Stenen en Kleuren


De betekenissen en energie achter kristalkleuren 

In de kleurenpsychologie is bewezen dat de invloed van kleur op de menselijke geest onze emoties, stemming en welzijn diepgaand beïnvloedt. Op een metafysisch niveau wordt elk van de zeven chakra's, of energiecentra, krachtig geactiveerd en geactiveerd door een specifieke kleur- en energiefocus. Deze zeven chakra's lopen verticaal van de basis van de wervelkolom naar de kruin van het hoofd. We kunnen beginnen met krachtige genezing en het opladen van elk chakra door kristallen direct op deze specifieke lichaamspunten te plaatsen. Houd bij het kiezen van een kristal rekening met de kleur, omdat dit een van de krachtigste aspecten van zijn helende kracht is. Hier zullen we de energie en betekenissen van kristalkleuren en hun bijbehorende chakra onderzoeken.

Rood

RODE KRISTALKLEUR ENERGIE: MOED, VASTBERADENHEID, ENERGIE, MOTIVATIE, PASSIE

De kleur van vuur en bloed, rode kristallen manifesteren sterke en krachtige mannelijke energie. Ze geven ons energie, prikkelen onze emoties en motiveren ons om actie te ondernemen. Rode kristallen gaan allemaal over het genereren van passie: gepassioneerde creativiteit, gepassioneerde sensualiteit en gepassioneerd leven.

 

Rode kristallen activeren ons eerste energiecentrum, de wortelchakra. Het balanceren van de wortelchakra creëert een solide basis voor het openen van de chakra's hierboven. De wortelchakra helpt ons om veilig geaard te blijven; Daarom bevorderen rode kristallen stabiliteit, zelfbeheersing en zelfvertrouwen gebouwd op onverschrokkenheid.

 

Rode Jaspis is een extreem stabiele steen die de eigen energieën stabiliseert en aardt. Een ander aardend rood kristal is Vanadiniet. Wanneer je een boost van energie, motivatie en toewijding nodig hebt, is Vanadinite het kristal om je tot te wenden. Enkele andere populaire rode kristallen zijn Carneool, Robijn en Granaat.

 

Oranje

ORANJE KRISTAL KLEUR ENERGIE: GEMEENSCHAP, VREUGDE, LOYALITEIT, PLEZIER, STEUN

Door de fysieke energie en stimulatie van rood te combineren met de vrolijkheid van geel, brengt de kleur oranje ons warmte, vreugde en plezier. Bekend als de "gemeenschapsstenen", integreren oranje kristallen de delen van ons gemeenschapsleven en brengen dingen en mensen samen. Oranje kristallen zijn warm en uitnodigend en zijn uitstekend geschikt voor het socialiseren en aanmoedigen van gesprekken. Ze moedigen viering, plezier, vervulling en vrolijkheid aan.

 

Oranje kristallen activeren onze sacrale chakra, verbeteren de seksuele intimiteit, verhogen de intuïtie en verbeteren de creatieve expressie. De primaire functie van onze sacrale chakra is plezier en algeheel genieten van het leven. Wanneer dit energiecentrum in balans is, kunnen we verwachten dat onze relatie met onszelf en anderen harmonieus, plezierig en gevuld met vreugde aanvoelt. Enkele populaire oranje kristallen zijn Zonnesteen, Oranje Calciet en Tijgeroog.

 

Geel

GELE KRISTALKLEURENERGIE: CREATIVITEIT, VERLICHTING, GELUK, OPTIMISME, WARMTE

Als een heldere, mooie zonnestraal brengen gele kristallen je geluk, optimisme en warmte. Gele kristallen hebben betrekking op de zonnevlechtchakra, omdat dit chakra een immense band heeft met de kracht van de zon. Omdat het de lichtste tint van het kleurenspectrum is, is de aanwezigheid van geel zeer opbeurend, verlichtend, vrolijk en verhelderend. Gele kristallen stimuleren creativiteit en nieuwe ideeën en inspireren originele gedachten en nieuwsgierigheid. Een van onze favoriete gele stenen is Bumblebee Jasper, ook bekend als de manifesterende steen, het wekt onze wilskracht en onze drang om te creëren. Het brengt nieuwsgierigheid, creativiteit en manifestatie in je aura.

Naast hun creatieve, warme en optimistische energie, zijn gele kristallen geweldig voor het verbeteren van de organisatie van zowel je gedachten als je omgeving. Ze bevorderen de kracht van verhoogd bewustzijn, verbeteren onze focus en stellen ons in staat om een hoger bewustzijn te bereiken. Voeg Citrien toe aan uw kantoor of werkruimte om uw ideeën helder en overvloedig te laten stromen met focus en duidelijkheid. Andere populaire gele kristallen zijn Gele Fluoriet, Pyriet en Gele Jaspis.

 

Groen

GROENE KRISTALKLEURENERGIE: OVERVLOED, GROEI, NIEUW BEGIN, WELVAART, VERNIEUWING

Groen is de kleur van de lente, die groei, vernieuwing en wedergeboorte symboliseert. Het vernieuwt en herstelt uitgeputte energie. Een combinatie van geel en blauw, groen omvat het optimisme van geel met de rust en sereniteit van blauw. Groen vertegenwoordigt het hartchakra en is verbonden met balans, harmonie en overvloed. Groene kristallen activeren het hartchakra, brengen het hart en de emoties in balans en creëren evenwicht tussen het hoofd en het hart. Ze zijn natuurlijke vredestichters, die ons in staat stellen onze liefde te herstellen en onszelf en anderen onvoorwaardelijk te koesteren. Smaragd moedigt iemand bijvoorbeeld aan om vanuit het hart te leven en te handelen en biedt onvoorwaardelijke liefde en mededogen in iemands dagelijks leven en relaties.

 

Groene kristallen kunnen ook geschenken van magnetisch geluk, overvloed en welvaart manifesteren. Jade is een klassieke steen van overvloed, rijkdom, geluk en succes. Andere populaire groene kristallen zijn Malachiet, Groene Aventurijn en Moss Agaat. We raden aan om groene kristallen aan je collectie toe te voegen als je op zoek bent naar persoonlijke groei, een goede gezondheid en geluk in het nieuwe jaar.

 

Blauw

BLAUWE KRISTALKLEUR ENERGIE: KALMTE, COMMUNICATIE, VERGEVING, VREDE, VERTROUWEN

Net als de oceaan en de lucht, veroorzaken blauwe kristallen kalmte, vrede en rust in ons. Ze symboliseren vertrouwen, eerlijkheid en loyaliteit. In relaties geven blauwe kristallen ons kracht en troost wanneer zich uitdagingen voordoen en helpen ze ons genade en vergeving te bieden in moeilijke tijden.

 

Blauwe kristallen activeren ons keelchakra en verbeteren onze kwaliteit van communicatie met de mensen van wie we houden. Ze bevorderen openheid en eerlijkheid in gesprekken en helpen ons geduld, begrip en empathie te ontwikkelen. Gebruik blauwe kristallen wanneer je hulp nodig hebt om je gedachten en gevoelens vrij, zelfverzekerd en duidelijk uit te drukken.

 

Naast ons keelchakra activeren blauwe kristallen ons derde oogchakra, ons centrum van waarneming en commando. Ons derde oogchakra roept intuïtie, waarneming en innerlijke wijsheid op wanneer hij in balans is. Enkele populaire blauwe kristallen zijn Angeliet, Blauwe Calciet, Celestien en Sodaliet.