De 12 Beste Starters Kristallen


Zoals gezegd is de beste manier om kristallen te kiezen die bij je passen, je intuïtie te gebruiken en te zien wat je aantrekt. Soms dwaalt je oog automatisch naar een bepaalde vorm of kleur kristal, andere keren wordt je nieuwsgierigheid gewekt door de naam of iets binnenin verbindt zich als je over de genezende eigenschappen hoort – een klein gefluister van binnen dat ja zegt. We begrijpen dat het, met zoveel kristallen op de markt, overweldigend kan zijn om er één te kiezen. Daarom komt deze beginnersgids voor de populairste kristallen goed van pas. We hebben een selectie van eerste kristallen gekozen die gemakkelijk te verkrijgen zijn, zacht om mee te werken en die een geweldige manier kunnen zijn om uw collectie helende stenen op gang te krijgen. 

Hier zijn Enkele van de Beste Kristallen voor Beginners


1) Helder Kwarts
• De meestergenezer • Brengt helderheid en versterkt energie
Ook wel bekend als de Master Healer, zie je meteen waarom Bergkristal bovenaan onze lijst met must-haves voor beginnerskristallen staat. De Bergkristalsteen is een van de meest populaire kristallen dankzij zijn puristische gezichtspunt en zijn vermogen om een gevoel van helderheid te brengen, je vibraties te verhogen en aan je zelfrespect te werken. Dit kwartskristal staat bekend om het helpen van spirituele groei, het opruimen van negatieve energieën en het bieden van een oppepper op de lange termijn, samen met emotionele stabiliteit voor degenen die het misschien moeilijk hebben. Helderkwarts reinigt ook je aura en is een grote versterker. Het is een topkristal om in je verzameling te hebben, omdat het de energie van je andere kristallen versterkt.

2) Amethist
• Zorgt voor kalmte en contemplatie • Helpt bij het slapen
Geweldige Amethist is een steen die je zeker zult herkennen. Het violette en paarse kwarts is gemakkelijk waarneembaar en staat bekend om zijn verbinding met het kruinchakra. Het kruinchakra is ons hoogste energiepunt en de manier waarop we ons op spiritueel niveau verbinden met hogere vlakten en het universum. Als dat allemaal een beetje verheven klinkt, vrees dan niet. Amethist is ook een steen die diepe contemplatie, een kalme gemoedstoestand en een eeuwig gevoel van sereniteit bevordert. Het helpt ook bij het nemen van beslissingen. Op fysiek niveau zullen degenen die moeite hebben met slapen merken dat Amethist helpt om je geest zachtjes af te sluiten, zodat je rustig kunt uitrusten. Het verhoogt ook de immuniteit en zorgt ook voor migraine. Voor wie op zoek is naar kalmte en positiviteit, is Amethist de perfecte startsteen.

3) Rozenkwarts
• Moedigt zelfliefde aan • Verdiept allerlei relaties
Mooi roze en staat bekend om het helpen groeien van je gevoel van eigenliefde. Rozenkwarts is een prachtig beginnerskristal voor iedereen. Deze lieve steen is een hartchakra-genezer. Het helpt oude wonden te verzachten, muren af te breken die je niet langer dienen, en je vermogen tot vertrouwen en onvoorwaardelijke liefde te vergroten. Wat we bedoelen als we het over liefde hebben, is niet alleen de romantische bloei van iemand anders, maar ons hele spectrum aan relaties – inclusief de manier waarop we voor onszelf zorgen. Voor degenen die willen werken aan het verdiepen van banden, het opbouwen van compassie, het afwenden van wederzijdse afhankelijkheid en het werken aan hun eigen vermogen om zichzelf te kalmeren, is de roze gloed van dit kristal een geweldige keuze.

4) Lapis Lazuli
• Reinigt het keelchakra • Moedigt zelfexpressie aan
De wijze Lapis Lazuli maakt deel uit van de meer mystieke kristalset, maar is nog steeds een grotere startsteen voor degenen die zich willen afstemmen op hun eigen intuïtie en misschien zelfs verborgen paranormale gaven willen koesteren. Lapis Lazuli is prachtig in het blauw en is een kristal met een lange geschiedenis van liefde bij farao's, godinnen en kunstenaars. Het heeft een bepaald gevoel van sereniteit dat je helpt om comfortabel in je eigen gedachten te zitten en tegelijkertijd zelfexpressie te voeden. Lapis Lazuli verbindt zich met het keelchakra, wat ons helpt onze waarheid met de wereld te delen. Wanneer ons keelchakra helder is, kunnen we onze behoeften met helder vertrouwen communiceren. Naast het werken aan het keelchakra, kun je Lapis Lazuli ook gebruiken om verbinding te maken met je eigen wijsheid en de wijsheid van het universum. Het is een geweldige begeleidende steen voor tarot en andere spirituele verkenningen.

5) Carneool
• Verbindt met het wortelchakra • Rijk aan vitaliteit
Doordrenkt van zonsondergangkleuren, één blik op de Carneoolsteen en het lijkt al je energie op te wekken. Carneool behoort tot de Chalcedoon-familie en is een van de meest stimulerende startstenen die je maar kunt wensen. Met zijn vurige sinaasappel- en roodtinten wil je je tot Carneool wenden wanneer je je in een energiedaling voelt, want deze steen zal je meteen weer oppakken. Carneool is rijk aan vitaliteit en zorgt niet alleen voor het bruisen en knetteren van mentale helderheid, maar verhoogt ook het volume van je fysieke energie. Net als veel van de rode vurige stenen verbindt Carneool zich met het wortelchakra en helpt het ons gevoel van veiligheid en aarding te versterken. Het sluit ook aan op het sacrale chakra en maakt gebruik van intimiteit en verlangen. Voor degenen die hun krijgersgeest naar buiten willen brengen om te spelen, is de Carneool een steen die je gelijk ziet.

6) Hematiet
• Beroemd om zijn beschermende krachten • Bekend om moed
Een harder kristal in de kleuren zilver en zwart. Hematiet is een kristal dat als een schild kan worden gehanteerd. Deze ijzerrijke steen was in het oude Griekenland een soort obsessie. Ze geloofden dat het ongelooflijke genezende krachten had en iedereen kon beschermen, van krijgers op het slagveld tot vrouwen in het geboortebed. Tegenwoordig erkennen we dat Hematiet een krachtbrenger is. Het wortelt ons helemaal in de grond, maakt gebruik van ons overlevingsinstinct en helpt ons alles te overwinnen waar we bang voor zijn en een beroep te doen op moed. Waar je ook moed voor nodig hebt; Of het nu gaat om het overwinnen van een verslaving, het uitsluiten van giftige mensen, het vinden van je stem of het leren buiten je comfortzone te treden, Hematiet is je leidende ster om je daar te brengen.

7) Maansteen
• Vol vrouwelijke kracht • Nodigt ons uit om verandering te omarmen
Over leidende lichten gesproken: een ander prachtig sprankje hoop en welzijn is te vinden in de magie van de Maansteen. Voor degenen die de behoefte voelen om een zeer vrouwelijk kristal in hun collectie te hebben, is de bleke parelachtige gloed van de Maansteen een must. Beschouwd als een edelsteen van innerlijke visie, dient de lichtgevende Maansteen ons eraan te herinneren dat, net als de fasen van moedermaan aan de hemel, alles in cycli verloopt en dat we moeten leren bewegen en ons aan deze veranderingen moeten aanpassen. In fysieke zin is het een geweldige steen voor degenen die in contact willen komen met hun lichamelijke wijsheid en hun eigen flow willen vinden. Het helpt ook bij allerlei reproductieve en vruchtbaarheidsproblemen. In emotionele zin helpt de Maansteen ons om naar nieuwe fasen te gaan en nodigt hij ons uit om alles te accepteren wat we niet kunnen veranderen. Het helpt ook om hormonen te reguleren en houdt ons verbonden met de kosmos.

8. Zwarte Obsidiaan
• Helpt bij het aarden • Een waarheidzoekersteen
Elke starterset met edelstenen moet een beschermer van het rijk hebben en dit is toevallig de diepe en dromerige zwarte obsidiaan. Of je nu een empaat bent die een beetje bescherming nodig heeft om de gevoelens van iedereen te voelen of als je gewoon een manier wilt om geaard te blijven en uit de weg te blijven van giftige emoties en negatieve energie, dan is dit de steen voor jou. Zwarte Obsidiaan houdt je niet alleen beschermd, maar verbindt ook met je wortelchakra, zodat je de vaardigheden kunt ontwikkelen die je helpen jezelf te beschermen. Het is ook een waarheidszoekersteen die met je samenwerkt om je paden van authenticiteit te vinden en de lagen te ontrafelen om tot de kern te komen.

9) Seleniet
• Zeer spiritueel • Brengt duidelijkheid en visie
Een heilige steen die glinstert in engelentinten, de Seleniet-edelsteen is geheel zijde en godinnenenergie. Deze steen heeft ook een handvol andere namen, zoals Satin Spar en Desert Rose. Het staat bekend om zijn stralende helderheid en visie, het uitstralen van vrede en het bieden van bescherming voor uw energetische velden en ruimte. Seleniet kan een geweldige steen zijn om energie te geleiden en ons eraan te herinneren dat we onze eigen heilige ruimte in ons lichaam, onze geest en onze ziel kunnen creëren. Het helpt onmiddellijk om angsten en zorgen kwijt te raken en stimuleert een gezond inzicht, zodat u kunt opbloeien in uw prachtige gevoel van zijn. Seleniet is ook een solide startsteen voor diegenen die paden naar hogere vlakten en verbindingen met andere entiteiten willen verkennen.

10) Pyriet
• Beschermt tegen elektromagnetische velden • Wekt vertrouwen
Pyriet ontleent zijn naam aan het Griekse woord voor vuur en staat ook bekend onder de bijnaam Fools Gold. Pyriet is qua uiterlijk net als goud een en al energie en is geweldig in het op afstand houden van negatieve vibraties en EMF-effecten. Pyriet is een geweldige steen voor het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen, niet alleen in fysieke zin, maar ook emotioneel. Het helpt mensen uit stagnerende en depressieve energieën te komen en zorgt ervoor dat het zelfvertrouwen omhoog gaat. Degenen die leiderschapsrollen nastreven, houden van Pyriet. Het is een glorieuze glimmende steen die het licht van verloren dromen doet herleven en helpt ook creatieve energie terug te brengen naar de zonnevlecht en de sacrale chakra's.

11) Zwarte Toermalijn
• Creëert een barrière tegen negatieve energie • Houdt je stabiel in lichaam, geest en ziel
Een andere krijgersteen waar je terecht kunt als je bescherming nodig hebt tegen elektromagnetische velden. Zwarte toermalijn is enorm krachtig en als je hem in je verzameling hebt, is het alsof je een beschermingsmantel draagt. Als je de rauwe en rauwe Zwarte Toermalijn in de buurt hebt, kun je er maar beter op rekenen dat er geen negatieve energie in je krachtveld terechtkomt. Deze steen kan je binnen enkele seconden aan de grond brengen en als onze wortel aan de vloer is vastgemaakt, hoeven we ons geen zorgen meer te maken over externe krachten die onze fundamenten doen schudden. Dit feit alleen al kan een enorme krachtboost betekenen en ons stabiel houden naar lichaam, geest en ziel.

12) Citrien
• Brengt geluk en voorspoed • Geeft licht en leven
We hebben allemaal een zonnestraal op ons lichaam nodig en gelukkig kan de heldere energie van Citrien dat stralende licht zelfs op de donkerste dagen brengen. Citrien wordt ook wel de koopmanssteen genoemd, als eerbetoon aan zijn geluk en weelderige welvaart. Deze steen wil dat je slaagt en zal je alles geven wat je nodig hebt om dat mogelijk te maken. Om te beginnen koestert de warme energie je in een gevoel van schittering, wat je op zijn beurt het vertrouwen geeft om op pad te gaan en al je wildste dromen na te jagen. Het is ook een goede steen om bij de hand te hebben als je last hebt van chronische vermoeidheid of een andere energieverslindende aandoening. Citrien geeft leven en licht en geeft je al het optimisme dat je nodig hebt om te stralen.