Epsom Zout Bad

Gepubliceerd op 14 april 2023 om 04:04

Epsom-zoutbaden worden al eeuwenlang gebruikt voor ontgifting en ontspanning. Epsom-zoutbaden zijn echter veel krachtiger dan af en toe een rustgevend bad! Voor de dagelijkse Warrior God/dess komt er een tijd dat we onszelf moeten aanvullen - op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. En Epsom-zoutbaden maken deel uit van mijn (nu niet zo) geheime regime om dat allemaal aan te pakken!

 

Hier zijn slechts enkele voordelen van Epsom-zoutbaden:

Ze ontspannen de spieren. Epsom-zoutbaden zijn vooral geweldig voor pijnlijke lichamen, of na een training, en werken wonderen bij krampen. Ik raad ze vaak aan aan mijn patiënten die spierpijn en spanning hebben, vooral als warmte hun conditie helpt.


Ze vullen het magnesiumgehalte in het lichaam aan.Epsom-zout = magnesiumsulfaat. Gewoon weken in dit bad is een gemakkelijke manier om magnesium in het lichaam op te nemen. De meesten van ons realiseren zich niet dat we een magnesiumtekort hebben. Een tekort aan magnesium kan eruit zien als: verkrampte spieren, angst, hyperactiviteit, moeite om in slaap te komen (of door te blijven). Dit komt omdat magnesium helpt bij de overdracht van zenuwimpulsen, ontgifting, regulering van de lichaamstemperatuur, productie van energie en de vorming van gezonde botten en tanden. En de huid, het grootste orgaan van het lichaam, kan magnesium goed opnemen tijdens een Epsom-zoutbad. Het absorberende vermogen van de huid is ook een reden waarom magnesiumsprays geweldig zijn om na een training op pijnlijke lichaamsdelen te sprayen!


Ze ontgiften het lichaam en stoppen de verkoudheid in een vroeg stadium. Als je een verkoudheid voelt opkomen, neem je dan mee naar het bad! Door ongeveer 20-30 minuten in een Epsom-zoutbad te weken, wordt het lichaam ontgift en worden alle ziekteverwekkers en gifstoffen die zich nog aan de oppervlakte bevinden, verwijderd voordat ze dieper worden en een groter probleem veroorzaken.

 

Ze zijn rustgevend en aardend. Dit komt door een aantal factoren: het magnesiumgehalte, het warme water en zelfs de yin-houdende aard van water. En, afhankelijk van hoe je je bad doet, kan het ook effectief zijn tegen slapeloosheid! 


Dit is waarom Epsom-zoutbaden de BFF van de hoogsensitieve persoon zijn:

 

Hoogsensitieve mensen (HSP's) hebben de neiging om de energie van andere mensen tot het uiterste op te nemen. Zoals in, onbewust iemands giftige energie opnemen en extreem in zijn lichaam houden. Het probleem is dat wanneer we ons hiervan niet bewust zijn, het een deel van ons wordt. En als de persoon wiens energie we hebben ingenomen giftig is, kan dat problemen veroorzaken, waardoor HSP's zich voelen: verward, verstrooid, uitgeput, vermoeid, prikkelbaar, en als ze empathisch zijn, de werkelijke symptomen van de genoemde giftige persoon.

 

Dit is waarom ik altijd het woord verspreid over het opruimen van je persoonlijke energie, evenals de energie van je leefruimte. En dan opvolgend met wat psychische zelfbescherming om je energie helder te houden met gezonde energiegrenzen!

 

De reden waarom Epsom-zoutbaden de BFF van de HSP zijn, is omdat ze je aura zuiveren.

 

Je aura is je energieveld dat uit je lichaam komt en er kunnen vele lagen in zitten. Het zal vaak bepaalde kleurcontouren uitstralen, afhankelijk van de staat van je chakra (energiecentrum), gezondheid, zielstrillingen en reflecties van omringende energievelden. Dus als je veel dichtere trillingen hebt verzameld, of een HSP bent die in het gezelschap is geweest van mensen met donkere energieën, zal dat je aura beïnvloeden en bij je blijven - tenzij je het verwijdert. Er zijn veel technieken die je kunt gebruiken om je aura te zuiveren. Maar verreweg het meest ontspannend en grondig is het Epsom-zoutbad. Het zuivert je van top tot teen, en je kunt het in je opnemen en het magische werk voelen!


Hoe u kunt genezen met een Epsom-zoutbad

 

Ik ben dol op deze baden – vooral voor ontgifting, spierontspanning en het zuiveren van de aura (met een fantastisch bijproduct dat me helpt die nacht beter te slapen.) Voor mij zijn deze baden een genezingsritueel, en ik behandel ze als zodanig. Dit is mijn manier om ze te doen:

 

Ingrediënten:

1-3 kopjes epsomzout (hoe dichter de vibratie die je draagt, hoe hoger het aantal kopjes)

1 kopje zuiveringszout (verhoogt het ontgiftingseffect, vooral goed voor slapeloosheid)

3-6 druppels etherische oliemelange (zie hieronder voor mijn suggesties)

Intentie richting je doel (helen, loslaten, ontgiften, versterken, voeden, etc.)

 

Gebruiksaanwijzing:

Creëer de helende ruimte: steek wat kaarsen aan, wierook en leg je muziek en/of boek klaar.


Meng de bovenstaande ingrediënten VOORDAT je het in je warme bad gooit.


Los het mengsel op in het water terwijl het je bad vult.


Rust 20-30 minuten in het bad, terwijl u uw hoofd op een opgerolde handdoek laat rusten. Omdat ik van badtijd geniet, heb ik alleen voor deze weken in een spa-kussen geïnvesteerd. Ik hou er ook van om ondergedompeld te worden in het water, wat normale badkuipen niet toestaan, dus gebruik ik deze overloopafdekking voor diep water, die helpt om het waterpeil hoger te maken terwijl je aan het chillen bent, waardoor je beter wordt bedekt. Stel je voor dat de gifstoffen je lichaam verlaten en het water in gaan. Wanneer je je bad leeg laat lopen, stel je dan voor dat alle energetische smurrie in de aarde wordt gezogen en wordt omgezet in energie die nuttig is voor anderen.
Favoriete etherische oliecombinaties om te gebruiken tijdens Epsom-zoutbaden

 

Deze melanges van etherische oliën zijn gebaseerd op de principes van de traditionele Chinese geneeskunde, evenals chakra-balancering, en dat is hoe ik ze heb geleerd. Maar voel je vrij om te experimenteren en je intuïtie te gebruiken voor een blend die bij je past!

Voor het cultiveren van eigenliefde: Geranium, Neroli, Roos


Voor energiezuivering: wierook, sandelhout, dennen


Bij naderende verkoudheid: Eucalyptus radiata of Eucalyptus globulus, ravensara, palmarosa

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.