☤  Genees - Krachten Edelstenen

⋰ Tanzaniet (Mercy) 


HEALING POWERS

Al eeuwen weet de mens dat stenen genezende krachten hebben, en worden ze gebruikt voor het genezen of verminderen van kwalen en gezondheid klachten, maar ook kwa innerlijke rust en positieve state of mind.  Vroeger werden deze stenen al gebruikt voor verrijking, versiering en om naar de toekomst te kunnen kijken. Edelstenen werden regelmatig gedragen door de vroegste Egyptenaren als talisman. De Griekse mythologie verwijst naar deze stenen als voorwerpen van grote kracht. Bovendien werden deze stenen veel gebruikt in rituelen van de Azteken en de Maya's.

⋰ Rozenkwarts (Mercy) 

Amethist

Spiritualiteit, transformatie, bescherming, reiniging, bevordert geluk en spiritueel bewustzijn, uitstekend voor meditatie, helpt bij slaap en absorbeert negativiteit. 6e en 7e chakras. De Amethist is een kristal waarvan bekend is dat het wordt gebruikt om katers te helpen genezen. Van dit specifieke kristal wordt ook gezegd dat het goed is om mensen te helpen verbinding te maken met hun spiritualiteit en om het paranormale vermogen te verbeteren. De Amethist kan vooral geweldig zijn voor mensen met de volgende sterrenbeelden: Vissen, Maagd, Waterman en Steenbok. Amethist helpt: Tegen infectie. Tegen hoofdpijn en migraine. Tegen bloedarmoede. Bij pijnlijke menstruatie. Goed voor maag en ogen. Helpt verdriet en heimwee te verminderen. Voor geestelijke en lichamelijke reiniging. Om spiritueel inzicht te krijgen. Helpt bij het loslaten van angstgevoelens.

Rozenkwarts

Dit kristal is ook bekend als het 'liefdeskristal'. Deze steen wordt vaak gebruikt om liefde aan te trekken en te houden, en om relaties te beschermen. Rozenkwarts kan ook helpen om je hart te genezen van teleurstelling en pijn. Rozenkwarts kan vooral geweldig zijn voor mensen met de volgende sterrenbeelden: Weegschaal en Stier. Toegeschreven werking: Geeft fantasie. Tegen heimwee. Schenkt creativiteit. Geestelijk groei bevorderend. Geeft zelfrespect. Tegen jaloezie. Geneest diarree. Vermindert buikkramp bij baby’s. Bedaart opvliegerige mensen. 

Opaal

 Werkt de energie van flow en beweging. Bevordert gevoelens van welwillendheid en vriendschap. Het is de parel van God, liefde, geloof en creativiteit. Combineert vrouwelijke en mannelijke polariteiten van het bewustzijn. Maand: oktober. Chakras: 6e, 4e en 2e.

Tijgeroog

Deze edelsteen kan worden gebruikt voor het behoud en de groei van rijkdom. Tijger Oog staat ook bekend als een hulpmiddel om begrip en bewustzijn te creëren, het kan ook een geweldige steen zijn om te gebruiken als je gestrest bent, om je kalm te houden. Deze edelsteen kan vooral geweldig zijn voor mensen met de volgende sterrenbeelden: Steenbok. Help mensen meer praktisch te worden. Breng optimisme dat tot succes leidt. Brengt energie in evenwicht yin en yang. Beschermt tegen negativiteit, reflecteert het terug naar de oorsprong. Komt voor in het vermogen om het kwaad te onderscheiden. Chakra: 1e en 3e. Tijgeroog heeft de volgende eigenschappen: Stimuleert de kracht in jezelf. Goed voor het zenuwstelsel. Brengt kalmte bij Materiële problemen. Bij astma. Bij hyperventilatie. Geeft inzicht. Beschermt op spiritueel gebied. Word gebruikt tegen negatieve invloeden. Tegen depressies en verslavingen. 

Hematiet

Deze edelsteen wordt vaak gebruikt om je te aarden en in evenwicht te houden. Het kan de perfecte steen zijn om te hebben als je onder stress staat en je rustig en gecentreerd moet voelen. Het kan ook helpen om negatieve gevoelens weg te nemen die door stress of angst ontstaan. Hematiet kan vooral geweldig zijn voor mensen met de volgende sterrenbeelden: Ram en Waterman. Brengt zelfvertrouwen en bevordert de totale verankering van energieën op aarde, waardoor mentale beperkingen worden geëlimineerd. Helpt negativiteit op te lossen. Van zijn energie wordt gezegd dat hij het bloed nieuw leven inblaast. Chakra: 1e en 8e 

Agaat

Brengt stabiliteit, kracht, balans, moed, welsprekendheid en een heldere geest. Verhoogt zelfrespect, kalmeert lichaam en geest. 1e chakra. Agaat heeft de volgende eigenschappen:  Geeft rust en helderheid. Tegen oorontstekingen. Maakt de bevalling 'makkelijker'. Tegen koortslip. Tegen griep. Stimuleert wilskracht en werklust. Stimuleert uithoudingsvermogen. Maakt ontvankelijk voor universele liefde. Bevat intense aarde energie. 

> Blauwe Agaat
Werkt in combinatie met engelenenergie. Chakra's: 4e en 5e genezende stenen.

 

> Botswana Agaat
Ondoorzichtig grijsachtig roze met witachtige cirkels, ovalen. Stimuleert aandacht, alertheid, detailobservatie. Helpt tegen toxines. 

 

> Landschap Agaat
Helpt het centrum in situaties te handhaven. Verplaatst energie van de uiterlijke lichamen en chakra's naar het fysieke niveau in de richting van de voeten naar de voeten.

 

> Mos Agaat
Goed tegen depressie, brengt mentale en emotionele balans. Chakra: 4e

⋰ Tarot Kaart met Edelstenen (Mercy) 

Maansteen

Verhoogt de intuïtie. Verbinding met de energie van de maan en het vrouwelijke aspect van de emotionele aard. Helpt kalmeren en in evenwicht brengen van emoties en houdt deze onder controle. Energie helpt tegen angst en stress. Helpt mannen om het vrouwelijke element aan te trekken en biedt ook verleidingskracht. Chakra: 4e en 2e. Ondersteunt de zwangerschap. Bij menstruatieklachten. Voor helderheid van de geest. Beschermt reizigers.  Voor een goed gevoelsleven. Geeft ondernemingslust. Geeft emotioneel evenwicht. Vermindert vochtophoping.

Bergkristal 

Symbool van balans en zuiverheid, helpt bij meditatie. Heeft een zeer krachtige en glanzende uitstraling die wordt aanbevolen voor harmonisatie van plaatsen. Het is de steen van wijsheid, helderziendheid en spiritualiteit. Helpt emotionele stabiliteit, versnelt genezing en brengt goedheid op elk niveau. Chakra: allemaal! 
Bergkristal heeft de volgende toegeschreven werking: Werkt tegen depressies. Bij hartklachten. Werkt vitaliserend. Bij rugklachten. Tegen duizeligheid. Tegen hoofdpijnen. Bij buikkrampen en menstruatieklachten. Zuivert de ruimte en het lichaam. Bij blaasontsteking.

Jade

Jade - Het "juweel van de hemel" wordt al duizenden jaren gekoesterd vanwege zijn schoonheid en duurzaamheid. Er wordt gezegd dat het de concentratie en ontwikkeling van psychisch potentieel helpt. Helpt een hoog niveau van mystiek te bereiken en obscure aspecten van de persoonlijkheid te ontdekken. Chakra: 4e. Toegeschreven werking: Goed voor de nieren. Goed voor de spijsvertering. Bij maagzuur. Tegen bedplassen. Beschermt tegen ongeluk. Goed in laatste zwangerschapsmaanden. Versterkt de maag. Bij knieaandoeningen. Goed voor de bijnieren.

Lapis Lazuli

Kalmeert de geest, ontwikkelt intuïtie, meditatie en wijsheid. Help het mentale vermogen, de concentratie, het geheugen en het gezichtsvermogen te vergroten. Trekt de geest aan voor het innerlijke zelf om naar je eigen krachtbron te zoeken. Het is de steen van contemplatie en meditatie. In het oude Egypte werd het vermalen en in de ogen van farao's na de dood gezet, zodat ze de deuren van de ingang voor het volgende leven konden zien. Chakras: 5e, 6e Gebruik Lapis Lazuli stenen voor de volgende zaken: Vriendschapssteen. Bij slapeloosheid. Bij overspannenheid. Geeft naastenliefde. Bij examenvrees. Tegen angsten in het algemeen. Bij epilepsie. Helpt bij depressies. Geeft mensenkennis. 

Onyx

Controle over emoties en passies. Bescherming. Stimuleert de besluitvorming. Helpt psychisch contact met degenen die zijn gestorven en helpt verleden-leven en tussen-levens regressie werk. Chakra: 1e. Onyx heeft de volgende eigenschappen: Bevordert het gehoor.  Goed voor de concentratie. Tegen piekeren en wanhoop. Bestrijdt Astma. Bevordert haargroei. Bij ziekte van Meniére. Goed voor het gebit. Versterkt de botstructuur.

Peridoot

Persoonlijke vrijheid, kalmte, expressie van vorige levens. Vermindert depressie, stress, woede en jaloezie. Geneest wrok, ego's en helpt bij het herstellen van verslechterde relaties. Krachtige amulet tegen het kwaad. Maand: augustus. Chakras: 3e / 4e

Topaaz

Magnetische energie. Biedt kracht en intelligentie. Stimuleert mentale helderheid en wijsheid. Helpt tegen mentale uitputting en trauma's. Chakras: 9e, 5e, 3e.