Milieu- & Diervriendelijk


Een van die gemakkelijke manieren om iets goeds te doen voor de planeet, is door te genieten van dierproefvrije producten. Of u het nu beseft of niet, als u zich ertoe verbindt om wreedheidvrij te winkelen, kan het milieu waarin we leven op tal van manieren worden geholpen. Om u van dit feit te overtuigen, hebben we de zeven belangrijkste manieren waarop dierproefvrije hulp gebruikt om de planeet te redden op een rijtje gezet - ook al is het maar één stapje tegelijk!

1 ▸ WREEDHEIDVRIJE PRODUCTEN GEBRUIKEN MINDER CHEMICALIËN
De chemicaliën die vaak worden gebruikt in producten die op dieren zijn getest, zijn niet alleen schadelijk voor degenen die ze op hun huid aanbrengen, maar ook voor de planeet. Chemische stoffen die moeilijk uit te spreken zijn, horen niet per se op ons gezicht en onze huid. Kies in plaats daarvan voor meer natuurlijke ingrediënten die een betere algemene keuze zijn voor mens en planeet.

2 ▸ HET MAAKT HET GEMAKKELIJKER OM GROEN TE GAAN
Bedrijven die zich inzetten voor het maken van dierproefvrije producten zijn bedrijven die natuurlijke en duurzamere ingrediënten en materialen gebruiken. Van hun fysieke producten - zoals make-up en huidverzorgingslijnen - tot zelfs hun productverpakkingen, ze gebruiken materialen die 'groener' vriendelijk zijn, waardoor ze een betere keuze zijn voor de gezondheid van onze planeet.

 


3 ▸ WREEDHEID REDT DIEREN

Dierproeven zijn overal ter wereld een probleem, en dierproefvrije producten zijn er om dit bedroevende probleem een ​​halt toe te roepen. Hoewel er vrijwel geen reden is voor dierproeven, blijven grote bedrijven zoals Maybelline en Avon deze strenge tests uitvoeren, waarbij dieren als konijnen en muizen de meest voorkomende slachtoffers zijn. Hun huid wordt blootgesteld aan agressieve chemische producten en hun ogen zijn bestand tegen vele malen pijnlijke druppels, die lichamelijk letsel en fysieke pijn veroorzaken. Wreedheidvrije producten maken echter gebruik van de 40 tests die zijn gemaakt om producten te testen zonder dat er dierproeven nodig zijn. Deze bedrijven gebruiken ook de duizenden chemicaliën en ingrediënten waarvan al is vastgesteld dat ze veilig zijn, en houden vast aan hun missie om dieren ongedeerd en in hun natuurlijke habitat te laten waar ze thuishoren.

4 ▸ AANKOPEN HELPEN IETS TERUG TE GEVEN
Teruggeven aan organisaties die solide doelen en missies steunen, is een geweldige manier om iets te doen dat een blijvende impact op onze planeet zal hebben. Veel bedrijven die het tot hun taak maken wreedheidvrij te zijn, hebben een gevestigd belang bij problemen die onze planeet teisteren, zoals het uitsterven van diersoorten en de opwarming van de aarde. Om die reden hebben ze partnerschappen met organisaties en beloven ze om bij elke aankoop geld te doneren aan deze nobele en waardevolle doelen.