Eating the Rainbow

WAT BETEKEND HET 'DE REGENBOOG ETEN'  ? 
De term 'een regenboog eten' verwijst naar het eten van een uitgebalanceerd en gezond dieet, dat bestaat uit vers voedsel. Het opnemen van een verscheidenheid aan kleuren in uw dieet is de beste manier om ervoor te zorgen dat u de juiste hoeveelheid mineralen, vitamines, antioxidanten en vezels binnenkrijgt die nodig zijn voor een optimale lichaamsfunctie.

USE FOR EXAMPLE THE 7 CHAKRA COLORS FOR THE 7 DAYS OF THE WEEK
Door maaltijden te kiezen op basis van kleurselectie, kunt u uw lichaam beter helpen zijn emotionele onevenwichtigheden te stabiliseren. Het chakrasysteem dat resoneert met het energetische systeem is verbonden met de organen en processen van het lichaam en kan ons leiden naar de juiste voeding. Het eten van een regenboog is vrij eenvoudig, zolang je de positieve gezondheidseffecten van elke kleurclassificatie begrijpt. Dit zijn de meest kritische kleuren in het voedselregenboogdieet en de voedingsstoffen die ze bieden:

 

*Image Credits: Science Photo Library in Canva Pro

 

 ROOD
Vol fytochemicaliën, rood voedsel helpt het risico op chronische ziekten zoals diabetes en hartaandoeningen te verminderen. Voorbeelden zijn tomaten, rode uien, bieten, rode appels, granaatappels, aardbeien, watermeloenen en frambozen. Denk ook aan wortelgroenten die aardend en rijk aan voedingsstoffen zijn. Ze resoneren met de Wortelchakra, die de energie van het lichaam geaard houdt. Het helpt beweging, overleving en zelfrespect. Een onbalans kan zich manifesteren als problemen met de benen, voeten, het spijsverteringsstelsel en emotionele instabiliteit, wat resulteert in een gevoel van niet ondersteund, onzeker, eenzaam of constante zorgen.

 

 ORANJE
Deze voedingsmiddelen bevatten veel antioxidant bètacaroteen en ondersteunen een gezonde huid, haar en gezichtsvermogen. Voorbeelden zijn wortelen, mango, pompoen, sinaasappels, oranje paprika's, perziken, abrikozen en zoete aardappelen. Ze resoneren met het Sacraal Chakra passie- en pleziercentrum en beïnvloeden onze emoties, zintuigen, intimiteit, creativiteit en verbinding. Een onbalans kan aan de oppervlakte komen als verschillende agitaties, waaronder toewijdingsproblemen, creativiteitsblokkades, gebrek aan motivatie of zelfrespect, depressie, rugpijn en urine-/reproductieve problemen.

 

 GEEL
Ook vol antioxidanten, geel voedsel is rijk aan verbindingen zoals vitamine C, die het gezichtsvermogen en de bloedsomloop verbeteren. Voorbeelden zijn bananen, suikermaïs, citroenen, sterfruit, ananas, enz. Ze resoneren met de Solar Plexus Chakra, die onze energie regelt omdat deze gerelateerd is aan onze wilskracht, doelen en algehele doel, samen met innerlijke vrede, vertrouwen en zelfbeheersing. Een onevenwichtige derde chakra kan leiden tot gevoelens van onzekerheid, gebrek aan betekenis of richting, maagpijn, zweren, chronische indigestie en meer.


 GROEN

Enkele van de gezondste voedingsmiddelen op aarde zijn groene groenten en fruit. Ze zitten boordevol antioxidanten en foliumzuur en verbeteren het energie- en stressniveau aanzienlijk, terwijl ze ons lichaam voorzien van volledige, uitgebalanceerde voedingsstoffen. Voorbeelden zijn boerenkool, spinazie, snijbiet, paardebloemgroenten, peterselie, selderij, komkommer, courgette, matcha groene thee, broccoli, avocado, limoen, kruiden, erwten, kiwi, spirulina, chlorella, groene appels, tarwegras en microgreens. Ze resoneren met de Hartchakra, die van invloed is op hoe we vreugde, mededogen en liefde voelen en die onze eigenwaarde vestigt en ons hart, onze longen en ons bovenlichaam ondersteunt. Een onevenwichtige hartchakra kan gevoelens van onwaardigheid, hartproblemen, angst, een laag zelfbeeld, paranoia, lage energie, slechte spijsvertering en woede veroorzaken. Maar door het middelpunt van het systeem te zijn, kan een onevenwichtigheid ervoor zorgen dat andere onregelmatigheden gemakkelijk uit de hand lopen, net zoals het hebben van een lichamelijke ziekte het moeilijker maakt om een ​​verkoudheid te bestrijden.

 

 BLAUW
Minder voorkomende blauwe voedingsmiddelen bevatten krachtige antioxidanten die celbeschadiging voorkomen en het risico op chronische ziekten verminderen. Voorbeelden zijn bosbessen, bramen en diepgekleurde appels, pruimen, blauwe en paarse soorten die hier worden gemengd. Ze resoneren met de Keelchakra, die authentieke expressie, intuïtie, integriteit, eerlijkheid en openheid beïnvloedt. Een disbalans in dit chakra kan leiden tot misverstanden en een verstopte stem. Fysiek ondersteunt de chakra de nek, keel, kaak en tanden, en geblokkeerde energie kan problemen veroorzaken met sinussen, stem en nek- of schouderpijn.