♡ Dennennaalden Thee Bij Ons Altijd Op Voorraad - Nu Ook Met Zeoliet ♡

  Online Verhaal


= Wat de Media er van maakt..

QAnons samenzweringen in de Deep State verspreidden zich naar Europa

QAnon begon in de VS in oktober 2017 met berichten van een anonieme 4Chan-gebruiker die bekend staat als Q. Q ⁠ - die al snel duizenden volgers verzamelde - beweerde een insider van het Witte Huis te zijn met een "Q-level" veiligheidsmachtiging en toegang tot geheime informatie. Volgens QAnon-volgers heeft de Amerikaanse president Donald Trump een geheime missie om de wereld te verlossen van een kliek van elites, waaronder Hillary Clinton, Bill Gates en George Soros. Deze elites beheersen een Deep State die een uitgestrekt netwerk van 'pedocriminelen' verbergt. De theorie is nu omarmd door minstens een dozijn Amerikaanse congreskandidaten. Q-volgers hebben een belangrijke rol gespeeld bij het aanwakkeren van de populariteit van Pizzagate, een samenzweringstheorie die in 2016 opkwam en beweert dat de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton en andere topdemocraten betrokken waren bij een kinderseksring die uit een pizzarestaurant in Washington D.C. liep.

 

Op 21 juli 2020 kondigde Twitter aan dat het meer dan 7.000 QAnon-accounts van het platform had verwijderd. "Het is duidelijk dat we krachtig zullen optreden tegen gedrag dat offline schade kan veroorzaken", schreef het veiligheidsteam van Twitter op Twitter. "In lijn met deze aanpak ondernemen we deze week verdere actie tegen de zogenaamde‘ QAnon ’-activiteit in de hele service," voegde het eraan toe en zei dat het "accounts die tweeten over deze onderwerpen permanent zou opschorten." Een jaar eerder onthulde Yahoo News dat de FBI QAnon had genoemd als een potentiële binnenlandse terrorismedreiging.

 

Maar hoewel de groei van de samenzwering in de VS een uiterlijk en zichtbaar proces is geweest, is wat minder opvalt de uitgebreide wortelgroei en verspreiding van QAnon in Europa. Daar voeden QAnon-verhalen zich met de lokale context en trekken ze langzaam maar zeker meer volgers aan - zowel via populaire lokale desinformatiewebsites als zelfs beroemdheden en politici die het Q-evangelie verspreiden. Hoewel wereldwijde QAnon-samenzweringen nog steeds typisch op de VS gericht zijn en verspreid worden door pro-Trump sociale media-accounts, zijn we getuige van de aanpassing van deze theorieën in EU-gecentreerde ⁠ - of zelfs lokale - verhalen, waar ze versmelten met reeds bestaande samenzweringen en groepen. In dit rapport kijken we naar deze trends in Frankrijk, Italië, Duitsland en het VK.

Showtime

''Wat zich momenteel aan het afspelen is, heeft als het ware al plaats gevonden in de toekomst. Het kan beschouwd worden als een film, die met terugwerkende kracht wordt afgedraaid, om de slapende massa langzaam aan wakker te schudden. Hoe meer je permanent volledig aanwezig komt in je lichaam, hoe sneller het proces zich zal gaan voltooien''