Hoe Ascenderen we naar de 5e Dimensie?


Het woord Ascension komt uit het Latijn en betekent 'klimmen'. Ascentie bereikt een niveau van spiritueel bewustzijn. Het betekent een bewuste schepper worden. Je wordt zelfredzaam. Je wordt krachtig. Je wordt bewust. Je wordt je bewust van je ware zelf. Het is het bereiken van een bewustzijnsniveau waarop je je realiseert dat je je realiteit onder controle hebt. Jij hebt alles onder controle.

FINDING OUR WAY BACK TO OURSELVE
Spirituele meesters definiëren Ascentie als 'echt leven' of 'jezelf bezitten'. Je ware zelf realiseren is Ascentie en het leven is een ascentie. Ascension, een geïntegreerd, multidimensionaal model van bewustzijn, is de samensmelting en transmutatie van materie (fysiek, mineraal en astraal), bewustzijn en geest. Het leidt tot de ontbinding van alle valse vormen en systemen die geen licht dragen en is de laatste grens van het menselijk bewustzijn. Het samensmelten van materie en geest is de kernpremisse van Ascentie. Een verschuiving in bewustzijn in ons en om ons heen is de katalysator die ons in staat stelt onze gepolariseerde dualiteit te transcenderen en op te stijgen naar pure eenheid. Ascentie is een proces dat begint met een verdieping van het ontwaken van spirituele principes en culmineert in het uitgebreide bewustzijn van Verlichting, één met God en een verenigd veld van licht.

A STATE OF CONCIOUSNESS
De staat van je bewustzijn beïnvloedt alles wat je doet en alles wat je denkt - hoe groter je bewuste bewustzijn, hoe groter je vermogen om je leven te beheersen. Je bewustzijnsniveau is een weerspiegeling van de kwaliteit van je levenservaringen - goed en slecht en de verzamelde wijsheid van dit alles. Meditatietechnieken stellen je bewustzijn in staat om naar nieuwe hoogten te stijgen, zodat je de gelukzaligheid van een puur wezen kunt ervaren. Dit zal je geest trainen om tegelijkertijd alert en ontspannen te zijn.


MEDITATIE
Meditatie is het proces van afleren. Meditatie kan niet worden geleerd met kennis. Alleen door af te leren kun je meditatie leren. Het gaat over neutraliteit en vrede. Alle conditie loslaten en bij nul aankomen. De geest leegmaken van rommel en in het onbekende stappen. Door te leren doe je veel kennis op. Kennis en de geest zijn beide essentieel om in de wereld te leven. De geest daarentegen moet worden behandeld als een hulpmiddel, als een dienaar. En onthoud dat JIJ de Meester bent. Je vergeet echter wie JIJ bent en verliest je ware zelf als gevolg van je verzamelde kennis. De Meester komt binnen door meditatie. Het maakt je volledig bewust van het feit dat je geest je dienaar is. Je kunt er nu mee doen wat je wilt. En als je er niets mee wilt doen, kun je het met rust laten en volledig stil blijven. Maar het probleem is dat de meeste mensen op dit moment niet de meesters zijn. Dat komt door hun opgebouwde kennis. Daarom is het nu tijd voor u om af te leren. Leer alles af wat je hebt geleerd. Hoe meer je hebt geleerd, hoe uitdagender deze taak voor jou zal zijn.


RESET MINDSET
Een echte spiritueel leraar leert je afleren. Meditatie is de handeling van het leegmaken van je geest door alles wat je tot nu toe hebt geleerd af te leren. De geest is als een struikelblok. De rivier is aanwezig, maar is geblokkeerd en kan niet stromen. Het is omgeven door rotsen, waardoor het niet kan stromen. De rivier verlangt naar de zee en wil vrij zijn van haar comfort. De rivier probeert de zee te bereiken, maar wordt tegengehouden door een grote rots. Die steen is een product van je geest. Het is ook een enorme rots, omdat je het al een lange tijd hebt opgepot en er iets aan hebt toegevoegd. Het breken van de rots en het verwijderen van de obstructie is het proces van meditatie. De steen zal geleidelijk verdwijnen. Als gevolg van het beoefenen van spirituele discipline en als onderdeel daarvan moet je meditatie als routine aan je levensstijl toevoegen. Wanneer de rots verdwijnt, zal een nieuwe stroom water naar de oceaan beginnen te stromen. Dat is waar meditatie over gaat. Als je mediteert, geef je de controle op. Je concentreert je op het tot zwijgen brengen van de geest in plaats van op een bepaalde gedachte of beeld.