♡ Gebruik jij al onze gezondheid producten ? 🍃 Dennenaalden Thee , Zeoliet , 5HTP en nog veel meer! We bezorgen ook in het buitenland*

 Spiritueel Voedsel


Er zijn veel manieren waarop je je spirituele groei kunt omarmen en versterken, maar eentje waar je misschien niet aan hebt gedacht, is het eten van spirituele superfoods. Spiritualiteit is een concept. Het verwijst naar een verbinding met gevoelens en overtuigingen die groter en dieper zijn dan het fysieke deel van het leven. Er zijn veel manieren waarop u spiritualiteit kunt omarmen. U moet bijvoorbeeld uw eigen welzijn onderzoeken. Je persoonlijke waarden en overtuigingen realiseren, je bewust zijn van je emoties en je emotionele reacties op levensgebeurtenissen erkennen, zijn allemaal onderdelen van de spirituele reis naar zelfbewustzijn. Je moet ook spiritueel inzicht krijgen. Lees zoveel mogelijk boeken en artikelen over spiritualiteit en ontmoet mensen met dezelfde interesses om dat effectief te doen. Met de hulp van spirituele oefeningen, diep ademhalen, het beoefenen van stilte en mediteren, zul je al snel verbazingwekkende resultaten behalen. U moet echter voorzichtig zijn met uw dieet. Hier zijn de voedingsmiddelen die je meer zou moeten consumeren om spiritueel te groeien.

Spiritual Superfood # 1 - Donkere bladgroenten
Vitaminen zijn enkele van de belangrijkste onderdelen van onze voeding. Zonder vitamines kun je bijna nooit gezond zijn. Vitaminen zijn belangrijk voor uw hartgezondheid, hersenfunctie, spijsvertering en stabilisatie van glucosespiegels. Alle vitamines die deze dingen reguleren, zijn te vinden in donkere bladgroenten. Gemengde groenten, boerenkool, spinazie en romaine zijn de voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze vitamines. Bietengranen en paardebloemgreens bevatten ook hoge niveaus van deze vitamines. Het consumeren van deze voedingsmiddelen kan ontstekingen verminderen, wat het belangrijkste is om te doen, aangezien een ontsteking andere, ernstiger gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Boerenkool is een groente die vooral belangrijk is voor spiritualiteit. Boerenkool is namelijk rijk aan chlorofyl. Om die reden is boerenkool erg alkaliserend, en het is belangrijk voor je Derde Oog-chakra. Helaas is boerenkool niet erg lekker als je het alleen consumeert. U kunt het echter met citroensap masseren en de taaie middelste ruggengraat verwijderen. Zo krijg je een veel lekkerdere salade. Zorg ervoor dat u wat van deze groenten aan uw smoothies, wraps en salades toevoegt, en u zult meer dan tevreden zijn met uzelf en de kwaliteit van uw leven.


Spirituele Superfood # 2 - Rauwe cacao
Een ander voedsel dat betrekking heeft op je spirituele reis is cacao. Nogmaals, het is verbonden met het Derde Oog-chakra en zijn stimulatie. Geen enkele cacao is echter even goed voor u. De sterk bewerkte cacao die je in candybars kunt vinden, zal bijvoorbeeld niets goeds voor jou of je spiritualiteit doen. Aan de andere kant kan rauwe cacao wonderen doen. Cacao bevat veel voedingsstoffen en antioxidanten. Door deze sterke antioxidanten is cacao uitstekend geschikt voor het ontkalken. Van cacao wordt gezegd dat het zeer gunstig is voor de pijnappelklier. Een ander ding waar cacao geweldig om is, is de verbetering van de intuïtie. Cacao staat bekend om zijn ontgiftingsvoordelen. Met een beetje cacao kun je de giftige energie uit je lichaam en aura halen. Het kan u ook helpen het energieniveau voor de dag te stabiliseren. Je kunt je humeur verbeteren, je gedachten kalmeren en jezelf voorbereiden op een meditatiesessie, allemaal met behulp van cacao.


Spirituele Superfood # 3 - Knoflook
Knoflook heeft zijn wereldwijde bekendheid verdiend vanwege zijn voordelen. Knoflook is een zeer voedzaam voedingsmiddel, maar het bevat helemaal niet veel calorieën. Wat het wel bevat, zijn verbindingen met krachtige medicinale eigenschappen. Knoflook is een bekend middel tegen verkoudheid. Knoflook kan de bloeddruk verlagen, maar het kan ook het cholesterolgehalte verbeteren. Het kan de ziekte van Alzheimer en dementie voorkomen dankzij enkele van de antioxidanten die het bevat. Het kan de atletische prestaties verbeteren en het kan u helpen langer te leven. Vanwege al deze gezondheidsvoordelen is het geen wonder dat mensen zo vaak koken met knoflook. Mensen die spiritualiteit beoefenen, hebben ook ontdekt dat knoflook veel voordelen heeft. Koken met knoflook is namelijk alkalisch. Als je een opeenhoping van calcium in je lichaam hebt, is knoflook er om het te ontgiften. Ook al kun je capsules nemen, het is het beste om rauwe knoflook te consumeren als je echt alle voordelen wilt ervaren. Houd er echter rekening mee dat knoflook een gezond voedingsmiddel is en zorg ervoor dat u eerst kleine hoeveelheden toevoegt om te zien hoe uw lichaam erop reageert.

 

Spirituele Superfood # 4 - Avocado
Een ander ongelooflijk voedzaam voedsel is avocado. Avocado is rijk aan kalium; het bevat zelfs meer kalium dan bananen. Avocado is het vetste plantenvoedsel dat er is, omdat het veel calorieën uit vet en vetzuren bevat. Het is ook erg vezelrijk. Als u regelmatig avocado's consumeert, kunt u uw cholesterol- en triglycerideniveaus verlagen. Je kunt je ogen beschermen en zelfs kanker voorkomen met behulp van deze magische plant. Als je worstelt met gewichtstoename, is avocado geweldig voor je omdat het je zal helpen om wat af te vallen. Omdat avocado vol zit met 20 vitamines en mineralen, is het romig en verzorgend. Vanwege de enkelvoudig onverzadigde vetten en antioxidanten zijn avocado's ook goed voor je hart en je ogen. Het beste eraan is dat je ze aan elke maaltijd kunt toevoegen. Ze zijn bijvoorbeeld even goed in een salade of op een sandwich. Je kunt ze ook combineren met gestoomde groenten of toevoegen aan je favoriete smoothies.

Spirituele Superfood # 5 - Quinoa
Als we het hebben over voedzaam voedsel, mag quinoa niet worden verwaarloosd. Quinoa bevat enkele van de gezondste plantaardige stoffen: quercetine en kaempferol. Het is een uitstekende keuze voor mensen met een glutenintolerantie omdat het glutenvrij is. Aan de andere kant zit het vol vezels en eiwitten, beide nodig voor je gezondheid en welzijn. Quinoa is ook best goed als je probeert af te vallen. Deze plant stimuleert namelijk de stofwisseling, en het vermindert ook de eetlust, wat alleen kan resulteren in effectief afvallen. Omdat quinoa negen essentiële aminozuren bevat, is het geen verrassing waarom het zo gunstig is. Vanwege het hoge gehalte aan magnesium, ijzer, kalium en zink, zal uw dieet niets ontbreken als u er zo snel mogelijk quinoa in introduceert. Lichamelijke gezondheid is van cruciaal belang als het om spiritualiteit gaat. Je moet zowel met je lichaam als met je hogere zelf verbonden zijn om een ​​verschil in je leven te maken. Dat is precies waarom quinoa zo'n belangrijk onderdeel is van uw dieet en waarom u het nu zou moeten gaan consumeren!

Spirituele Superfood # 6 Bessen
Er is nauwelijks gezonder voedsel dat u kunt consumeren dan bessen. Deze zijn indrukwekkend als het gaat om gezondheidsvoordelen. De bessen zitten boordevol antioxidanten zoals anthocyanen, ellaginezuur en resveratrol. Bessen kunnen u helpen uw bloedsuikerspiegel en insulinerespons te verbeteren, waardoor ze uitstekend geschikt zijn om diabetes te voorkomen. Goji-bessen, gouden bessen, frambozen, aardbeien, bosbessen en kruisbessen bevatten allemaal veel vezels en ze leveren veel voedingsstoffen. Ze kunnen u helpen uw cholesterolgehalte te verlagen en ze kunnen zelfs een opmerkelijk positief effect op uw huid hebben. Als ze zoveel voor je lichaam kunnen doen, kun je je dan überhaupt voorstellen wat ze voor je geest kunnen doen? Ze zijn kleurrijk en levendig en vol leven. Deze vrucht symboliseert vaak vruchtbaarheid, overvloed en de oogst. Ze brengen je leven en een hele nieuwe waardering voor het leven. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk bessen eet, dan heb je geen problemen met trillen op hoge frequenties. U kunt ze gemakkelijk in uw dieet opnemen. Koop bijvoorbeeld wat hoogwaardig eiwitpoeder, je dosis bessen, en mix ze samen tot een perfect gezonde en energieke smoothie.


Spirituele Superfood # 7 - Maca
Maca is een plant die voornamelijk groeit in de Andes van centraal Peru. Het is een kruisbloemige groente, wat betekent dat maca verwant is aan boerenkool, bloemkool, kool en broccoli. Het deel van deze plant dat eetbaar is, is de wortel. De wortel groeit ondergronds en kan elke kleur hebben, van wit tot zwart. De manier om maca-wortel te consumeren, is door het uit te drogen en er poeder van te maken. Het kan ook als capsules of vloeibaar extract komen. Maca is zeer voedzaam; het verhoogt het libido en de vruchtbaarheid bij mannen, maar het kan ook symptomen van de menopauze verlichten. Macawortel komt uit de grond. Om die reden zien mensen het als een plant voor aarding en vitaliteit. Maca is een uitstekende keuze voor aanhoudende energie en stabiliserende hormonen. Deze plant kan je humeur verbeteren en je energieniveau een boost geven. Inheemsen in Peru hebben deze plant gebruikt om de prestaties van kinderen op school te verbeteren. Het is bewezen dat maca je leervermogen en geheugen kan verbeteren. Zorg ervoor dat je maca toevoegt aan je smoothie of een rauw dessert, of consumeer het gewoon als poeder. Wees echter voorzichtig als het gaat om mogelijke bijwerkingen van Macaconsumptie.