Kristallen Opladen Tijdens Volle Maan 


Kristallen en edelstenen willen heel graag voor je werken, maar je moet ze wel een handje helpen. Je moet ze als eerst reinigen en opladen en als laatst vertellen wat ze moeten doen. Wanneer je namelijk jou kristal of edelsteen heb opgeladen met een intentie, zal je elke keer als je in contact komt met je geprogrammeerde kristal, herinnert worden aan je doelen en je onbeperkte potentie. Het programmeren van je kristal is eenvoudig. Maar de eerste stap is om je kristal te reinigen. Je kunt je eigen gewenste methode voor het reinigen kiezen.  Dompel je kristal onder in de rook van een brandende wierook of Salie. Gebruik andere oplaadbare stenen. Water... Of (onze voorkeur) plaats uw kristal gedurende minstens 4 uur onder het licht van de zon of de volle maan. Begraaf je kristal in de aarde en laat het herladen met aardse energie. Als het een kleiner kristal is, kun je het op een kristal of kristal van seleniet plaatsen om eventuele vastzittende energie op te ruimen en te reinigen.

 

WANNEER EN WAAROM OPLADEN?
Voor een optimale werking van een edelsteen moet deze goed verzorgd worden.
Positieve energie die de steen aan zijn omgeving afgeeft moet regelmatig aangevuld worden (opladen van de steen) en negatieve energie die de steen in zich opgenomen heeft uit zijn omgeving moet ontladen worden (reinigen van de steen). Nadat een edelsteen in je bezit komt, is het verstandig om de steen voor je hem gaat gebruiken of bij je gaat dragen even grondig te reinigen en op te laden. Ook als de steen dof lijkt te worden of als er barstjes in komen, is dit een teken dat de steen gereinigd en opgeladen moet worden. Hoe vaak je vervolgens de steen reinigt en oplaadt hangt af van de steen en waarvoor je hem gebruikt. Je eigen gevoel hierbij is dus heel belangrijk. Als je gevoelig bent voor de energie van je steen, laat je dan vooral leiden door de steen zelf. Voel je dat de werking van de steen minder wordt of heeft de steen veel negatieve energie opgenomen, verzorg de steen dan op dat moment.

ALWAYS CLEAN BEFORE HEALING
Als algemene richtlijnen zou je kunnen aanhouden dat als je een steen gebruikt voor een healing-sessie je hem ervoor en erna reinigt. Als je een steen bij je draagt voor de geneeskrachtige of therapeutische werking is het verstandig om hem minimaal 1 keer per week te reinigen en op te laden, afhankelijk van hoe intensief de energie van de steen gebruikt wordt. Als je een steen gebruikt om mee te mediteren volstaat het om deze 1 keer per week of 1 keer per maand te reinigen en op te laden.

 

INTENTIES TOEVOEGEN
Zodra je al je kristallen gereinigd en opgeladen hebt, laad je ze op met je intenties. Kristallen opladen met je energie helpt hen gefocust te blijven. Zodra ze zijn opgeladen, is het het beste om de steen door niemand anders te laten aanraken, omdat ze de energie van andere zullen absorberen. Je kunt al je kristallen tegelijk opladen door ze te laten doorweken in helende energie. Ze kunnen ook afzonderlijk of in groepen worden opgeladen. Het is echter  aan jou, er is geen juiste of verkeerde manier om ze op te laden, laat je intuïtie je gids zijn. 

HOE VOEG JE INTENTIES TOE?
Houd je kristal in je handen, sluit je ogen en haal drie keer diep adem. Denk na over je geloof, de aarde en wat je gelukkig maakt. Dit zal je verbinden met je hoogste vibratie.  Vraag dan, terwijl je in deze ruimte van liefde en licht bent, dat je kristal ontdaan wordt van alle ongewenste energie of vorige programmering. 

ZEG HARDOP OF IN JE HOOFD HET VOLGENDE:
"Ik vraag dat de hoogste vibratie van liefde en licht in contact staat met mijn hoogste zelf om alle ongewenste energie of eerdere programmering te wissen. Ik beveel dit kristal om de intentie vast te houden. . . "Om de zin af te maken, voeg je (1 tot 3) intenties toe voor jou kristal-energieën, die je wilt dat deze voor jou vasthoudt. Eindig door drie keer te herhalen "dankjewel". Door het driemaal te zeggen, benadruk je dat wat je vraagt ​​al bestaat in het universum.

OPLADEN
Ook met zonlicht kan een steen opgeladen worden. Het licht is echter veel intensiever en lang niet alle stenen kunnen hier tegen, ze kunnen hun kleur verliezen onder invloed van (fel) zonlicht. Probeer het licht rond de middag, wanneer het zonlicht op haar felst is, te vermijden. Het licht tijdens zonsopgang of -ondergang is een stuk zachter. Voor de volgende stenen geldt dat ze beter niet in het zonlicht opgeladen kunnen worden omdat ze dan verkleuren, o.a.: amethyst, aquamarijn, aventurijn, beryl, celestiet (celestien), fluoriet, kunziet, larimar, malachiet, opaal, rozenkwarts, toermalijn, turkoois. Kristallen en stenen moeten worden opgeladen omdat de energie die ze meedragen niet onbeperkt is. Na verloop van tijd zal het verzwakken en beginnen te slinken. Kristallen en stenen die nog steeds diep in de aarde verstopt zitten, hoeven niet te worden opgeladen omdat ze hun energie op natuurlijke wijze van de aarde halen.  

OPLAADSTEEN
Maar als ze eenmaal van de aarde zijn opgegraven, verliezen ze ook hun vermogen om zichzelf op te laden met behulp van de energieën van de aarde. Dit is de reden waarom hun energie moet worden opgefrist door iedereen die ze gebruikt en voor hen zorgt. Het laden van kristallen en stenen is een vrij eenvoudig proces en er zijn veel manieren om het te doen. Het enige dat je hoeft te doen, is er een kiezen die het meest geschikt voor jou is en het meest effectief voor jouw kristallen en stenen.