♡ Gebruik jij al onze Dennennaalden Thee ? 🫖 nu met 11% korting ! Code: IKBENEENSTARSEED

Wat is Magick?


WAT IS NOU EIGENLIJK MAGICK?
Ik veronderstel dat ik een hele tijd zou kunnen doorpraten over wat Magick of Wicca wel of niet is. In plaats daarvan zal ik dit korte schrijven aanbieden dat ik ergens heb gevonden. Helaas weet ik niet meer waar ik het tegenkwam of wie de auteur was, maar ik vond het duidelijk, beknopt en to the point. Het verdrijft heel eenvoudig alles wat sommige religies, oud bijgeloof en natuurlijk Hollywood hebben geprobeerd mensen te laten geloven dat magie is.

 

Magick is de naam die de Britse occultist Aleister Crowley aan zijn systeem van magie gaf. In de breedste zin kan het gaan om elke daad die de intentie heeft iets te veranderen. Met de toevoeging van de "k" in het woord volgde Crowley de vroegmoderne spelling van 'magie' in het Engels.

 

Magick is het vinden van je verbinding met de aarde en alles wat natuurlijk, levend en bewegend is in het universum! Het verbindt alles wat bestaat met elkaar. Magick is leven in balans met de stroom van het leven, en weten dat je een vitale kracht bent binnen die stroom. Magie is overal! In de bomen, regen, sterren en in de zee. Het is de vonk die een zaadje doet oprijzen uit de grond. Magie is lachen, vreugde, verwondering en waarheid van de wereld om ons heen! Het is de subtiele betovering die ons eraan herinnert geen enkel moment te verspillen van dit geschenk dat we leven noemen! Magie is geen hebzucht, macht of pretentie... Het is echt. Het bestaat. En het werkt.

 

Magick is het mysterie dat in de geheime ziel van de wereld ligt. Het is de essentie van de schepping. Wat we ons voorstellen, hebben we de kracht om te creëren! MAGIE IS IN JOU... Hiermee kun je je dromen creëren, je wereld helen, van je leven houden en de vrede vinden die in elk menselijk hart leeft.