Voorjaarsschoonmaak Lichaam

Gepubliceerd op 30 maart 2023 om 13:33

VOORJAARS SCHOONMAAK - LICHAAM 🧘

Nu we overgaan naar warmere dagen, worden we vaak aangetrokken om deel te nemen aan rituelen voor de voorjaarsschoonmaak. Overal waar ik kijk zie ik vrienden en buren hun tuin opruimen, hun ruimtes opruimen en hun huizen grondig schoonmaken. En hoewel ik al deze klusjes best belangrijk vind, denk ik dat een kleine "voorjaarsschoonmaak" van de lichaamssystemen in deze tijden net zo belangrijk is.

 

Waar ik het over heb, is deelnemen aan een paar reinigende en ontgiftende activiteiten voor je lichaam. Dit seizoen is echt een goed moment om het natuurlijke ontgiftingsproces van je lichaam een boost te geven. Dit omvat meestal dagelijkse rituelen rond schone voeding, goede hydratatie, het verminderen van uw toxische belasting en een toename van gezonde gewoonten. De voordelen van bewuste detox-programma's kunnen zijn: meer energie, een schonere huid, verbeterde spijsvertering en betere slaap om er maar een paar te noemen.

 

Ik ben er vast van overtuigd dat het ontgiften van het fysieke lichaam ook een direct effect heeft op onze spirituele of energetische gezondheid. In dit blogartikel heb ik ooit geschreven hoe toxische overbelasting ons energieveld beschadigt, ons loskoppelt van ons Hogere Zelf en de algehele stroom van vitale levensenergie verstoort. Dus als we ontgiften, ondersteunen we niet alleen het fysieke lichaam, we zuiveren ook oude, stagnerende en nutteloze energieën uit het spirituele lichaam.

 

Persoonlijk ben ik nooit fan geweest van hardcore detox-programma's. Ze voelen meestal te intens aan voor mijn lichaam en laten mijn energie enorm uit balans raken. Ik heb altijd intuïtief gevoeld dat zachte, zachtere benaderingen het beste voor mij waren.

 

De kans is groot dat als je net als ik bent, je nu waarschijnlijk verlangt naar een kleine lente-detox. Dus vandaag deel ik acht van mijn favoriete, zachte, maar effectieve ontgiftingstechnieken voor het lichaam. Ik hoop dat een of twee hiervan je zullen inspireren en je lichaam de nodige reset zullen geven die het nodig heeft om zich evenwichtiger en harmonieuzer te voelen.


Lees veder voor 7 manieren 🥰🙏🏼

 

🫖 Kruidenthee
Van veel kruiden is bekend dat ze de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam helpen ondersteunen. Enkele van mijn favoriete planten om te brouwen tijdens de lentemaanden zijn paardenbloem, brandnetel, ginseng, echinacea en groene thee. Andere keukennietjes, zoals citroen, gember en cayennepeper, kunnen ook aan thee en water worden toegevoegd om het spijsverteringsstelsel te helpen spoelen.

 

De meeste ontgiftende kruiden kunnen helpen bij het in evenwicht brengen van de pH van uw lichaam en het behouden van gezonde leverfuncties. Het toevoegen van 1-2 kopjes thee gedurende de dag kan je immuunsysteem versterken, de spijsvertering stimuleren en je metabolisme stimuleren.

https://www.awakening-worldwide.nl/webshop-1/thee-gezondheid

 

💪 Oksel Detox
Een okselontgifting is een masker dat op de oksels wordt aangebracht om op natuurlijke wijze gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Deze recepten maken gebruik van zelfgemaakte ingrediënten zoals appelciderazijn, zuiveringszout, etherische oliën, bentonietklei of houtskool.

 

De oksels bevatten een overvloed aan zweetklieren. En zweet is een van de krachtigste manieren van ons lichaam om bacteriën, gifstoffen en chemicaliën uit het lichaam te verwijderen. Een okselontgifting helpt bij het uitspoelen en reinigen van de zweetklieren en poriën in deze gebieden. Het kan ook gunstig zijn voor degenen die moeite hebben met de overgang van traditionele deodorants naar meer natuurlijke formules.

 

🧼 Droog poetsen
Borstelen met een droge huid is een oude schoonheidspraktijk waarbij een natuurlijke, harde borstel op het lichaam wordt gebruikt om de huid te exfoliëren. Deze techniek helpt, mits goed uitgevoerd, uw lichaam op natuurlijke wijze gifstoffen te verwijderen door uw poriën te openen en de lymfedrainage te bevorderen.

 

Droog poetsen is een geweldige gewoonte om in de lente te gebruiken, vooral omdat het helpt bij het verwijderen van dode huidcellen, vuil, olie en resten die zich in de winter hebben opgehoopt. Het kan uw huid ook helpen om "zomerklaar" te worden door exfoliërende voordelen te bieden en het uiterlijk van cellulitis te verminderen.

 

🛁 Detox-bad
Er zijn verschillende ingrediënten die ik graag aan mijn baden toevoeg die ontgifting kunnen stimuleren, zware metalen kunnen verwijderen en de pH-waarden van het lichaam in evenwicht kunnen brengen. Warme baden hebben natuurlijk veel voordelen voor het lichaam, maar ze kunnen ook helpen bij spirituele ontgifting en energetische reiniging van het auraveld.

 

Ik voeg graag een of twee van deze ontgiftende ingrediënten toe aan elk van mijn baden. Hier zijn een paar van mijn favorieten:

- Epsom-zout
- Bentoniet klei
- Appelcider azijn
- Ontgiftende kruiden of essentiële oliën

 

🦶 Voetbad
Net als de oksels bevatten de voeten veel poriën en zweetklieren. Een lang, warm voetbad kan helpen om de poriën in de voeten te openen en het lichaam op natuurlijke wijze te ontgiften. Toegevoegde ingrediënten zoals Himalaya-zeezout, mosterdolie of vers geperst citroensap kunnen de afgifte van chemicaliën en gifstoffen door het lichaam via de voeten verder versterken.

 

🗓️ 30 dagen vernieuwen en reinigen
Er zijn een miljoen manieren om je lichaam te reinigen en er zijn talloze detox-supplementen op de markt. Ik heb verschillende reinigingsprogramma's geprobeerd en van de intense programma's voel ik me meestal rauw, uitgeput en uitgeput. Andere keren had ik het gevoel dat bepaalde supplementen absoluut niets voor mij deden.

 

Er is echter één reinigingsprogramma waarvan ik heb ontdekt dat het heel zachtaardig, ondersteunend en effectief voor mijn lichaam is.

 

💫 Het dōTERRA Cleanse and Restore Program is mijn favoriete supplementreiniging en ik voltooi het één keer in de lente en opnieuw in de herfst. Het duurt 30 dagen om te voltooien en bestaat uit drie fasen:

 

Activeren: De eerste 10 dagen zijn bedoeld om de vitale organen te filteren die het lichaam ontgiften. In deze voorreinigingsfase bereid je je lichaam voorzichtig voor op de reinigingsfase.

 

Reset: Gedurende dag 11-20 van dit reinigingsprogramma gebruikt u supplementen die zijn ontworpen om het darmkanaal te reinigen van gifstoffen en lichamelijke bedreigingen.

 

Vernieuwen: De laatste 10 dagen zijn bedoeld om uw spijsverteringskanaal weer op te bouwen. Deze fase na de reiniging herstelt uw gezonde en vriendelijke bacteriegroei in de darmen, wat van vitaal belang is na elk reinigingsprogramma.

 

🧃 Intermitterend en/of vloeibaar vasten
Persoonlijk vind ik elke vorm van vasten die 100% puur sap of vloeistof is te extreem voor mijn lichaam. In mijn jongere jaren heb ik me door dagen van vasten heen gespierd zonder vast voedsel of goede maaltijden. En hoewel ik denk dat ze een doel dienden, waren ze erg zwaar voor mijn lichaam en lieten ze me leeg van alle energie voelen. Bovendien zijn de detox-bijwerkingen van dit soort extreme diëten intens en ongemakkelijk.

 

Ik schrijf hierover omdat ik gemengde gevoelens heb over vasten met sap en water. Ik denk dat ze voor sommige mensen nuttig kunnen zijn. De spirituele helderheid en inzichten die komen na bijvoorbeeld een week zonder bewerkte suiker, zijn ongelooflijk! Maar vasten kan voor de meeste mensen moeilijk zijn en is niet altijd ideaal voor de drukke levensstijl die we leiden.

 

Dus wat ik suggereer is dat als je ervoor kiest om een paar dagen of langer een voedingszuivering te doen, jezelf genade schenkt. De laatste paar sapkuurtjes die ik deed, bevatten altijd minstens één volledige, uitgebalanceerde en voedzame maaltijd per dag, gevolgd door periodes van sap maken en/of intermitterend vasten. De ene stevige maaltijd per dag was cruciaal om mijn energieniveau in evenwicht te houden en me te helpen me tijdens mijn hele reiniging gekoesterd en ondersteund te voelen.

Ik zou kunnen doorgaan over wat voor mij werkte en de soorten intermitterend vasten die geweldig aanvoelden. Maar als er één ding is dat ik heb geleerd, is het dat gezondheid geen one-size-fits-all is. Wat voor mij werkt, werkt waarschijnlijk niet voor jou. En het soort detoxen waar je van houdt, is misschien niet het beste voor mijn lichaam of levensstijl.


Het heeft me meer dan tien jaar gekost om te experimenteren met verschillende lenteschoonmaaktechnieken en de lijst te verfijnen die goed voor mij werkt. Het doel van deze blogpost was niet om je te vertellen wat je wel of niet moet doen, maar om je gewoon te inspireren om je eigen, unieke en persoonlijke manieren te vinden om je lichaam te ontgiften.

 

Reinig jij je lichaam elk voorjaar? Als dat zo is, zou ik graag willen weten wat voor u werkt in de opmerkingen. Bedankt dat je hier bent en mijn werk steunt!

 

Met liefde,
Kelsey

💜💙 www.kelseykuehl.com

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.