Mabon: 20-24 September


Datum: 20 - 23 September, afhankelijk van het Jaar

Andere Namen: Atumn Equinox, 2e Oogst

De herfst-equinox verdeelt dag en nacht gelijk, en we nemen allemaal even de tijd om ons respect te betuigen aan het naderende donker. We danken ook het afnemende zonlicht, terwijl we onze oogst van de gewassen van dit jaar opslaan. De druïden noemen dit feest Mea'n Fo'mhair, en eren de Groene Man, de God van het Bos, door plengoffers te brengen aan bomen. Aanbiedingen van ciders, wijnen, kruiden en kunstmest zijn op dit moment geschikt. Wiccans vieren de ouder wordende Godin terwijl ze van moeder op Crone gaat, en haar gemalin de God terwijl hij zich voorbereidt op dood en wedergeboorte.

Verschillende andere namen voor deze Kleine Wicca Sabbat zijn Het Tweede Oogstfeest, Wijnoogst, Feest van Avalon, Equinozio di Autunno (Strega), Alben Elfed (Caledonii) of Cornucopia. De Duitse naam, Winter Finding, overspant een tijdsperiode van de sabbat tot 15 oktober, Winter's Night, het Noorse nieuwjaar.

Op dit festival is het gepast om al je opsmuk te dragen en te dineren en te vieren in een weelderige setting. Het is de aantrekkingskracht van en naar familie terwijl we ons voorbereiden op de afsluiting van het jaar in Samhain. Het is een tijd om oude zaken af ​​te ronden terwijl we klaar zijn voor een periode van rust, ontspanning en reflectie.

Mabon wordt beschouwd als een tijd van de Mysteriën. Het is een tijd om ouder wordende godheden en de geestenwereld te eren. Beschouwd als een tijd van evenwicht, is het wanneer we stoppen en ontspannen en genieten van de vruchten van onze persoonlijke oogsten, of het nu gaat om zwoegen in onze tuinen, werken op ons werk, onze gezinnen opvoeden, of gewoon omgaan met de drukte van alledag leven. Moge uw Mabon gedenkwaardig zijn en uw harten en geesten overstromen!

 

Goden

Godinnen - Modron, Morgan, Epona, Persephone, Pamona en de Muzen.
Goden - Mabon, Thoth, Thor, Hermes en The Green Man.

Symboliek

Tweede oogst, de mysteries, gelijkheid en evenwicht.

Symbolen

Wijn, kalebassen, dennenappels, eikels, granen, maïs, appels, granaatappels, wijnstokken zoals klimop, gedroogde zaden en hoorns des overvloeds.

Kleuren

Rood, oranje, roodbruin, kastanjebruin, bruin en goud.

Kruiden

Varens, granen, kamperfoelie, goudsbloem, kroontjeskruid, mirre, passiebloem, roos, salie, salomonszegel, tabak, distel en groenten. Rozemarijn, goudsbloem, walnoot bladeren, maretak, saffraan, kamille, amandelbladeren, passiebloem, rozenbottels, zonnebloem, tarwe, eik, bladeren, gedroogde appel of appelzaden.

Traditionele Voedingsmiddelen

Brood, noten, appels, granaatappels en groenten zoals aardappelen, wortelen en uien.

Wierook

Pijnboom, salie, zoetgras of mirre. 

Stenen

Saffier, Lapis lazuli en Gele Agaat. Helder Kwarts,
Amber, Peridoot, Diamant, Goud, Citrien, Geel
Topaas, Kattenoog.

 

Altaar

 Kaarsen moeten bruin of kaneel zijn. Cirkel versieren met herfstbloemen, eikels, kalebassen, korenschoven en herfst bladeren.


Magie

Mabon is een goed moment om evenwichtsspreuken uit te spreken en harmonie.
Het is ook een tijd van verandering. Bescherming, rijkdom en welvaart spreuken zijn ook passend.