⿴ Intuïtie


Dus, wat is intuïtie eigenlijk? Intuïtie is een gevoel van iets 'weten' dat niet kan worden verklaard door gebeurtenissen of gedachte, maar door een diep innerlijk gevoel. Het zijn die "ik voel het in mijn buik" en "iets voelt niet helemaal goed" momenten en je kunt niet uitleggen waarom. De meesten van ons geloven dat onze intuïtie, of ook bekend staat als onze innerlijk wetende stem, waarde heeft, maar ze weten niet hoe je er toegang tot hebt en hoe je het kunt horen. 


INTUITIE & ANGST
Vanuit mijn eigen ervaring heb ik mijn intuïtie vaak ten onrechte aangezien voor angst. Het kan verwarrend zijn en het is belangrijk om het verschil te kennen. Ik wil tenslotte niet dat je vanuit angst je perfecte kans voorbij laat gaan omdat je ten onrechte hebt gevoeld dat er een intuïtieve waarschuwing was om je ervan te weerhouden in die richting te gaan.

INTUITIE //
Intuïtie kan worden herkend als een innerlijke leiding, een soort van weten, of je zou een intern kompas kunnen zeggen. We gebruiken termen als "voorgevoel", "een gevoel", "alleen maar een gevoel" en "instinct" om de manier te beschrijven waarop intuïtie ons gedrag beïnvloedt. Intuïtie leidt naar een pad dat ons een comfortabel gevoel geeft, zelfs als we niet zeker zijn waarom.

// ANGST
Angst of negatieve emotie kan zich daarentegen uiten door een fysieke reactie zoals agressiviteit, zweten, een adrenaline-kick of hartkloppingen. Angst kan ervoor zorgen dat we wegrennen en ons verstoppen en problemen vermijden. Begrijp me niet verkeerd, een plotselinge stroom van intuïtie kan sterk worden gevoeld als angst en er moet zeker naar gekeken worden, maar het begrijpen van het verschil is belangrijk als we echt op de juiste manier toegang tot onze intuïtie willen hebben. Probeer ook niet je intuïtie te gebruiken als je te veel je hoofd gebruikt, want dan gebruik je je ego en je intuïtie kan niet doorkomen.  Gebruik in plaats daarvan je intuïtie wanneer je rustig bent, niet gehaast en tijd hebt om over na te denken.


LISTEN
Voordat je je intuïtie kunt verbeteren, moet je het eerst kunnen horen in het lawaai van je drukke leven. Je moet langzamer gaan luisteren, wat vaak eenzaamheid vereist. Het zou enorm helpen door enige tijd weg te nemen van je dagelijkse drukte, zelfs iets dat zo kort is als een wandeling maken om het volume van je intuïtie te verhogen.


DRIE METHODES
Hier zijn drie methoden die volgens ons het meest effectief zijn om de toegang tot je intuïtie te verbeteren.

⋰ Foto Unsplash (Free) 


1. OEFEN MINDFULNESS

Mindfulness betekent focussen op het moment zijn. Mindfulness is een geweldige techniek om alle afleidingen in je omgeving en je hersenen uit te filteren. Wanneer je dat doet, hoor je je intuïtie luid en duidelijk.


2. VERTROUW OP JE ONDERBUIK GEVOEL
Onderzoek heeft aangetoond dat emotie en intuïtie fysiek aanwezig zijn in onze buik. De darm is bekleed met een netwerk van neuronen en wordt vaak het "tweede brein" genoemd. Het staat bekend als het enterisch zenuwstelsel (ENS) en het bevat ongeveer 100 miljoen neuronen, wat meer is dan het ruggenmerg en het perifere zenuwstelsel (PNS) maar minder dan de hersenen. Dit is de reden waarom we "ziek" worden van het feit dat we een moeilijke beslissing moeten nemen of weten dat we een slechte beslissing hebben genomen. Je vertrouwde buik is niet alleen essentieel in een gespannen situatie, maar ook in je dagelijkse coach. Velen van ons zijn vergeten hoe we naar onze intuïtie moeten luisteren en vertrouwen op onze durf.


3. GEBRUIK JE DROMEN
Als we dromen, verwerkt ons brein informatie die over is van de dag. Dromen zitten vol met waardevolle informatie, zoals leringen, ervaringen en herinneringen. Aandacht voor onze dromen kan informatie bieden waar we geen toegang toe hebben als we wakker zijn. Voordat je gaat slapen, is het daarom van essentieel belang dat je jou gedachten richt op onopgeloste problemen en nadenkt over mogelijke opties of oplossingen als je in slaap valt. Sluit je ogen en laat je hersenen de rest doen.