♡ Dennennaalden Thee Bij Ons Altijd Op Voorraad - Nu Ook Met Zeoliet ♡

 Valse & Echte Zelf


Wij zijn de scheppers van onze levenservaringen. Het is nooit de externe situatie of persoon die verantwoordelijk is voor onze mentale en emotionele toestand. Het is altijd onze manier om op de situatie te reageren. We kiezen ervoor om boos, verdrietig of vergevingsgezind en blij te zijn. Ons zelf, ons gevoel van ik, is de bewuste of onbewuste dirigent van onze gedachten en emoties. Hoe minder we ons hiervan bewust zijn, hoe minder controle we in ons leven hebben.

HOE KUNEN WE DIT VERANDEREN?
Door verantwoordelijkheid te nemen om het concept van het zelf te leren kennen, door onze gedachten en emoties nauwkeurig te onderzoeken om het valse zelf te breken, en uiteindelijk door ons ware zelf te vinden. Als je eenmaal op dit punt bent aangekomen, zul je in harmonie zijn met het leven in plaats van ertegen te vechten!

HET EGO
Je ego is een beker vol meningen en speculaties die je in de loop der jaren hebt gevuld over wie je denkt te zijn, meestal het valse zelf. Technisch gezien is het ego een overlevingsmechanisme om onszelf te beschermen. Gelukkig is overleven op steeds meer plaatsen in de wereld van vandaag geen probleem meer. Nu zijn het probleem met het ego echter onzekerheden en twijfels aan zichzelf. En de brandstof is externe validatie.

DIT KAN TWEE RICHTINGEN OPGAAN
- Het zwakke egoHier denken we heel laag over onze eigenwaarde en slaan we onszelf in elkaar met zelfvernietigende gedachten. Aan de andere kant van het spectrum ...

 

-Het grote ego : Vaak het resultaat van veel externe validatie die onzekerheden verdoezelt. We hechten veel waarde aan onszelf, vergezeld van veel zelfvertrouwen, trots en “eigenwaarde”.

 

Nu, voor beide scenario's, het zwakke en het grote ego, is het ego gebaseerd op een zeer wankele basis en is het constant op zoek naar manieren om zichzelf gerust te stellen en onzekerheden te verdoezelen.

Je Valse Zelf

WHO? WHAT?
Volgens de invloedrijke Engelse psychoanalyticus en kinderpsychiater van de twintigste eeuw Donald Winnicott: Het valse zelf is een kunstmatige persoonlijkheid die mensen heel vroeg in hun leven creëren om zichzelf te beschermen tegen het opnieuw ervaren van ontwikkelingstrauma, shock en stress in hechte relaties. Dit betekent dat ons waanideeënproces van zelfcreatie al vroeg in onze kindertijd begint. Vaak moesten we onnatuurlijk afgestemd zijn op de eisen van onze ouders, omdat we voelden dat we eraan moesten voldoen om bemind en getolereerd te worden; we moesten vals zijn voordat we de kans hadden om ons echt levend te voelen. En dit gaat door in onze onderwijssystemen en carrières. Meestal zetten we een masker op, in overeenstemming met onze leraren, onze bazen, onze collega's, onze partners, onze vrienden ... Ik herinner me dat ik in een van mijn banen elke dag een pak moest dragen, op een specifieke toon moest communiceren, dingen moest doen zoals ze bedoeld waren. Elke dag sprak ik met mensen die ik zal worden. Ik verloor niet alleen mijn vreugde, maar ik vergat ook bijna wie ik was .. .Maar dat deed ik niet! Ik maakte weer verbinding met mijn innerlijke stem en sneed door het valse zelf.  Ik heb mijn "ik" opnieuw gedefinieerd, wat ons bij het volgende concept brengt.