Zon Meditatie


⋰ Foto Unsplash (Free) 


BIJVOORBEELD SUNGAZING

Sungazing of zonnekijken is een meditatieve oefening waarbij je tijdens zonsopgang of zonsondergang korte tijd rechtstreeks naar de zon staart. Zon-meditatie is een vorm van meditatie waarmee het lichaam van een persoon energie uit de zon in zich kan opnemen. Het wordt meestal 's ochtends en' s avonds vlak na zonsopgang en vóór zonsondergang beoefend door in de zon te staren en te mediteren. Het vergt een aanzienlijke hoeveelheid oefening om dit soort meditatie onder de knie te krijgen, iedereen kan hieraan deelnemen, maar met enige zorg. Sun Gazing is een eeuwenoude techniek voor menselijke ontwikkeling die onlangs is herontdekt door een jonge mediteerder en veel mensen voelen zich geïnspireerd door zonnemeditatie. Met de juiste methode en met oefening kunnen we van zonsopgang tot zonsondergang in de zon kijken. Tijdens zonmeditatie zitten we meestal en kijken we naar de zon en laten we dan de energie van de zon naar onze Hartchakra, Solar Plexus chakra en Navelchakra stromen en laten het dan stromen naar de rest van het lichaam.

⋰ Foto Unsplash (Free) 


SANDHYA
Wanneer de zon opkomt, wordt de hele natuur automatisch wakker: bloemen, vogels, dieren.  En wanneer de zon ondergaat, sluit de hele natuur vanzelf. Alles trekt zich terug en gaat slapen. De twee delen van de dag, zonsopgang en zonsondergang zijn in het Sanskriet genaamd Sandhya. San betekent 'goed' en dhya betekent 'mediteren'. Dus het is de tijd wanneer iemand moet mediteren of goede dingen doen. Als ze Sandhya zeggen, kan het ook verwijzen naar het samenkomen van dag en nacht. Dan komen bewustzijn en natuur samen. Het is de tijd dat het centrale zenuwstelsel, de Sushumna, die zich langs de wervelkolom uitstrekt, actief is. Dit is vooral belangrijk voor degenen die mediteren, omdat het rechtstreeks naar Samadhi leidt, dat wil zeggen naar bevrijding.


TIPS VOOR ZON MEDITATIE
Kom vóór zonsopgang aan op de plaats waar je de zon boven de horizon ziet opkomen. Met blote voeten op de grond staan ​​indien mogelijk, of op een manier die een elektrische verbinding met de grond oplevert Verwijder eventueel je bril, omdat glas en kunststof een deel van het lichtspectrum blokkeert.

VANAF HET HART
Tijdens meditatie door de zon, moeten we eerst de energie naar het hartcentrum en vervolgens naar de solar plexus en navelcentra brengen en dan, bij uitademing, naar de rest van het lichaam. Door regelmatige zon meditatie kunnen we dynamisch, creatief en zelfverzekerd worden.