✴︎ Info Solar Plexus Chakra

Onze zonnevlechtchakra is de thuisbasis van onze krijgersgeest. Hier vind je al die geweldige innerlijke kracht en zelfvertrouwen die wachten om je te helpen schitteren. Het derde chakra bevindt zich in de bovenbuik net onder het borstbeen in het midden van het lichaam. Het wordt geassocieerd met de kleuren geel en goud. De zonnevlechtchakra wordt geassocieerd met onze persoonlijke kracht, ons intellect, onze ambitie en hoe we fysiek en emotioneel ruimte voor onszelf houden.

Wanneer onze zonnevlechtchakra open is, hebben we het gevoel dat we controle hebben over ons leven en alsof we de drijvende kracht zijn achter onze beslissingen. We hebben ook minder kans om in negatieve zelfpraat te vervallen, omdat we ons zelfverzekerd en zelfverzekerd voelen. Dit chakra is verbonden met ons energieniveau. Kristallen die passen bij de zonnevlechtchakra zijn helder en zonnig en levend.


BALANS
➤ Tekenen van een onevenwichtige zonnevlechtchakra kunnen een laag zelfvertrouwen, een slechte spijsvertering, angst, gebrek aan motivatie en onzekerheid zijn.

➤ Tekenen van een gebalanceerde zonnevlechtchakra kunnen zijn dat je je krachtig voelt, zelfverzekerd bent, je gevoel volgt, een gezond immuunsysteem hebt en gemotiveerd bent.

Edelstenen

Thema's als licht en vuur worden gevangen in de gloeiende gouden energie van het derde chakra. De zonnevlecht is onze plaats van warmte en vitaal leven dat energie brengt. De kristallen en edelstenen die echoën met sacrale chakra-reiniging komen in vergelijkbare verwarmende kleuren, met geel, verbrande sinaasappels en aardse tinten. Ze brengen ook stralende energie, perfecte vreugde en opzwepende stralen om je uit je slaap te schudden. Kijk eens naar deze zonnevlechtedelstenen die glanzen van het leven...

Citrien
Citrien, de ultieme zomerse stemmingssteen, is een en al weelderig licht en hartverwarmende harmonie. Deze successteen zorgt ervoor dat alle slechte vibes de deur worden gewezen en nodigt je uit om je te nestelen met positiviteit en te spelen. Het gaat aan de slag met de zonnevlechtchakra, het opruimen van eventuele problemen en het vergroten van het vertrouwen en gevoelens van persoonlijke kracht. Citrien kan ook helpen om die energie omhoog te sturen van de borst naar het kruinchakra, waardoor je alles krijgt wat je nodig hebt om hoger te springen in deze wereld.

Barnsteen
Oranje, rood en bruin en prachtig geplukt vanaf het begin der tijden, Amber zit vol met organische heldere energie die het hart verwarmt. Het is geen verrassing dat deze balancerende steen nauw verbonden is met het sacrale chakra en ook met het zonnevlechtchakra. Barnsteen is een kind van de aarde en de zon en draagt vaak sporen van de antieke wereld tot in onze huidige tijd. Dit alles verweeft wonderbaarlijk met zijn energie van eeuwenoude wijsheid, natuurlijke zuivering, geduld, helderheid en sterkere besluitvorming.

 

Calciet
Citrustinten en pittige energie komen samen in de koele en heldere calcietsteen. Dit gaasachtige glorieuze juweel herinnert ons er voor altijd aan dat wanneer het leven ons citroenen geeft, limonade moet maken, en raakt ook graag een snaar bij het sacrale chakra en het zonnevlechtchakra. Calciet is een energetische versterkende steen, wat betekent dat het een snufje kracht nodig heeft en het verandert in een pot vol zelfvertrouwen en charme. Eén blik op dit warme en gloeiende juweel is genoeg om een heldere uitbarsting van vreugde te brengen en je vol frisse energie te vullen.

 

Tijgeroog
Tijgeroog is een uitstekende steen om zelfvertrouwen te laten sudderen en elke centimeter van je kracht te omarmen, en ontleent zijn naam aan de wilde en prachtige kat. De tijger staat bekend om zijn kracht en onverschrokken vermogen om toe te slaan wanneer dat nodig is. Onbevreesd en fel wanneer nodig, dit is precies de energie die je nodig hebt om elke centimeter van je eigen wilde en ongetemde leven te omarmen. Tijgeroog zorgt ervoor dat je wortelchakra sterk is en dat je zonnevlechtchakra wordt opgeruimd, zodat je zelfvertrouwen in alle opzichten onwankelbaar kan zijn. 


Pyriet
Met de bijnaam Fools Gold doet dit niets af aan de zeer krachtige kracht van pyriet. Deze sprankelende gouden klomp van een edelsteen is zonnevlechtchakra gelukzaligheid. Pyriet ontleent zijn ware naam aan het Griekse woord voor vuur en koppelt het aan al die glorieuze connotaties van vlam, energie en leven dat warmte brengt. Pyriet is een geweldig juweeltje voor moeilijke tijden. Het herinnert ons eraan dat moeilijke momenten en druk steenkool in diamanten kunnen veranderen en dat uitdagingen de perfecte kans kunnen zijn om jezelf eraan te herinneren waartoe je precies in staat bent. Dit is een echo van wat de zonnevlecht brengt: vastberadenheid, gedrevenheid en het heldere licht van vitaliteit. 

 

Gele Jaspis
Laat zonlicht in je leven stromen met de Gele Jaspis steen. Deze gouden glorie edelsteen is verbonden met de zonnevlechtchakra en ook met de sacrale chakra. Het brengt alle energie van de zon met zich mee, helpt de duisternis te verjagen en vult je met licht en positief spel. Gele Jaspis wordt ook wel de steen van bescherming genoemd, omdat het geweldig is in het absorberen van tinten negativiteit, wat betekent dat je je gang kunt gaan zonder je zorgen te maken over krachten van buitenaf die je naar beneden halen. 

 

 Gele Topaas
Word op de meest dromerige manier ontgift wanneer je de gouden bol van  Gele Topaas in je wereld verwelkomt. Met een zoete sprankeling en een belofte van betere dagen, gaat Gele Topaas ook aan de slag met het sacrale chakra en het zonnevlechtchakra. Als detox stone is het geweldig om het systeem door te spoelen en ervoor te zorgen dat blokkades en restanten van negatieve energie worden opgeruimd, waardoor er plaats wordt gemaakt voor golven van positieve energie om er dwars doorheen te spoelen. Om je vertrouwenwekkende chakra's te reinigen, in balans te brengen en te activeren, is Gele Topaas jouw hulpmiddel.

 

Agaat
Gevuld met vulkanische energie en warme kleuren, is de Agaatsteen een andere zonnevlechtchakra-reiniger die ook werkt om je sacrale chakra te zuiveren. Dit juweeltje houdt ervan om al die emoties waar je je aan vastklampt schoon te maken, en ervoor te zorgen dat je zielenkast geen plaats van krappe chaos is, maar een van heldere energie en proactieve processen. Agaat is vooral goed voor mensen die snel boos worden en hulp nodig hebben om hun passie naar positievere plaatsen te brengen.

 

Gele Toermalijn
Zeg hallo tegen zonneschijnvibes met de zonnevlecht chakra reiniger van Gele Toermalijn. Dit juweel is hier om die negatieve energie in stukjes te hakken die met de wind worden verstrooid. Gele Toermalijn heeft magnetische magie die het helpt om slechte vibes naar binnen te trekken en ze in een oogwenk op te lossen. Dit is precies de edelsteen die je bij de hand moet hebben als je gewoon wilt baden in het licht van pure beschermende en positieve kracht. Het is ook een stimulerende steen, dus het zal stagnerende energie wakker schudden en je in actie brengen.

 

Citroenkwarts
Sherbetbruis en veel plezier zijn te vinden in de energie van de Lemon Quartz-steen. Deze zonnevlecht chakra-reiniger is een borrelende overvloed aan goedheid die tinten van geluk, helder denken en een lichtere toets op tafel brengt. Voor degenen die constant gebukt gaan onder zorgen en donkere energie, kan citroenkwarts precies zijn wat je nodig hebt om een rimpeleffect van zonnige stralen door je leven te sturen. 

 

Zonnesteen
Vurig en helder en met de energie van de Egyptische zonnegod Ra, is de Zonnesteen hier om je te helpen je te koesteren in de warmte van diepe genezing. De Zonnesteen werkt ook over het sacrale chakra en het zonnevlechtchakra en heeft gezonde, uitgebalanceerde energie. Het nodigt uit tot positiviteit, maar erkent ook dat er ook ruimte is voor een volledig spectrum aan emoties. Het stimuleert emotionele intelligentie, eigenwaarde, zelfvertrouwen en de duidelijkheid die we nodig hebben om onze wensen en verlangens met de wereld te communiceren.