuw 23 Juli - 22 Augustus  

Het individu van de Leeuw heeft veel energie om te verbranden, geregeerd door de Zon in het vuurelement, de noodzaak om elke dag actief te zijn is ongelooflijk belangrijk. Vanuit een medisch oogpunt worden het hart en de rug geregeerd door Leo, en deze twee fysieke gebieden moeten worden verzorgd. Een spirituele oefening die past bij het temperament van de Leeuw is Tai Chi. Gebaseerd in de Chinese filosofie met een sterke link met gevechtskunsten, heeft Tai Chi vele gezondheidsvoordelen die kracht in houding en ademhaling toevoegen. Leeuw is een teken dat zeer creatief is en graag in een groep werkt terwijl het zichzelf betrekt in een levensstijl die verbonden is met Tai Chi-beoefening.

≽  Maagd 23 Augustus - 22 September 

Maagd is een teken van de dierenriem die voor zichzelf kan zorgen, vooral omdat ze zo van hun zenuwstelsel leven en moeten leren voorzichtig te zijn met dieet en lichaamsbeweging. Deze kwieke individuen moeten zich uitbreiden in activiteiten die hen uit zichzelf halen, dit betekent niet meer dan het stimuleren van de geest. Spirituele genezing van welke aard dan ook, inclusief Reiki, kan een echt voordeel zijn voor het psychologische ritme van de Maagd. De Maagd is een teken dat graag advies en service geeft aan anderen, daarom vind je dit bord prominent in medische beroepen. Door te werken met de fysieke aspecten van spirituele ontwikkeling kan de Maagd zijn mentale batterijen opladen.

≽  Weegschaal 23 Sept - 22 Oktober

  Weegschaal staat bekend als het teken van evenwicht, geregeerd door Venus in het luchtelement, je zou denken dat deze individuen geen advies over levensstijlkeuzes nodig zouden hebben. Het auraveld dat het fysieke lichaam omringt, vertoont een aantal verschillende kleuren die gezondheids-, fysiek en emotioneel welzijn kunnen aantonen. De educatieve basis van het leren over de aura zal de Weegschaal helpen te begrijpen hoe anderen hun onzekerheden kunnen opleggen aan het individu, waardoor een onevenwichtige situatie ontstaat waarbij de Weegschaal besluiteloos kan worden en zich beperkt kan voelen. De spirituele aspecten van het auraveld helpen ook om een ​​ander perspectief te creëren dat betere relaties met anderen creëert.       

≽  Schorpioen 23 Okt - 21 November

  De Schorpioen is een teken dat twee planetaire heersers heeft, Mars en Pluto in het waterelement, die op een intuïtief niveau, de verborgen betekenissen van het leven volledig begrijpen. Spirituele ontwikkeling lijkt te komen als een tweede natuur voor de Schorpioen en daarom is de neiging om al vroeg in het leven in een verscheidenheid van esoterische onderwerpen te duiken. De Schorpioen heeft een verlangen om de psychologie van de mens te begrijpen en de levenspaden die we nemen op onze reis door het leven. De Tarot is een waarzeggerij die handelt over de keuzes die we hebben en die we kunnen nemen om ons vooruit te helpen. De Schorpioen is in staat om zijn ingebouwde paranormale bewustzijn via de Tarot te gebruiken om een ​​vrij expert te worden in zaken van het hart.

≽  Boogschutter 22 Nov - 21 December

  De Boogschutter staat bekend als de filosofen van de dierenriem en helpt anderen een breder perspectief te geven op het leven en al zijn rijkdommen. De boogschutters worden geregeerd door Jupiter en in het vuurelement brengt deze combinatie expansie en optimisme naar de persoonlijkheid van de Boogschutter. Als natuurlijke leraren lijken de boogschutters zich te richten op spirituele filosofie, bijvoorbeeld Vedanta, Theosofie of Non-dualiteit. Ze genieten van studie en nemen anderen mee naar nieuwe manieren van denken door hun inspirerende woorden van wijsheid. De Boogschutter is ook gefascineerd door andere culturen en neemt deze daarom op in zijn lesmethoden en kijkt vanuit een antropoloogoogpunt. Zolang de boogschutter zijn kennis aan anderen kan uitbreiden, kan de Boogschutter ons alle verborgen schatten uit het verleden en de toekomst brengen.

≽  Steenbok 22 December - 19 Januari  

 Wanneer je de meeste astrologieboeken leest die nooit lijken te verwijzen naar de spirituele aspecten van de Steenbok, worden ze afgebeeld als het materialistische teken van de dierenriem. De Steenbok is echter een teken dat veel van de spirituele deugden toont die nodig zijn om een ​​relatie met een hoger doel te ontwikkelen. Geregeerd door de planeet Saturnus, onder het element aarde, hebben deze individuen een spiritualiteit nodig die standhoudt en een doel heeft. Een spirituele discipline die de behoefte aan de eenzame en innerlijke vooruitgang lijkt te belichamen, is het sjamanisme, door gewijzigde bewustzijnstoestanden kan de sjamaan communiceren met de geestenwereld en dieren macht geven. Deze krachtige spirituele oefening kost tijd om te leren, iets waar de Steenbok niet bang voor is, omdat het nemen van het lange perspectief in plaats van snelle oplossingen een praktijk is die de Steenbok prefereert.    

≽  Waterman 20 Januari - 18 Februari

  De Waterman heeft twee heersers, Saturnus en Uranus en beiden hebben een affiniteit met de astrologie. De intuïtieve wetenschap van de sterren past in de persoonlijkheid van de Aquarius, altijd uitkijken naar de toekomst en naar de hemel. Waterman wordt geboren onder het luchtelement, wat betekent dat communicatie en het vermogen om informatie door te geven (die anderen helpt) sterk is in degenen die geboren zijn onder dit Zonneteken. Astrologie is een sleutel tot zelfbegrip door een symbolische taal en de Aquarius lijkt deze overervingswijsheid diep verankerd te hebben in hun onderbewustzijn. De kunst is om de creativiteit van de planeten en de sterrenbeelden te ontdekken. Als dit eenmaal in hun leven is geopend, begint de Aquarius aan een reis van vervulling en vreugde, die verloren kennis naar anderen brengt.

≽  Vissen 19 Februari - 20 Maart

  Van alle tekens van de dierenriem is spiritualiteit letterlijk ingebouwd in de persoonlijkheid van de Vissen. Het laatste teken van de dierenriem betekent dat de Vissen volledig begrijpt dat de sprong naar de volgende wereld slechts één stap verwijderd is en de sluier tussen de werelden steeds dichterbij komt. Geregeerd door Jupiter en Neptunus (in het waterelement) is hun paranormale bewustzijn fenomenaal en wordt contact met diegenen die de volgende wereld zijn gepasseerd toegankelijk met oefening en toewijding. De Vissen moeten oppassen dat het psychische bescherming serieus neemt en het in een dagelijkse routine bouwt, zodat de Vissen niet wordt blootgesteld aan angsten en neuroses van andere mensen. Het teken van Vissen is als de poortwachter van hogere werelden en daarom is het belangrijk dat deze individuen de kunst van zelfdiscipline leren door meditatie en energiekleuring. Dit is een teken dat zo gevoelig is voor omgevingen en degenen waarmee het in contact komt, dat tijd vrijmaakt om te recupereren en tijd te besteden aan creatief zijn, helpt hun energieën te stabiliseren.