✴︎ Info Wortel Chakra

De wortelchakra is de ultieme basischakra en het is hoe we gebonden blijven aan deze aarde. Verantwoordelijk voor onze gevoelens rond veiligheid en stabiliteit, zou je de wortelchakra kunnen beschouwen als de basis van onze hiërarchische behoeften. Het wortelchakra bevindt zich aan de basis van onze ruggengraat en wordt geassocieerd met de kleuren rood of zwart. Dit is de chakra die ons geaard houdt en ons veilig voelt, ongeacht wat er om ons heen gebeurt. Wanneer onze wortelchakra open is, is de kans kleiner dat we ons overweldigd of uit balans voelen, zowel emotioneel als fysiek.

Dit chakra is ook verbonden met de dikke darm, de blaas en de onderste gewervelde dieren. Kristallen die passen bij het wortelchakra zijn donkerrood of zwart en hebben de neiging om aardse vibes en beschermende krachten te hebben.


BALANS

➤ Tekenen van een onevenwichtige wortelchakra kunnen zijn: angstig, depressief, angstig, niet in staat zijn om grenzen te houden of trouw te blijven aan wilskracht, een laag immuunsysteem en zich ongebonden voelen.

➤ Tekenen van een gebalanceerd wortelchakra kunnen een stabiel gevoel, rationeel denken, een positieve mindset en veel energie zijn.

Edelstenen

Er zijn een aantal verbazingwekkende wortelchakra-edelstenen die de veiligheid, verbinding en reinigende energie kunnen brengen die je nodig hebt om je op de perfecte manier vast te pinnen. Het verhogen van de wortelchakra-energie gaat over het veiligstellen van je gevoel van fysieke en emotionele veiligheid, zodat je een solide basis hebt om door die hogere emoties heen te gaan werken. Meestal zijn de beste basischakra-kristallen die met dezelfde kleur als de wortelchakra - denk aan dieprood, aards bruin en zwart. De zwarte edelstenen hebben alles te maken met aarden en brengen die vulkanische krachtige energie naar de tafel. Laten we de beste helende kristallen voor een basischakra-reiniging eens nader bekijken...

 

Granaat
Duizend granaatappeltinten zitten op het opvallende rode hart van de prachtige granaatsteen. Dit zeldzame en opzwepende wortelchakra-juweel is een en al regeneratieve energie. Granaat is voor altijd de levensbrenger, wekt weinig energie op en ondersteunt je over het hele spectrum van emotionele en fysieke gezondheid. Voor degenen die het gevoel hebben dat hun gevoel van moed en kracht hen in de steek heeft gelaten, gloeit Granaat in de kern om je die kundalini-kracht weer te geven. 

Hematiet
Zilverachtig helder, de glinsterende ruige steen van hematiet heeft alles te maken met het neutraliseren van het negatieve. Deze steen is een effectieve veegmachine van de wortelchakra omdat hij energie leent van je aura en deze door die basischakra filtert totdat je weer in balans bent. Hematiet is geweldig om je geaard te houden in het hier en nu. Voor degenen die de neiging hebben om hun geest als wilde paarden over de heuvels te laten wegrennen, centreert deze steen je in het heden. Het is geweldig om je eraan te herinneren om in het moment te zijn waarin je je bevindt en niet in het moment waarin je denkt dat je erin zit. Deze steen van de geest zorgt ervoor dat je je geest beheerst voordat hij jou overmeestert. 


 Zwarte Obsidiaan

Gitzwarte obsidiaan is een en al rauwe energie, aardse geest en wortelchakra cool. Deze heerlijk donkere steen is een natuurkracht. Deze glanzende, donkere edelsteen is van nature beschermend, is hoogglans gepolijst en wordt verondersteld spiegelachtige eigenschappen te hebben, zodat het je de waarheid van je eigen ziel kan laten zien. Het is een prachtige aardende metgezel en denkt er niet twee keer over na om je te helpen valsheid te doorzien, zodat je kunt wandelen in het licht van kennis, wijsheid en authenticiteit. Als je weet dat je een steen hebt die je helpt om op je instinct te vertrouwen, voelt je wortelchakra sterker en voel je je stabieler en toegerust om met het leven om te gaan. Obsidiaan lost oude trauma's op, leidt je weg van verborgen psychische aanvallen en leidt je naar een hoger leven, terwijl je die wortels diep houdt. 

Rode Jaspis
Aards en levendig van tint, Rode Jaspis is een uiterst verzorgende steen en weet hoe je je wortelchakra en je sacrale chakra direct kunt opruimen. Deze rijke, chi-opwekkende steen is een en al warm vuur en felle energie. Het wordt ook wel de steen van uithoudingsvermogen genoemd en staat bekend om het verhogen van het motivatieniveau en het helpen overwinnen van obstakels en uitdagingen. Het doet dit door je de innerlijke kracht en het vertrouwen te geven om het leven bij de horens te vatten. De rode Jaspis steen verhoogt je vitaliteit, verbindt je met je ware kracht en kan je passie opschudden. Van dit levendige juweel wordt ook gezegd dat het ook je kundalini-slang opslaat. 

Bloedsteen
De krijgerssteen, de donkere, zilvergroene en rood gevlekte edelsteen, was een favoriet kristal voor samoerai, soldaten en krijgers om naar het slagveld te dragen. Met deze krachtige steen in de hand is het gemakkelijk om je onoverwinnelijk te voelen terwijl hij aan het werk gaat met het opruimen van je wortelchakra, je sacrale chakra, zonnevlecht, chakra en ook je kloppende hartchakra. Bloedsteen is een emotionele balancer en dit juweeltje laat je niet naar beneden trekken door ongebreidelde vluchtige gevoelens. Het kalmeert het hart en de geest, het verlicht angst en beschermt tegen kwade krachten. 

Carneool
De vurige kus van Carneool is iets waar je wortelchakra zeker van zal houden. Deze creatieve steen is ook verbonden met het sacraal chakra en is een rauwe herinnering aan alle geneugten die bij het leven horen. Wanneer je je traag voelt, neerslachtig en alsof je je levendigheid hebt verloren, duikt deze steen naar binnen om je basischakra's wakker te schudden en je weer naar de top te trekken. Carneool is een steen van vertrouwen, uitstraling en uitstekende moed. Het geeft je de inspiratie en passie die je nodig hebt om het leven aan te gaan. Als steen van uithoudingsvermogen zorgt het er ook voor dat je de kracht hebt om door te zetten. 

Zwarte Toermalijn
Zwarte Toermalijn is zo donker als de nacht en heeft alles te maken met beschermende en krachtige wortelchakra-energie. Deze diep helende steen doet wonderen voor je gevoel van veiligheid en helpt je om je volledig beschermd te voelen tegen nieuwsgierige blikken die je kwaad willen doen. Het beschermt u ook tegen de mogelijke bijwerkingen van EMV's voor degenen die gevoelig zijn. Zwarte toermalijn staat bekend om het omzetten van negatieve energie in positieve, wat betekent dat het absoluut opruimt als het gaat om die neerslachtige gevoelens rond angst, depressie en algemene wanhoop. Het zorgt voor een positieve ondersteuning van de bijnieren en brengt ook je energieniveau weer op peil. 

Tijgeroog
Krachtig en beschermend, de grote katachtige vibes van de Tigers Eye helpen je om je vol en gelukzalig te voelen elke keer dat je de deur uitstapt. Gestreept met aardse gouden, zwarte, bruine en oranje kleuren, glinstert het Tijgeroog in elke wetende kracht. Het versterkt je wortelchakra door je eraan te herinneren dat jij de meester bent van je lot en dat er niets is dat je niet aankunt. Tijgeroog verbetert onze natuurlijke lichaamstaal en helpt ons om onze wensen en verlangens aan de wereld te communiceren. Het houdt je hoofd hoog, die giftige energie wordt opgeruimd en zorgt ervoor dat wat er ook gebeurt, je vastgebonden blijft aan de grond onder je voeten. Dit is een grote energie en dit is waar Tigers Eye het beste in is. 

Rookkwarts
Van top tot teen, de rookkwartssteen glinstert met zilveren nevelsen pure magie. Deze steen verbindt en reinigt niet alleen de wortelchakra, maar werkt ook met de kruinchakra. Rookkwarts heeft een diepe verbinding met de aarde, maar draagt ook die klassieke kwartsfamilie-energie van een megaversterker en boodschapper naar het universum. Het leert ons om los te laten wat ons niet dient en helpt ons om duidelijk de paden te zien die we willen nemen. Het heeft een zachte energie, wat betekent dat het blokkades oplost zonder emotionele overstuur te veroorzaken. Als een diepe ademhaling een steen was, zou het zeker rookkwarts zijn.

Zwarte Onyx
Nog een van de zwarte stenen van de bodyguard, Onyx, is hier om je te helpen je wortelchakra te genezen en zo stabiel te blijven als een beat. Deze gepolijste donkere edelsteen heeft vergelijkbare eigenschappen als Obsidiaan, in die zin dat het ook de stroom van fysieke kracht en mentaal uithoudingsvermogen stimuleert. Het nodigt je innerlijke krijger uit om op te staan en houdt ons geaard op de aarde onder onze voeten, zodat we die energie in elke centimeter van ons wezen kunnen kanaliseren. Wanneer we ons weer veilig, sterk en heel voelen, zijn we in staat om moedig te zijn in onze passies, onze creativiteit, om zoveel ruimte in te nemen als we nodig hebben, en om in onze zielsstoel te zitten zonder ons zorgen te maken dat we worden toegeëigend door krachten van buitenaf.

Mos Agaat
Hoewel Mosagaat voornamelijk wordt geassocieerd met het hartchakra, is de aardse energie ook een handje als het gaat om het genezen van het wortelchakra. Deze steen is pure lenteregen, altijd klaar om de zorgen en ellende weg te spoelen die je naar beneden slepen. Mosagaat gloeit van Gaia-energie en werd vaak door boeren gebruikt om een overvloedige oogst binnen te halen. Als een steen die overvloed aanmoedigt, is het een geweldig juweel om dichtbij te blijven en dat wortelchakra-werk te doen. Mosagaat brengt de elementen water, steen, bos en schaduw met zich mee. Het verkoelt heethoofden en onstuimige harten. Het stimuleert je immuunsysteem om wonderbaarlijk te werken en zorgt er ook voor dat je kunt genieten van de volle bloei van vrede omdat je je veilig en heilig voelt in je lichaam.