❇︎  Engelen Altaar


Je engelen en spirituele gidsen zijn altijd bij je. Ze willen niets liever dan je begeleiden, je ondersteunen en je te overladen met fortuin en zegeningen. Je hoeft hun aandacht niet eens te trekken, maar je moet wel bewust contact met ze maken, zodat hun tussenkomst in je leven mogelijk is. Het creëren van een engel(en) Altaar is een van de krachtigste manieren om de lichte, liefdevolle energie van je engelachtige en spirituele gidsen te gebruiken. 


EEN ALTAAR IS EEN PORTAAL
Engelen zijn lichtwezens. Ze trillen op een veel hogere frequentie dan het leven op dit aardse vlak. Dus wanneer ze deze dimensie binnengaan om hier voor en met ons te werken, hebben ze portalen nodig om binnen te komen. Deze portalen zijn energiecentra die op een veel hogere frequentie vibreren dan andere gewone driedimensionale ruimtes - ze staan ​​dichter bij de natuurlijke, essentiële staat van de engelen - en verbinden de rijken met elkaar. Dus wanneer je een engelenaltaar maakt, creëer je een van deze portalen. Als je het goed doet (en we zullen hier later op ingaan), verschuif je feitelijk de energetische frequentie van de plaats die je hebt gekozen om het te bouwen, en stel je je engelen in staat om het aardse vlak binnen te gaan. 


EEN PLEK VOOR TOEWIJDING
Een plek in je huis of leefruimte die is toegewijd aan de aanwezigheid van je engelen, is essentieel als je een heilige verbinding wilt opbouwen met deze energieke gidsen. Zelfs een kleine ruimte zoals een vensterbank of een dienblad of plank kan dienen als Altaar. Probeer een plek te zoeken die een beetje losstaat van de ''eisen'' van het dagelijks leven. Deze plek zal hun aanwezigheid in je leven echt versterken. Deze scheiding is de sleutel. Jezelf verwijderen van de rotzooi, taken en verantwoordelijkheid die je normaal voelt, is wat je de ruimte geeft om de engelachtige ondersteuning te ontvangen die je overvloedig wordt aangeboden. 

⋰ Altaartje (Mercy) 


DAGELUCKS
Om elke dag, of zelfs voor een moment, je aandacht op je engelen en gidsen te richten, telkens als je voorbij loopt. Het is veel waarschijnlijker dat je onthoudt om je engelen te verbinden als je de visuele herinnering aan je altaar hebt, en al heel snel wordt het aansteken van een kaars of het knikje van een gebed een gewoonte met gevoel voor het hart die de deur naar je engel zal openen. Ongetwijfeld zal je nog veel meer motivaties en voordelen ontdekken wanneer je jou eigen engelenaltaar bouwt en begint te gebruiken.

Laten we er een maken

Waar? (Plekje)

Op een plank, vensterbank of tafel. Of je zou een stoel, een kleine houten kist of zelfs een grote platte steen kunnen nemen. Als de ruimte beperkt is, wees creatief maar probeer er zeker van te zijn dat je altaar ergens ongestoord is.

↠ Wat? (Benodigheden)

Je wilt misschien beginnen met een mooie, zachte stof als ondergrond, en dan objecten uitkiezen die er mooi uitzien/bij passen en die goed vibreren. Vaak worden natuurlijke materialen gebruikt die licht zijn van kleur. Gebruik je eigen onderscheidings vermogen over welke objecten hier thuis horen en welke niet, maar de essentie voor een engelen altaar is: Een witte kaars en/of witte bloemen. Witte en heldere kristallen zoals kwarts en seleniet. Witte stenen & kaarsen, wit maar mag ook gekleurd. Wierookbrander.  Veren. Drijfhout. Seizoensgebonden: natuurlijke voorwerpen (bladeren, dennenappels, vers fruit) Bloemen. Planten. Beeldjes. Houtsnijwerk. Sieraden. Foto's. Kunstwerken. Poëzie, krachtwoorden of patronen (Yantra's) 

↠ Hoe  (Deel je Altaar in)

Geef je de voorkeur aan symmetrie? Hou je van patroon en geometrie? Voelt het beter om kleine clusters te hebben of om elk object gelijkmatig uit elkaar te plaatsen in roosters? Probeer een paar verschillende manieren en kijk welke het beste voor jou aanvoelt. Het is ook leuk om er persoonlijke tinten aan te brengen, wat met jou ziel/karakter resoneert. 

⋰ Salie (Mercy) 


WIJD HEM IN
Leg er ook je engelen kaarten of je Tarot kaarten neer, en probeer daar ook een dagelijks ritueel van te maken. Je altaar is nu klaar voor gebruik! De manier waarop je het gebruikt, is afhankelijk van wat je nodig hebt, maar een goede manier om te beginnen is om gewoon de kaars aan te steken en een eenvoudig gebed op te stellen, zoiets als dit: