6. Derde Oog Chakra


Ajna, het derde oogchakra. Deze chakra bevindt zich in de ruimte boven de wenkbrauw, tussen de ogen. Ajna is de bron van onze intuïtie of hogere waarheid. Het element van dit chakra is de geest. Dit is het centrum waar wijsheid en intuïtie zich ontwikkelen.

Minder Fronsen, Meer Lachen

Wanneer het is geblokkeerd: Wanneer je chakra van het derde oog is geblokkeerd, kan het moeilijk zijn om vertrouwen te hebben in je bredere doel. Dit kan leiden tot gevoelens van onbeduidendheid en het onvermogen om beslissingen te nemen. Fysieke manifestaties van een blokkade in dit chakra zijn onder meer hoofdpijn, oogongemakken en sinuspijn. Hoe dit chakra in balans te brengen: Het gebruik van affirmaties kan zeer effectief zijn om het ajna-chakra in evenwicht te brengen.

Affirmaties helpen je om beperkende overtuigingen aan te pakken en ze te vervangen door iets positiever. Misschien wil je je concentreren op je intuïtie, doelgerichtheid en spiritualiteit.  Een paar van mijn favorieten zijn: 'Ik hoor mijn intuïties en ik weet dat ze me naar mijn doel zullen leiden.' / 'Ik ben op mijn ware pad.' / "Ik leef elke dag in overeenstemming met mijn levensdoel." Zoals je misschien al geraden hebt, is yoga ook een effectief hulpmiddel om je derde oog chakra in balans te brengen. 

Ham

AUM is het geluid dat bij dit chakra hoort. AUM kan worden gezongen om  diep inzicht te ontwikkelen.