Ostara: 19-23 Maart


Datum: 20 - 23 Maart

Andere Namen: Lente Equinox, Lady Day, Alban Eiler (Druïdische)

Terwijl de lente zijn middelpunt bereikt, zijn dag en nacht in perfecte balans, met een toenemend licht. De jonge Zonnegod viert nu een hiërogamie (heilig huwelijk) met de jonge Maagdengodin, die zwanger wordt. Over negen maanden wordt ze weer de Grote Moeder. Het is een tijd van grote vruchtbaarheid, nieuwe groei en pasgeboren dieren.

De volgende volle maan (een tijd van toenemende geboorten) wordt de Ostara genoemd en is heilig voor Eostre, de Saksische maangodin van de vruchtbaarheid (vanwaar we het woord oestrogeen krijgen, waarvan de twee symbolen het ei en het konijn waren.

De christelijke religie heeft deze emblemen aangenomen voor Pasen, dat wordt gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan na de lente-equinox. Het thema van de conceptie van de Godin werd aangepast als het Feest van de Aankondiging, dat plaatsvond op de alternatieve vaste kalenderdatum van 25 maart Old Lady Day, de eerdere datum van de equinox. Lady Day kan ook verwijzen naar andere godinnen (zoals Venus en Aphrodite), van wie velen op dit moment festivals hebben.

Kruiden

Narcis, jonquilles, lievevrouwebedstro, viooltje, gaspeldoorn, olijf, pioenroos, iris, narcis en alle lentebloemen. lelietje-van-dalen, boerenwormkruid, lavendel, marjolein, tijm, dragon, lavas, sering, viooltjes, citroenmelisse, kornoelje, kamperfoelie, eikenmos, orriswortel, zonnebloempitten, rozenbottels, eik, vlier , wilg, krokus, narcis, jonquille, tulp, brem (Scotch of Iris), moerasspirea, eikel, klaverblad (paarse klaver).


Traditionele Voedingsmiddelen

Groene bladgroenten, zuivelproducten, noten zoals pompoen, zonnebloem en pijnboom. Bloemschotels en Spruiten

 

Wierook

Jasmijn, roos, aardbei, bloemen van elk type

 

Stenen

Jaspis. Helder kwartskristal, Rozenkwarts, Agaat, Lapis lazuli, Amazoniet, Granaat

 

Altaar

Kaarsen - moeten lichtgroen zijn. Versier de cirkel met lentebloemen. Plaats een aardewerken of houten kom met aarde of een soort groot zaad op het altaar.